Мальовничі кручі та Соборна, як на долоні. Зібрали для вас ТОП-7 панорам Вінниці

Мальовничі кручі та Соборна, як на долоні. Зібрали для вас ТОП-7 панорам Вінниці
  • Якщо вам набридло прогулюватись Центральним парком, а ваша стрічка у соцмережах вже «потребує» нових світлин, то ми зібрали для вас сім панорам Вінниці, звідки відкриваються миловидні краєвиди на наше місто. 

Зараз вихідні, а це означає, що саме час для мандрівок. Якщо ж у далеку подорож не збираєтесь, то можна продовжити вивчати своє місто. У Вінниці є кілька панорамних точок, про це опублікувала допис офіційна туристична сторінка Вінниці. 

Ми побували у тих місцях, про які йдеться у цьому дописі, щоб показати вам, який вигляд звідти відкривається на місто. 

Дзвіниця Спасо-Преображенського кафедрального собору 

Відео дня

Більшість з нас, ймовірно, неодноразово бувала у головному храмі міста чи принаймні точно часто проходила повз нього. А чи задумувались ви, який вигляд відкривається на Вінницю з верхівки храму?

Ми піднялись на дзвіницю собору і вигляд звідти справді затамовує подих. Звідти можна добре розгледіти центральний міст, набережну «Рошен» разом з фонтаном, помилуватися виглядом на Буг з висоти пташиного польоту й оглянути Соборну. 

Піднятися туди можна за домовленістю з отцем Софронієм, за цим номером: +380 98 114-98-95. 

 

Кручі за лікарнею Ющенка

Як туди потрапити? Спершу проходите парк лікарні Ющенка, доходите до головного корпусу і спускаєтесь праворуч вниз до Вінницького обласного шпиталю для ветеранів війни. Думаємо, ви чули про скульптури, які там знаходяться. Туди часто приводять туристів, адже ці скульптури дивують сюрреалізмом.

Так от, ви проходите повз територію цих артефактів і йдете прямо в сторону кладовища. Далі вам доведеться пройти невелике лікарське кладовище, але, не хвилюйтесь, там є стежка. І наприкінці стежки побачите кручі.

Вигляд з цих круч без перебільшення вартує того, щоб туди прийти. З кручі відкривається вид на мальовничу панораму, де зливається річка Вишня та Південний Буг.  

Коли ми прийшли туди, то внизу ловив рибу одинокий рибалка, а ще нам пощастило потрапити у час, коли повз пропливав теплохід. Це місце, щоб відпочити від міської метушні та помилуватися водоймами. 

Сходи Артинова

Якщо спуститися вниз сходами Артинова (варто бути обережними, бо їхній стан бажає кращого), то можна побачити барвистий вигляд на зелений берег Південного Бугу, Київський міст і затишну церкву навпроти. Для багатьох містян — це місце сили.

А побудовані сходи ще на початку XX століття архітектором Григорієм Артиновим. Тож, якщо у вас ще немає там фото, то вихідні чудова нагода туди завітати. 

Амфітеатр на набережній «Рошен» 

Попри те, що це одне з найпопулярніших місць у Вінниці, коли амфітеатр майже пустий, то відпочивати там одне задоволення. Там погляд лине ген аж до острова Кемпа, що буяє зеленню. З арок уздовж річки теж можна споглядати мальовниче узбережжя Бугу.

Ну, а коли на набережній людно під час роботи фонтана, звісно ж, на фоні нього теж можна зробити не менш чудові світлини. Та не в цей час — фонтан не працює.

Київський міст

Звідти теж відкривається гарний краєвид на Південний Буг. Ну і, як нагадають у дописі туристичної сторінки Вінниці, там можна не просто зависнути над гарною картинкою, а й потерти бронзові фігурки на щастя.

Тільки, коли будете робити фото, то радимо бути обережними, адже велосипедисти цим мостом їздять зчаста доволі швидко. 

 

Ресторація на Вишеньці

У закладі «Нова Провінція» є літній майданчик зі справді широким кутом огляду мікрорайону Вишенька. Можна побачити частину проспекту Космонавтів, славнозвісний фонтан «Сонячна система» та цегляні багатоповерхівки району. А ще, звісно, зробити хороші світлини. 

 

Креативний простір у центрі

Ну й останнє місце, в яке ми завітали був коворкінг CHERDAK, він знаходиться на восьмому поверсі у самому центрі міста, ТРЦ SkyPark. З лаунж зони цього простору відкривається краєвид на Буг, мікрорайон Старе місто та дахи будинків історичного центру. Вулицю Соборну особливо детально зможете розгледіти звисока. 


 

Читайте також:

Архітектурні пазли: знайдіть іншу частину вінницького будинку за фото

Як зростала Вінниця: фото супутників за 36 років

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up