Україна і ЄС підписали угоду про відкрите небо. Що означатиме авіаційний безвіз?

Україна і ЄС підписали угоду про відкрите небо. Що означатиме авіаційний безвіз?
  • Україна і Європейський союз підписали довгоочікувану угоду про відкрите небо. Що це означає для нашої країни, розповідаємо детальніше.

Україна і Європейський союз підписали угоду про єдиний авіаційний простір під час саміту Україна – ЄС. Свої підписи поставили український прем'єр-міністр Денис Шмигаль і верховний представник Євросоюзу із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель.

Що означає відкрите небо для України

Основна мета договору — сприяти зростанню економіки у сфері туризму та активізації авіаперевезень. Згідно з угодою, будь-яка країна Євросоюзу зможе призначати будь-якого європейського перевізника для виконання рейсів в Україну.

Також, європейські перевізники отримують право літати на внутрішніх українських рейсах. Це допоможе стимулювати розвиток конкуренції, що у своєю чергою сприятиме зниженню цін на авіаквитки. Для цього в Україні мають запровадити авіаційні стандарти Євросоюзу, а права українських авіапасажирів захищатимуть так само як у ЄС.

Відео дня

Договір про спільний авіапростір ще мають ратифікувати кожна держава-член ЄС та Україна. Однак поки це буде відбуватися, угода може набути чинності на тимчасовій основі.

З 1 липня 2019 року, нагадаємо, «Міжнародні авіалінії України» відмінили авіарейс «Вінниця-Бориспіль-Вінниця».

Нагадаємо, WizzAir підтвердив намір відкрити рейси з Вінниці в чотири європейські країни. Про це розповів міський голова Сергій Моргунов під час презентації свого звіту за рік в межах сесії міської ради. У результаті перемовин між Вінницею та компанією WizzAir, з вінницького аеропорту планується запуск нових рейсів в Берлін, Будапешт, Відень і Варшаву. 

Наразі на вінницькому летовищі кипить робота. До старту реконструкції «злітки» місто пройшло всі дозвільні процедури, розробило проект і обрало генпідрядника. Держава перерахувала перші 135 з 604 обіцяних мільйонів гривень. Загальний кошторис робіт по аеродрому становить 1,5 мільярда гривень, про що повідомляє Вінницька міська рада.

Будівельники розбирають «злітку», готуються до монтажа бетонного заводу, щоб до кінця 2023 року повністю оновити аеродром.


Читайте також:

Українські COVID-сертифікати офіційно визнали в Євросоюзі

На Вінниччину доставили інноваційні ліки прямої дії на коронавірус. Як розподілять?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up