Неймовірні водоспади Вінниччини: куди можна поїхати?

Неймовірні водоспади Вінниччини: куди можна поїхати?
  • Наближають теплі дні, тому велика кількість людей почне думати, куди ж можна відправитись до води.
  • Склали добірку водоспадів, які знаходяться неподалік Вінниці.

Тарасівський водоспад

Одним з найпопулярніших водоспадів нашого регіону є водоспад у Тарасівці. Він знаходиться лише в 53-х кілометрах від Вінниці,  у Жмеринському районі. На сайті  ЖмеринкаCity розповідають, що за словами місцевих жителів, один чоловік мав недугу зі шлунком, і йому порадили пити воду із місцевого джерела. За кілька місяців він став почуватися набагато краще, а хвороба відступила. Чоловік вирішив віддячити цілющому джерелу – за власні кошти здійснив благоустрій території біля цілющої водиці: розмістив лавочки, альтанки, провів освітлення та навіть розетки, що заряджаються від сонячної енергії.

Фото: Володимир Лановий

Час на дорогу від Вінниці: одна година.

Адреса: Тарасівка, Вінницька область.

Відео дня

Водоспад у селі Демидівка

У Жмеринському районі є ще один водоспад. Знаходиться він в селі Демидівка.  Тече вода тут по граніту і створює враження гірського водоспаду. Водоспад є штучним, його створив приватний підприємець, який будує там свою гідроелектростанцію. Але, як пишуть на сайті vinnytsia.name, на яких умовах укладався договір невідомо, бо колишній сільський голова нині покійний. А в документах було лиш вказано суму оренди земельної ділянки та термін договору — 25 років. З власних спогадів авторки цього матеріалу про цей водоспад можна сказати, що це чудове місце для того, щоб насолодитися гідромасажем, адже потік там досить сильний.

Фото: vinnytsia.name

Час на дорогу від Вінниці: одна година.

Адреса: Демидівка, Вінницька область, 23140

Водоспад біля села Букатинка

Історія цього водоспаду досить цікава. Як пишуть в різних джерелах, ще в 90-х він пересох. Однак, у 2019 році він знову зашумів. І на сьогодні ми маємо ще один неймовірний водограй у нашому регіоні. Згідно з інформацією з сайту Інформаційна Вінниччина водоспад має назву цікаву назву Дідо, оскільки взимку, коли він замерзає, то стає схожий на сиву бороду. 

Фото: Вінниця.info

Час на дорогу від Вінниці: дві години.

Адреса: Букатинка, Могилів-Подільський район.

Раніше розповідали про те, які унікальні храми та монастері можна знайти на Вінниччині, а також писали, де неподалік Вінниці є фортеці та замки.


Читайте також:

Як ви ставитеся до того, що водоматів «Долина» не буде у Вінниці? Ми запитали вінничан

У Вінниці відбулася стрілянина біля одного з закладів міста. Що відомо про це?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up