Вежа як морозиво, а садиба — тістечко: у Вінниці створили антистрес-розмальовки про «найсмачніші» місця

Вежа як морозиво, а садиба — тістечко: у Вінниці створили антистрес-розмальовки про «найсмачніші» місця
  • У Вінниці створили проект #вінницький_антистрес — це серія із п’яти розмальовок, на яких зображені «найсмачніші місця» Вінниці.

Ви можете розфарбувати Вінницю на свій смак завдяки ексклюзивним розмальовках #вінницький_антистрес, які створили у Департаменті маркетингу міста та туризму та «Центрі історії Вінниці». Як кажуть творці, зробили це «для позитиву та натхнення під час карантину». Першою з п’яти розмальовок стала Вежа — головний символ міста, але водночас ріжок крафтового місцевого морозива. 

«Незабаром ми знову зможемо мандрувати, а поки пізнаваймо солодку столицю України просто вдома, за допомогою… олівців і фарб», — пишуть організатори. І справді, перша з унікальних розмальовок #вінницький_антистрес мала успіх серед жителів міста, її розмальовували у різноманітних варіантах. 

«Вінницька вежа зазнала різних пригод за більш ніж столітню історію: була водонапірною, слугувала пожежною каланчею, спостережним пунктом, колись там навіть жили люди, потім оселилися музей і турцентр. Сьогодні вона проживає в розмальовках нове, яскраве життя. І роздивлятися їх можна годинами», — пишуть автори проекту.

Відео дня

Далі організатори презентували другу розмальовку із серії. На ній зображений «солодкий палац, що височіє над Єрусалимкою» — садиба Боруха Львовича.

«Легендарна садиба Боруха Львовича — ніби розкішне тістечко на святковому столі. Всередині багато шарів історично-цікавого. А родзинкою є те, що вона колись слугувала резиденцією очільника Української Народної Республіки. Будівля вражає своєю атмосферністю. Середземноморська вілла просто посеред Вінниці та водночас органічна частина давньої Єрусалимки», — пишуть творці розмальовок. 

Завантажити файл можна ТУТ.  Далі — роздрукуйте або відкрити в Paint та розфарбовуйте, як вам заманеться. За бажання на власній сторінці організатори пропонують викладати фото готових розмальовок з хештегом #вінницький_антистрес і позначити в дописі Центр історії Вінниці та Visit Vinnytsia. Згодом кращі зразки організатори опублікують на сторінці «Visit Vinnytsia» у Facebook.

Попереду — ще три розмальовки із солодко-архітектурною Вінницею.

Читайте також: 

Вінниця в Instagram. Кращі фото 13 — 18 квітня

«Поміняй маску на паску»: вінницькі волонтери збирають пірнальні маски для захисту медиків і пацієнтів

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Наталья Горошко

    А с чего вы взяли, что у нас стресс?!

    Наталья Горошко reply Наталья Горошко

    Ну да. Как же дожить без елки?!

    Сергій Поліщук reply Наталья Горошко

    Наталья Горошко А разве нет? Вращающуюся елку только в декабре увидим, как дожить до этого без стресса...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня постраждали всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток? 17:30 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 17:21 До 14-ти років ув'язнення засудили «прокурора» з окупованої Луганщини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up