«Де гуляти, щоб не ризикувати?» ТОП-5 місць, куди у Вінниці піти після карантину

«Де гуляти, щоб не ризикувати?» ТОП-5 місць, куди у Вінниці піти після карантину
  • Про місця у Вінниці, куди цікаво та безпечно піти погуляти після пом'якшення карантину, розповіла амбасадорка і гідеса Вінниці Таня Рибак.

Про улюблені та цікаві малолюдні місця нашого міста, які можна відвідати без ризику для здоров'я, Тетяна Рибак розповіла у прямому ефірі на сторінці в Facebook Тур-Клуб Бідняжка

Гідеса розповідає, що у Вінниці є безліч атмосферних місць і не лише у Центрі. Тетяна поділилась підбіркою з п’яти місць, які вона хоче відвідати після карантину. Основна перевага цих місць у тому, що, гуляючи ними, можна дотримуватись соціальної дистанції. 

Відео дня

Центральний парк

«Думаю, найдоступніше для всіх місце для прогулянок — це Центральний парк. До нього можна з будь-якої частини міста навіть дійти пішки, бо знаходиться він неподалік Центру», — розповідає Тетяна. 

Крім того, що там можна насолоджувати природою, за словами Тетяни, територія парку має 40 гектарів, тому можна спокійно гуляти, дотримуючись соціальної дистанції. Звичайно ж, після завершення карантину.  

«Це ще й історичне місце, він виник 130 років тому, у 1890 році. Тоді він називався «Літній сад» імені Л.Толстого. Цей парк був «стартапом» одного з відставних військових. Він приїхав у Вінницю і зрозумів, що гуляти тут ніде. Тоді цей військовий свою земельну ділянку обніс парканом, поставив альтанки та бесідки. Вхід туди був платний, але вінничани з задоволенням туди ходили. Так і виник наш Центральний парк», — каже гідеса. 

За її словами, це одне з перших місць, яке вона хоче відвідати після карантину. Глянути на дерева, тюльпани, які висадили цієї весни, та інші рослини. 

Територія лікарні імені Ющенка

Наступним місцем, яке виділила Таня є лікарня на Пирогова. За словами спеціалістки, корпуси лікарні Ющенка, яка тоді вона називалась «Для душевнохворих», побудовані у 1897 році. 

«Вона була побудована за рекомендацією Пирогова. Там існував особливий мікроклімат, який створював Південний Буг. Останній був тоді настільки чистий, що води з нього проводили у лікарню. У Вінниці тоді ще було системи каналізації, але у лікарні вони вже були», — каже жінка. 

За словами Тетяни, атмосфера загадковості там витає досі, особливо біля старих будівель. Тому вінничанка б радила подивитись на стару споруду та природу навколо неї. І, звісно, там можна дотримуватись соціальної дистанції. 

Вінницький монмартр

«Для мене сходи на Оводова 1, біля школи №3 дуже асоціюються з монмартом, тому рекомендую і вам у цьому переконатись», — каже гідеса. 

За її словами, якщо зупинитись на верхній частині сходів, то можна побачити прекрасний Буг, Київський міст, а по праву руку Церкву Покрови. Каже, сидячи там можна насолоджуватись свіжим повітрям, краєвидами й життям. 

«Є й історична родзинка у цього місця. Вінниця 130 років тому була визнана курортним містом і ще тоді ці сходи приманювали вінничан. Бо спустившись донизу, вони могли потрапити на острів, обрис якого ще видно під Київським мостом. А на цьому острові можна було пограти в крокет та поруч проводили перегони на яхтах», — розповідає жінка. 

Територія САН

«Це територія старого дитячого табору ім. М.М. Коцюбинського на Старому місті. Минулого року цей табір отримав друге життя. Там відбувався  open air проект «SUN Територія», — розповідає Тетяна. 

За словами гідеси, за територією зруйнованих будівель є ставок. Далі можна поглибитись в ліс, пройшовши його можна вийти до Південного Бугу та відомого каменя Коцюбинського. На цьому камені, за переказами, він писав свої твори.

«Садки»

«В кінці 18 століття на частині сучасної вулиці Пушкіна ще був ліс. І саме цю частину міста тоді називали «Садки». Зараз вулички Городецького, Толстого, Пушкіна, які знаходять у Центрі, зберегли тодішній настрій», — каже Тетяна. 

За словами Тані, пройшовши цими вуличками, ви не зустрінете багато людей. І зможете побачити дачу Майки та медичну бібліотеку, яка належала Грохольським. 


Читайте також:

«Я втомився від карантину, що робити?» Зібрали поради психологів

Вежа як морозиво, а садиба — тістечко: у Вінниці створили антистрес-розмальовки про «найсмачніші» місця
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Томашевская Наталья

    Амбасадорка і гідеса... Люди, ви на якій мові пишете?😞
  • Олег Каськов

    Амбасадорка,гідеса...
    А по-людськи як буде?
  • Міша Ткаченко

    Інше діло,коли це все закінчиться..
  • Swrg

    Де гуляли..?
    В 3,14...де...
    Позаботьтесь о будущем Украины...)))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up