Вінницька ІТ-Академія безкоштовно навчатиме вчителів керувати дронами

Вінницька ІТ-Академія безкоштовно навчатиме вчителів керувати дронами
  • З грудня на Вінниччині діятиме пілотний проєкт, спрямований на навчання українців управлінню, складанню, програмуванню та конструюванню різних типів дронів.
  • На кафедрі навчатимуть вчителів і викладачів навчальних закладів Вінницької області.

Ринок управління дронами продовжує активно розширюватися, відкриваючи нові перспективи для зайнятості та професійного розвитку. Сфера високих технологій стає лідером у створенні можливостей для працевлаштування та кар'єрного зростання в Україні. Розвиток цієї галузі спрямований на конструювання, програмування і використання штучного інтелекту в дронах, що визначає створення власної української індустрії проектування та розробки безпілотних літальних апаратів (БПЛА).

Влітку 2023 року Вінницька ІТ-Академія взяла на себе ініціативу створення Кафедри дронів.

«У рамках проекту ми безкоштовно навчатимемо одного представника від кожного навчального закладу будь-якого рівня і форми власності з метою створення подібного навчального центру на базі кожного закладу освіти в майбутньому. І є план поширити цей досвід на всі області України», — повідомив Роман Мельник, директор Вінницької ІТ-Академії.

Відео дня

Основний курс управління БПЛА складає 32 години і включає теоретичні основи конструювання, програмування, аеродинаміки, навичок складання, ремонту і управління сучасними БПЛА. Курс триває один місяць з чотирма заняттями на тиждень, кожне з поділом на теоретичну та практичну частини. Після успішного складання екзамену на симуляторах студенти переходять до навчального етапу управління в реальних умовах.

Теоретичну частину курсу можна також пройти дистанційно за посиланням Тут.

Протягом навчання кожен студент особисто збере один дрон, який буде переданий українським військовим. Підготовка військових в Кафедрі дронів здійснюється абсолютно безкоштовно. Зареєструватися на навчання можна на сайті Кафедри дронів Тут.

Кафедра дронів постійно виготовляє та передає дрони для бойових підрозділів українських захисників. На сайті є можливість долучитися до підтримки українських захисників. Усі залучені кошти від вашого донату використовуються виключно на закупівлю необхідних матеріалів для складання дронів та їх передачу українським захисникам.

 

Читайте також:

Як під час війни утримати позиції і стати сильнішим? Історії двох вінницьких компаній

Як у школах змінився підхід до вивчення англійської мови? Розповідають вінницькі фахівці

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up