Жовтнева, Леніна, Будьонного, Котовського — недокомунізовані вулиці Жмеринської громади

Жовтнева, Леніна, Будьонного, Котовського — недокомунізовані вулиці Жмеринської громади
У Жмеринці ще три роки тому змінили назви 70 вулиць, у 13 селах громади вони дотепер недокомунізовані
  • У Жмеринці  назви вулиць і провулків комуністичного минулого змінили ще три роки тому.
  • У Малій Жмеринці, а також ще у 12 населених пунктах громади, запропонували нові назви.
  • Які вони?

Сімдесят вулиць змінили назви у Жмеринці у 2018 році. Зробили це згідно із законом про декомунізацію. Тим часом у 13 сільських населених пунктах комуністичні назви продовжували залишатися. Місцеві мешканці запропонували нові назви. Про це повідомляє Жмеринка.City.

Назви вулиць і провулків з іменами Леніна, Будьонного, Петровського, Котовського, Воровського, Луначарського, а також Жовтнева, Революційна ще залишаються у таких селах Жмеринської громади — Мала Жмеринка, Леляки, Браїлів, Щучнці, Почапинці, Лисогірка, Слобода, Новоселиця, Людавка та ще у декількох населених пунктах. Найбільше їх у Малій Жмеринці.

Після входження цих сіл до Жмеринської ОТГ, міськрада взялася за виконання закону про декомунізацію. Звернулися до жителів з проханням запропонувати нові назви.

Відео дня

Подані пропозиції узагальнили фахівці управління містобудування та архітектури міськради.

Надані пропозиції розглянула робоча група з декомунізації. Нові назви передали на затвердження на сесії депутатами міськради.

Найбільше нових назв (сім) у Малій Жмеринці. Вулицю Леніна перейменували на Соборну. Замість вулиці Будьонного буде Лесі Українки. Назву Жовтнева змінили на Джерельна, Котовського — на Щаслива, Петровського — на Миру.

В інших селах звертають увагу деякі незвичні назви, наприклад, вулиця Різдвяна, Квітнева, Зелена, Калинова, Озерна або провулок Квітучий.

Ще одна група назв, ніби закликає людей до єдності, згуртованості, миру — вулиця Злагоди, Єдності, Дружби, Солідарності, Революції Гідності.

У селі Щучинці декомунізували вулицю Коцюбинського. Тепер вона називатиметься Затишна. Чим завинив класик літератури, та ще й наш земляк? Можливо, на це звернуть увагу на сесії, коли затверджуватимуть нові імена вулиць…

Читайте також:

2022-й проголошено роком області. Розпочинаємо проект «Вінниччині-90», приєднуйтеся…

Попелюшка з Рахнів Лісових. Ведуча «Танців з зірками» Іванна Онофрійчук вийшла заміж за мільйонера

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • vik n

    и что  жить  стале  лучше ? .ленин  уничтожил  класс  кровопийц дворян которые  ссамоздавались  более 4 веков.при царе человека  могли
    сослать на каторгу или просто убитьлюди гнили  в бараках пахали по  14 ч.в день .конечно и при сталине  такое
    было.там  бросали  в  лагеря всех кто попадет -что я не оправдываю.но сейчас все повторяется и еще хуже.рабочий  день стал  по  12 часов нерабы молчат.зарплаты  африканские   сейчас не дворяне, а  грантоеды.блогеры  ЛОМы  и прочий соровский сброд у власти црушные
    агенты "выпусники" еля..которых создали  США .еще в  1991 у нас были идейные  люди.но твари  из  сша  все  сделали  так чтобы у нас были рекет поборы.в польше так они н е делали потому что немцы не дали.польша  была  еще  хуже еднее чем украина..ктосейчас польша  а кто мы.поэтому  запад и льет  чернуху на  ленина  западу не  выгодна  соицаилистическая система  им выгодны  джунгли и  безпредел.у себя они  держат баланс потому что  боятся войн.у них спрятаны тонны  золота  и  денег со всего мира-украденного.тот  же  ллойд крал  у  индусов  и на этом разбагател. а  в какой то украине  можно  далить мини африку.что они и сделали.ну а  рогули  будут верить тому что им  скажут  грантоеды.еще  год два  такой  западной  жизни и все  будут умолять о приходе  ленина-2

keyboard_arrow_up