Як зростала Вінниця: фото супутників за 36 років

Як зростала Вінниця: фото супутників за 36 років
  • Компанія Google зробила оновлення своєї платформи Google Earth. 
  • Фахівці об’єднали 24 мільйона супутникових знімків, отриманих з 1984 до 2020 року і створили «найбільше відео Землі на нашій планеті». 
  • А ми тепер можемо побачити наочно, як за 36 років змінилася Вінниця.

У сервісі Google Earth, в якому раніше можна було переглянути «таймлапс» за 1984-2018 роки, додали супутникові знімки Землі ще за два роки. 

Двадцять петабайт info інформації інформації зібрали в одну «відео мозаїку», яка має розмір 4,4 терапикселя info. Загалом, це дорівнює 530 тисячам відео у форматі 4K.

Звернули увагу як розбудовували Вінницю за три десятки років. Але якщо дивитись без збільшення масштабу, то зміни малопомітні.

Відео дня

А от при наближенні ми побачили як «народжувався» мікрорайон Академічний та те, як за одне десятиліття забудували приватними будинками сусідній з ним район.

На іншому знімку видно забудову території мікрорайону «Чорнобиль», який став останнім районом, що зводили у Вінниці за часів Радянського Союзу. А починаючи з 2010 року освоюється територія, де нині ЖБК «Барський», «Метро», «Епіцентр».

Мікрорайон «Поділля», який ще 1980-90-х був пусткою, стрімко виріс за наступні два десятиліття. На знімках видно як будівлями «затиснуло» з трьох сторін парк Ющенка.

У той же час зросло і Старе місто: забудовуються ділянки біля виїзду з Вінниці.

Не менше активно нині розбудовується Тяжилів, де за останнє десятиліття з’явився масштабний приватний сектор.

Переглянути інші райони та міста можна за ось цим посиланням. А далі в матеріалі ви зможете побачити відео від Google про те, як змінювалася наша планета.

Як зникали ліси

Як танули льодовики

Як зростали міста

 

Читайте також:

Вінниця росла, ліси рубали, кар’єри набирались водою: що зняли супутники за 34 роки?

Скільки коштує купити дачу у Вінниці та недалеко від міста? Ми перевірили

Приваблива для інвесторів. Скільки коштує придбати житло у Вінниці?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up