Знову маслянисті плями на річці Південний Буг. Яка причина?

Знову маслянисті плями на річці Південний Буг. Яка причина?
  • Вінничани знову помітили маслянисті плями на річці Південний Буг. Яка причина забруднення?

Жителі Вінниці днями знов бачили плями на річці Південний Буг із забарвленням, що нагадує веселку. Маслянисті візерунки були помічені зі сторони кондитерської фабрики. Вінничани міркували, що це виробничі відходи.

Раніше ми повідомляли, що у Вінниці виявили плями на поверхні річки Південний Буг біля Київського мосту, Центрального мосту, набережної «Рошен» та пабу.

Відео дня

Тоді фахівцями відділу обстежено узбережжя річки Південний Буг на ділянці від Київського мосту до набережної «Рошен» та здійснено відбір проб води для визначення вмісту забруднюючих речовин в таких точках: Південний Буг біля Київського мосту, пабу «Вінницька реберня», центрального мосту, набережної Рошен; притоку річки Тяжилівки.

Фахівці Державної екологічної інспекції сказали, що то була біла фарба не хімічного походження. Нею фарбували центральний міст. Для здоров'я людей і екосистеми річки, мовляв, від неї не буде. 

Тепер, кажуть, що плями з'являються через гідроізоляційні роботи бетонних конструкцій на Київському мосту. 

— Інформацію з приводу цих плям, я прочитав зі статей,— розповідає Віталій Гуменюк, співвласник пабу «Вінницька реберня».— Те, що до нас приходили із санстанції і брали забори води,— я теж в курсі. Вже відома інформація, що ці плями з'являються від фарби, через роботи з гідроізоляції бетонних конструкцій, які проводяться на Київському мосту знизу. Течут ці плями до нас, бо ми знаходимося нижче по течії. Тут йде розширення річки, тому течія сповільнюється і ці плями підпливають до нас. Я гостро засуджую скидання будь-яких речей в річку, фарба це чи  масло, бо ми від цього страждаємо. Якщо тут буде грязно, до нас не будуть приходити люди.

 

Читайте також:

Усі зірки на «Народному бренді». У Вінниці відбулося вручення нагород переможцям конкурсу

Смартфон і девайси. Учасники голосування в «Народному бренді» отримали свої призи

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Илья Блажко

    Интересно когда это вонючка стала южым Бугом.
  • AK

    Зєлєнскім аби Рошен у негативній конотації згадати, а те, що вони вичистили ту ж річку та відновили майже 1км набережної — пофіг, не чути.
  • анатолій варгатюк

    ???

keyboard_arrow_up