Закриту поліцейську будівлю на Електромережі перетворюють у «Музей мужніх»

Закриту поліцейську будівлю на Електромережі перетворюють у «Музей мужніх»
  • У Вінниці розпочали створення нового великого музею. Він буде називатись «Музей мужніх». 
  • Присвятили його землякам — учасникам АТО-ООС, чорнобильцям, міліціонерам, афганцям.
  • А що буде з філією музею космонавтики і авіації у Вороновиці, який теж передали на баланс краєзнавчого?

На своїй останній сесії Вінницька обласна рада попереднього скликання вирішила створити у Вінниці новий єдиний музей. Присвячений він буде землякам, які віддали життя, виконуючи свій військовий, міліцейський і просто людський обов’язок. 

Нова установа матиме назву «Музей мужніх». Створення закладу поклали на плечі колективу Вінницького обласного краєзнавчого музею. 

Розміститься нова установа в колишньому музеї УМВС «Мій край — Поділля», що знаходиться на Пирогова 148, у районі Електромережі. У 2018 році через недостатність фінансування міліцейський музей був закритий управлінням поліції. Всі його експонати передали до краєзнавчого музею.

Відео дня

В новому закладі буде чотири експозиції, присвячені правоохоронцям, афганцям, чорнобильцям і учасника АТО-ООС. Необхідні для створення «Музею мужніх» експонати краєзнавчий уже має і буде ще дозбирувати. 

— Хоча роботи над створення музею уже розпочались, але грунтовно ним займемось в 2021 році, як тільки нова обласна Рада затвердить кошторис для цього закладу, — розповіла директор Вінницького обласного краєзнавчого музею Катерина Висоцька. — Окрім створення експозицій маємо провести реконструкцію приміщення, благоустрій території. За рік такий музей створити нереально. Він буде створюватись поступово. До співфінансування готове долучитися місто. Воно бере на себе реконструкцію приміщення. 

Директор Вінницького обласного краєзнавчого музею Катерина Висоцька

Поряд зі створенням нової установи краєзнавчий музей має ще узяти на свій баланс філію музею космонавтики і авіації у Вороновиці. 

— Палац, де розміщено цей музей, не наш, ми будемо орендувати там приміщення на другому і третьому поверхах. Думаємо створити там арт простір, проводити виставки живопису, ткацтва і таке інше. Бо у нас в краєзнавчому дуже великі фонди — 120 тисяч предметів. А виставляємо ми не більше 10-ти тисяч впродовж року, в числі змінних виставок. Решта зберігаються в наших сховищах. Тому хочемо їх хоч трохи показати людям.

Палац у Вороновиці з філію музею космонавтики і авіації

Опитування

Подобається ідея створення «Музею мужніх» замість «Мій край — Поділля»?


Читайте також:

Реставрацію легендарного піаніно Миколи Леонтовича призупинили. Немає коштів

У фільму «В бій ідуть тільки "старі"» мало бути продовження. Спогад про актора Немченка

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Читач13

    Перенести Музей Пам"яті загиблих в Афганістані воїнів з вежі на "Електромережу" - значить знищити  музей, втратити оригінали документів та наглумитися над пам"яттю воїнів, які виконуючи наказ держави загинули.
  • Юра Юрчик

    А я бы там замутил " Депутатский Евро-Бордель"
  • Читач74

    аж интересно, кто в тот музей на электромережу будет ходить ? там и до этого, с предыдущим музеем пусто было. лучше бы отдали помещение под какую-то секцию, ДЮСШ, кружки и т.д. В том районе не помешало бы, а то кругом в городе только одни ТРЦ, ТОЦ и т.д...

    Daily reply Читач74

    аж интересно кто в тот кружок ходить будет
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up