Засклити будівлю міськради пропонують у Вінниці. Як ще можна переробити будинок?

Засклити будівлю міськради пропонують у Вінниці. Як ще можна переробити будинок?
  • «Це центр міста, а стіни сірі й страшні вікна», — Станіслав Мостович пропонує повністю покрити склом будівлю міськради.
  • Раніше у мережі публікували концепти оновлення будівлі на Соборній, 59. Серед них — екофасад, будівля-«огірок» і повна забудова Майдану Незалежності.
  • До того ж це не перша петиція про оновлення будівлі міськради. У 2018 році мер Моргунов відповів чи будуть робити масштабну реконструкцію дому влади.

Триває збір підписів на петицію про «осучаснення будинку мерії». Автор петиції Станіслав Мостович пропонує заново засклити дім на Соборній, 59.

«Пропоную осучаснити будівлю Вінницької міської ради. Це центр міста, будівля прямий вираз Союзу. Сірі стіни, страшні вікна. Пропоную покрити повністю будівлю склом!», — пише автор звернення.

Підтримати петицію можна за цим посиланням. Однак це вже не перша спроба змінити вигляд будинку влади. У мережі є чимало варіантів.

Відео дня

Екофасад і будівля-«огірок»

За останні десять років створили кілька концептів оновлення будівлі на Соборній, 59. На порталі Urban розповідають, що таких варіантів було щонайменше чотири. Одразу два варіанти нової мерії створив російський архітектор з вінницьким корінням Олександр Асадов, який зробив найпопулярніший концепт нової мерії.

За його ідеєю, навколо існуючої будівлі роблять навісний, металевий фасад, на який садять рослини. «Зеленою» мала би бути й покрівля й повністю замінюють вітражі.

Екофасад на мерії бачив й архітектор Юрій Плясовиця. У його варіанті «екологічна складова» мерії виглядає менш масивною: рослини будуть тільки на перших поверхах та на покрівлі.

Ще одна концепція, але невідомого авторства, передбачала розширення владного дому та забудову площі перед міськрадою.

Друга пропозиція бюро Асадова передбачає, що сама будівля, і майдан Незалежності мали змінитись до невпізнанності: майдан мав стати меншим, а позаду існуючої будівлі — скляна висотка, яка схожа формою на «огірок».

Окрім того, концепт передбачав комплексну забудову навколо площі, яку запропонували поділити надвоє і закрити виїзд на вулицю Оводова.

Що казав мер про оновлення дому міськради

Петиція про «осучаснення будівлі мерії» також була у 2018 році. Тоді відповідь на неї публічно дав міський голова Сергій Моргунов.

— Будівля міської ради була побудована в 1972-1974 роках. Ми робили оцінку конструкцій та отримали висновки, що будинок в нормальному стані. Але зовнішній вигляд далеко не дає плюс іміджу міста, його туристичній привабливості, — говорив Моргунов. — Вносилися пропозиції щодо заміни фасаду, і важливо в цьому випадку знайти таку модель, аби якість, зовнішній вигляд, ціна — були адекватними. Щоб це був недорогий проект. Бо можна зробити все зі скла, а вартість буде більшою, для прикладу, за Київський міст.

Тому, на думку міського голови, треба проводити архітектурний конкурс, щоб визначитися з проектом реконструкції будівлі міськради. І отримавши конкретну пропозицію чиновники будуть «приймати рішення щодо можливості реконструкції будівлі міської ради».

Раніше, нагадаємо, ми розказали, що відбувається із «Південним Бугом».

 

Читайте також:

На Коріатовичів будують новий апарт-готель. Що ще планують звести біля узбережжя Бугу?

«Ані грошей, ні квартир». Люди придбали житло в новобудові на Гонти, яку збираються зносити

Хочуть побудувати 26 котеджів між Поділлям і Південним Бугом. Триває обговорення проекту

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (10)
  • Виталий Юхименко

    Замінити скляні зеркальні панелі фасаду накштаут Феріде Плаза!
  • Богдан Терещук

    Пора ïб=ути там ремонтік
  • Наталя Захарук

    Краще зробити ремонт фасаду лікарні на пр. Коцюбинського(залізнична лікарня), а то стид і срам.

    Олександр Мельник reply Наталя Захарук

    Наталя Захарук Там поступово робиться ремонт не все і зразу.
  • Oleg Spotykaylo

    Центр, це саме найдорожче місце під оренду. Всі держ установи мають бути на окраїні де найдешевша оренда

keyboard_arrow_up