На моречко! Дізналися, які закордонні морські курорти обирають вінничани всередині літа

На моречко! Дізналися, які закордонні морські курорти обирають вінничани всередині літа
  • У спеку ми всі мріємо про відпустку, легкий бриз і морське узбережжя.
  • В турагенціях ми дізналися, курорти яких морських країн обирають вінничани в липні.
  • Які туди умови в'їзду та вартість путівок?

Сезон відпусток розпочато. Народ активно обирає путівки в різні куточки світу, які здатні подарувати нам неймовірну кількість відчуттів. Серед морських напрямків першість міцно утримують Туреччина, Кіпр, Албанія, Болгарія, Чорногорія, Греція, Єгипет. 

Через здорожчання цін на путівки до Туреччини та спеку в Єгипті, вінничани останнім часом обирають Кіпр, Чорногорію,Болгарію та Албанію.

Кіпр

Відео дня

Коли б ви не приїхали на острів, вас завжди тут зустрінуть гостинно. Кіпріоти — надзвичайно душевні і доброзичливі люди. Під час відпочинку на Кіпрі ви будете почувати себе як вдома, завдяки теплій і спокійній атмосфері. 

Не залишить поза увагою багатовікова та різноманітна історія. На острові процвітали римські, візантійські, грецькі і сучасні цивілізації. Найголовніші історичні пам’ятки острова —  гавань і замок в Пафосі, руїни величного храму Афродіти, загадкові, старі стіни Нікосії, пафоські мозаїки. Гробниці королів — одна з визначних пам’яток острова, яка відображає залишки грецької та римської культури 3 століття до н.е. Протягом усієї своєї історії Кіпр славився своїми винами та см

Айя-Напа — невелике курортне містечко населенням всього близько трьох тисяч чоловік є найбільшим тусовочним центром острова. Завдяки щільності розташування барів і клубів Айя-Напа має репутацію другої Ібіци. Тут завжди повно енергійної молоді з усіх країн світу, сюди привозять свої шоу кращі діджеї, тут барвисті вечірки на будь-який смак.

Кіпр з 1 липня не вимагатиме негативний результат тесту на коронавірус від щеплених мандрівників, що прибувають з України, але, вочевидь, не визнаватиме вакцину CoronaVac. 

Ціни на пакетні тури: готелі 4* на 7 днів (сніданок і вечеря) — від 350 євро за людину.

Чорногорія

Чорногорія — прекрасна країна для відпочинку і подорожей. Вона сповнена сонця, моря і свіжих фруктів. Ким би ви не були: активним туристом або охочим повалятися на пляжі, віддаєте перевагу скромному відпочинку або сервісу вищого класу, ця країна зможе запропонувати вам багато чого.

В цілому країну можна розділити на дві частини: узбережжя Адріатичного моря і гірська Чорногорія. Вони різко відрізняються один від одного, однак, щоб повністю пізнати цю країну, варто побувати і там і там.

Всі основні курорти розташовані на прибережній смузі і приваблюють туристів як пляжним, так і активним відпочинком. Це означає, що кожен приїжджий зможе знайти тут прийнятний для себе вид активності: від пасивного лежання на пляжі до занурень в морські глибини і віндсерфінгу.

Будва обов'язкове місто для відвідування. Тут панує середньовічний дух справжньої фортеці: вузькі вулички, масивні кам'яні споруди та дороги з бруківки упереміш з сувенірними магазинчиками, ринками і затишними кафе. Котор і прекрасна панорама Боко-Которської бухти, на березі якої розташоване це місто, не залишить вас байдужим, це точно.

Починаючи з квітня 2021 року громадянам України для в'їзду на територію Чорногорії більше не потрібен ПЛР тест.

Ціни на пакетні тури: готелі 4* на 7 днів (сніданок і обід) — від 400 до 1000 євро за людину.

Болгарія

Сприятливий клімат для пляжного відпочинку з дітьми — це ще одна причина того, що тури в Болгарію так часто купують для сімейної поїздки з малечою.

Пляжний сезон в Болгарії, розпочинається в травні і триває по жовтень. На морі завжди легкий морський бриз, температура повітря не більше +30 градусів, температура води: +26.

 Історія Болгарії нерозривно пов’язана з нашою країною.Тому менталітет болгар дуже схожий на наш.Тут не складно знайти спільну мову з місцевими жителями, які теж сповідують православ’я.

Болгарська кухня заслуговує особливої уваги. За традицією болгари вважають за краще готувати їжу на відкритих вогнищах — скарах. Найпопулярніші страви — це кебаб,  шопський салат з бринзою, знамениті фаршировані перці, банниця і, звичайно ж, болгарське вино, куди без нього.

Правила в'їзду до країни, знаменитої своєю трояндовою олією і пляжами з золотим піском мало чим відрізняються від грецьких. Тут теж приймають негативний ПЛР, сертифікат про вакцинацію або довідку про перенесену хворобу. Єдина відмінність в тому, що остання дійсна в термін 15−180 днів.

Болгарія сподобається тим, хто шукає бюджетні пропозиції.

Ціни на пакетні тури:  готелі 4* на 7 днів (все включено) — від 500 євро за людину.

Албанія

Албанія розташована на узбережжі Адріатичного та Іонічного морів між своїми більш іменитими серед туристів сусідками — Грецією та Чорногорією. Через історичні обставини довгий час країна не була відомою як центр відпочинку, але тепер отримала все, щоб гучно заявити про себе на туристичному ринку. Відкрити для себе Албанію — чудова ціль на цей туристичний сезон.

Албанія є країною неймовірних пейзажів, а також знаходиться на стику двох морів — Іонічного та Адріатичного. Вона може похвалитися власною Рів’єрою, яка починається якраз з містечка Вльора та тягнеться на південь, де розташовані багато невеликих курортів для затишного відпочинку. Тут смачна кухня, також вас вразять нізкі ціни на морепродукти.

Впродовж вашого відпочинку вас не потурбують анітрохи. Албанія може похизуватися справжнім спокоєм — ви навряд чи станете свідком бійки на вулиці, пограбування чи гучних посиденьок молоді в клубі, адже це зовсім інша країна. Причиною цього є і невелике населення та територія, і хороша робота правоохоронних органів, і менталітет в цілому — впродовж багатьох років у Албанії була дуже важка історія становлення, тому ці люди як ніхто на світі знають, наскільки дорогим є мир та спокій, який вони намагатимуться передати і вам. 

Ще одна незаперечна перевага — в'їзд для мандрівників без будь-яких вимог: не потрібні ні тести, ні дотримання карантину.

Ціни на пакетні тури: готелі 4* на 7 днів (сніданок і обід) — від 400 євро за людину.

 

Читайте також:

Відпочинок в липні: які країни відкрили кордони для українців

Мальовничі кручі та Соборна, як на долоні. Зібрали для вас ТОП-7 панорам Вінниці

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up