Буковель здорожчав уп’ятеро, Єгипет — вдвічі. Відпочинок на новорічні свята: популярні напрямки і ціни

Буковель здорожчав уп’ятеро, Єгипет — вдвічі. Відпочинок на новорічні свята: популярні напрямки і ціни
  • Що ближче до Нового року — то більше роздумів, де ж його безпечно зустріти? Попри повномасштабну війну, українці вже бронюють новорічні тури по країні.
  • Їдуть переважно на захід держави. Є й такі, що обирають святкування в екзотичних країнах.
  • Ми зібрали найпопулярніші напрямки на Новий Рік 2023 та дізналися ціни.

Попри війну чимало українців все ж планують відпочинок на новорічні свята. І серед найпоширеніших варіантів – українські Карпати. Саме там сповна можна збагатитися новими враженнями, емоціями, побачити мальовничі куточки, а також спробувати страви місцевої кухні. А ще — почути колядки та щедрівки.

Найпопулярнішими напрямками серед туристів, які прагнуть провести новорічні свята у горах, є Буковель, Яремче, Ворохта, Яблуниця, Паляниця, Микуличин, зазначають «Факти». Обрати відпочинок у Карпатах можна на будь-який смак і бюджет.

Туристичні агенти кажуть — цього року ціни на новорічний відпочинок зросли. Причина — здорожчання пального, а отже — транспортних послуг. Крім того, щоб туристи змогли зустріти Новий рік усупереч відключенню електроенергії, довелося закуповувати генератори. А це теж додаткові витрати.

Відео дня

Що ж до наповненості, то вже 40% місць зайнято. Найбільше українці, особливо жителі великих міст, нині віддають перевагу відпочинку в горах. Все заради того, щоби хоч на мить відволіктися від проблем, перезарядитися та набратися сили на новий 2023-й рік.

Новорічний Буковель

Відомий у всьому світі гірськолижний курорт Буковель має добре розвинену інфраструктуру. Зазвичай у кожного місцевого готелю на новорічні свята своя розважальна програма та кухня.

На вас очікує — катання на лижах, стежка Довбуша, Коломия, Яремче,  екскурсія й фотографування в гуцульському одязі у  музеї Тіні забутих предків, гуцульська забава та цікава новорічна програма з традиційними гуцульськими стравами. Проживання —  у місцевих колоритних  садибах.

Утім, варто враховувати, що проживання у новорічний період обійдеться утричі, а подекуди й вп'ятеро дорожче. Турагенти радять звертати увагу на більш бюджетний відпочинок поблизу Буковеля — у Поляниці, що за 10 кілометрів від відомого гірськолижного курорту.

— Якщо ми говоримо про Поляницю, там теж є свої розцінки, говорить менеджер з туризму Віталій Базан. — Є перша, друга та третя лінії. Відповідно, чим ближче до самого Буковеля, тим вартість дорожча. Якщо, наприклад, на початку Поляниці на новорічний період можна орендувати  номер за 3 тис. грн, то орієнтовно в самому Буковелі аналогічний номер обійдеться у 4-5 тис. грн.

Тож варто розраховувати, що вартість чотириденного проживання у Буковелі на новорічні свята може обійтися щонайменше у 14 тис. грн за найдешевший двомісний номер.

Ворохта, Яремче, Микуличин

Менш ніж за 20 кілометрів від Буковеля, на території Карпатського національного заповідника, є ще один рай для лижників  — селище Ворохта. Це ідеальне місце для пасивного відпочинку і зустрічі Нового року в справжньому гуцульському селищі. Досвідченим лижникам там не цікаво, бо траси найбільше підходять для новачків, без крутих спусків.

За 30 кілометрів від Буковеля — курортне місто Яремче. Одне з наймальовничіших місць Карпат. Там немає гірськолижних трас, однак є чимало інших зимових розваг. Приватні готелі та будинки відпочинку в Карпатах пропонують гостям унікальну процедуру — купання у чанах із мінеральною водою і цілющими травами.

Серед бюджетних варіантів новорічного відпочинку — Микуличин, найдовше село в Україні, протяжністю  у 44 кілометри.

— У Микуличині більше котеджів на 6-8 людей, — каже експерт. — Там орієнтовно, у розрахунку на людину, 700-800 грн. за ніч буде коштувати. Тобто сам будинок може вийти у 4-6 тис. грн за ніч.

Новорічне Закарпаття

Закарпаття — теж популярний регіон для зустрічі Нового року. Край славиться сумішшю народів, мов, традицій, там смачна закарпатська кухня.

— Закарпаття значно бюджетніше за проживання у курортному Буковелі, — розповідає Віталій Базан. — Орієнтовно, якщо околиця Буковеля в новорічний період коштує 3 тис. грн, то на Закарпатті — 1,5 тис. грн. Залежно від класу готелю, від кількості зірок, що входить у вартість проживання.

Також цей край відомий на весь світ унікальними термальними водами, які залягають на глибині понад 1 500 м і мають лікувальні властивості.

Там можна насолодитися відпочинком у термальних басейнах Косино та Золота гора, відвідати Мукачівський замок, Ужгород, водоспад Шипіт, канатку на Гимбі та зимові Карпати. А ще — побувати на дегустації вин, бо саме у цей час у Мукачеві проходить фестиваль вина.

— Якщо говоримо про Закарпаття, то це про канатні дороги. Можна піднятися в гори, замки: Мукачівський, Ужгородський, є санаторій Карпати. Термальні води у Косино, Велятино. Це дегустація вин. Традиційна смачна кухня, — каже експерт.

Триденний тур обійдеться у майже 3000 гривень. У вартість входить проїзд, проживання (2 ночі), екскурсовод та страхування. Додатково доведеться сплатити за харчування, вхідні квитки та новорічний бенкет.

Екзотичний Новий рік 

За словами вінницьких менеджерів з туризму, городяни цікавляться новорічними турами в Єгипет, Стамбул, Дубай. На різдвяні ярмарки до Європи охочих мало — у передноворічний період величезні черги на кордоні.

Найпопулярніший напрямок — Єгипет. Відпочинок тут — це завжди комфортний рівень сервісу, великий вибір турів і екскурсій і чудово проведений час. Зима не виняток, так як у багатьох готелях готується спеціальна святкова новорічна програма з місцевим колоритом. Це один з оптимальних варіантів, куди поїхати на Новий Рік за системою «все включено».

— У святковий період ціна туру на двох в Єгипет коштуватиме 50 тисяч гривень, це разом з новорічним столом і програмою, — говорить директор туристичної агенції Юлія Сікорська. — Дубай вам обійдеться у 80 тис. грн. на двох на сніданках і з новорічною вечіркою. Стамбул коштуватиме 30 тисяч гривень, включаючи сніданки. Туристам нагадаємо, що виліт з Кишинева буде коштувати дорожче, ніж це було з України, проте дешевше, ніж з Польщі.

 

Читайте також:

Сміливість будувати майбутнє: відбулася церемонія нагородження конкурсу «Народний бренд 2022»

Ganza patriotica: вінницька дизайнерка Світлана Теренчук показала патріотичних гусей в Іспанії

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (36)
  • Надежда Гармаш

    Який цинізм!
  • Алла Прасолова

    Кому війна, кому відпочинок. Діти гинуть, в окопи і будуть вам карпати.
  • Ірина Горбань

    Вам і тим що будуть шикарно святкувати треба на 0 на Бахмут ви б від побаченого точно би святкували аж підскакували  жах
  • Леся Нестерук

    У одних мрія-відпочити,розслабитись,а в інших-дочекатися своїх рідних з війни живими.Дай Боже,щоб усі наші хлопці повернулися живими,тоді можна і відпочинок планувати.

keyboard_arrow_up