Жителі, що підтримують будівництво біля 18-ої школи: "Тут такі зарості були - а зараз душа радується"

Жителі, що підтримують будівництво біля 18-ої школи: "Тут такі зарості були - а зараз душа радується"
Вчора, 25 липня, близько сьомої вечора біля 18 школи зібрались люди, які за і проти будівництва поблизу стадіону та будинку. Не зважаючи на те, що новий стадіон вже на 80 відсотків добудований, мешканців мікрорайону, які виступають за його будівництво турбує, що люди з іншого «табору» перешкоджають будівництву будинку. Адже їх попереджали одразу: стадіон збудують, тільки разом з будинком.

Обидві сторони одразу почали сваритись. Компромісу так і не знайшли. Хлопець, який стояв з плакатом «Комерційна забудова біля ЗОШ №18 - злочинна», отримав свою порцію критики.  

- Коли ми дізнались, що буде забудова біля нашого будинку, Стахурського 46, якому вже 40 років, ми обурились. Там поряд підземна річка, дім міг піти тріщинами. Ми зібрали підписи проти забудови, міська рада пішла нам на зустріч. Поміняла місцями забудову будинку і стадіону. Експерти приїздили і підтвердили, що дім аварійний, будувати небезпечно,  - кажуть мешканці будинку, біля якого спочатку мали будувати новий дім.

Відео дня

За їх словами, на зборах у 18-й школі представники забудовника, який будує спортмайданчик,  сказали, що не буде стадіона без будинку. Спочатку будинок – потім стадіон.

- Коли ми їх просили, люди, подумайте, треба стадіон, бо не може бути стадіона без дому, вони казали «нам байдуже, де буде будуватись дім». Тепер ми не розуміємо їх претензій, бо видно наслідки роботи, стадіон гарний, роблять якісно, - дивуються мешканці. Тим паче, цей будинок, який будується – нікому не заважає, далеко від вікон, біля нас він мав бути за 5 метрів від вікон.

На майже добудованому стадіоні, який показали журналістам, вийшли на фінальну стадію будівництва: вже готове штучне покриття, бігові доріжки. Дітвора, яку пустили походити по полю радісно пищить та пробує ганяти м’яча на новому покритті.

- Тепер вони хочуть щоб будинок розвалили, «розвалили стадіон», і поміняли все місцями. Наш дім аварійний, там не можна будувати. Тут він нікому не заважає. Тут такі зарості були, а зараз – душа радується, - зізнаються мешканці. Бувало як стемніє, йдеш з роботи і думаєш, де перебігти, бо такі чагарники були: то п’яний спить то нападали і нападали й сумки видирали. А зробили гарно.

Previous Next

Спорткомплекс містить  футбольний, волейбольний, гандбольний майданчики, 2 майданчика занять силовими вправами, дитячий мультикомплекс. Як запевнили представники забудовника, заборони на будівництво стадіону немає, за строками будівництво завершать або 24-го серпня, або першого вересня буде урочисте відкриття.

Previous Next

Жителі, які за будівництво, скаржаться, що ті, хто проти, погрожують розібрати будинок на цеглини, приходять та перешкоджають будівельникам, не пропускають машини з будівельними матеріалами. Втім, заявили, що не здаватимуться, боротимуться з незадоволеними власними силами і надалі привертатимуть увагу громадськості до цієї ситуації, якщо буде потрібно.

- Головне, що немає заборони на будівництво будинку, - резюмують мешканці.

Читайте також:

Суд у справі про "18 школу" відмовив активістам у зупинці будівництва

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (18)
  • арсений яценюк

    ......
  • Лимонадко Серебристый

    как сказил людей давит жаба стадион супер) всё норм) пускай строят))

    Винничанин reply Лимонадко Серебристый

    о... титушка нарисовалось! ты че опять орабатываешь 50 грн? скоро будете по ушам получать!
  • Вячеслав

    Я думаю будет нормальное решение суда, а не тот беспридел который нам тут лоббирует СУ СГ. Нормальные жители за спорткомплекс и за дом за счет кого строится этот спорткомплекс.

    Винничанин reply Вячеслав

    если решение ВАСУ и будет не в пользу жителе вишенки. что против строительства дома, мы обратимся в международные суды! и выиграем их! у гройсмана не хватит денег оплатить взятки! а если и хватит то этот дом ему будет золотой!))))

    Вячеслав reply Винничанин

    Так Вы против Гройсмана выступаете и Вам на мнение жителей района и школьников абсолютно наплевать. Свои личные амбиции против власти хотите решить пренебрегая мнением большинства, особенно молодежи. На вилы предателей!!!

    Винничанин reply Вячеслав

    ты не проживаешь в том районе и твое мнение не учитывается! ты проплаченый трольль!!!
  • СУ ГС

    СУ ГС reply СУ ГС

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як бути без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up