Свято під дощем. У Вінниці закрили головну ялинку, атракціони ще працюватимуть

Свято під дощем. У Вінниці закрили головну ялинку, атракціони ще працюватимуть
  • Не дивлячись на негоду, вінничани та гості міста прийшли на закриття 28-метрової новорічної красуні.
  • І хоча вогні на ялинці погасли, «Зимове містечко» ще працюватиме.

На Старий новий рік у Центральному парку ім. М. Леонтовича відбулася церемонія закриття Головної ялинки міста.

Попри те, що йшов дощ і дув вітер, тисяча вінничан і гостей міста в гарному настрої прийшли в парк, щоб побачити останній в цьому році новорічний концерт, поспівати і потанцювати, випити глінтвейну та скуштувати смаколиків, покататися на ковзанах, спуститися з гірки, розважитися на атракціонах луна-парку.

Відео дня

 

На святковій сцені біля Літнього театру визначили фіналістів караоке-шоу «Зірка на ялинці». За своїх улюбленців присутні голосували гривнею. Усі зібрані у фіналі кошти у будуть передані воїнам АТО/ООС. 

Присутні на святі побачили яскраве шоу від театру вогню «Fiery Dream», грали музичні гурти «Не лізь, бо вб’є», «Pulsar». Також біля ялинки виступила співачка Даріна Красновецька, яка представляла Україну на «Дитячому Євробаченні» та була учасницею проекту «Голос діти».

До того, як погасли вогні новорічної красуні, нагадаємо, близько місяця у Центральному парку відбувалися новорічні заходи. Вінничани відвідували святкові концерти, фольклорні шоу, брали участь у конкурсах та розвагах. 

Наша ялинка серед кращих

Цими святковими днями новорічна ялинка — була головною прикрасою не лише Вінниці. Державне агентство розвитку туризму України опублікувало рейтинг найкрасивіших новорічних ялинок України та оголосило конкурс. За його результатами, вінницька красуня посіла шосте місце з десяти можливих.

Десять найкрасивіших ялинок України:

  1. Київ. Цього року столицю прикрашає штучна ялинка 31 метр заввишки, прикрашена 20 тисячами куль червоного та золотого кольорів із гірляндою завдовжки 10 км.
  2. Львів.У місті встановили живу 17-метрову ялинку, прикрашену традиційними прикрасами – різдвяними павуками та ромбами.
  3. Дніпро. У місті встановили штучну ялинку заввишки 20 метрів, яку прикрасили прозорими та золотистими кулями.
  4. Одеса. Головну ялинку міста прикрасили святковою ілюмінацією у морському стилі. Верхівку ялинки прикрашає великий дванадцятикутник у вигляді кристала.
  5. Луцьк. Тріо ялинок, що ростуть поруч, на яких повісили 150 іграшок та понад 200 гірлянд зі святковою ілюмінацією.
  6. Вінниця. 28-метрову ялинку прикрасили великими бурульками і великими 3D кулями, що світяться, а також квітами золотистого, срібного і синього кольорів.
  7. Ужгород. Штучну 18-метрову ялинку прикрасили кульками білого, срібного та золотого кольорів, а також прикрашена помаранчевого кольору  ілюмінацією.
  8. Херсон. Головну ялинку заввишки 18 метрів прибрали гірляндою довжиною три з половиною кілометри. Прикрасили близько півтисячею ялинкових прикрас, 45 з яких мають власне підсвічування.
  9. Запоріжжя. Штучну ялинку, що височіє на 22 метри, оформили в європейському стилі, витративши на нові іграшки та гірлянди близько 2 млн. гривень.
  10. Харків. Штучне дерево висотою 40 із половиною метрів підсвічене світлодіодними лампами. Дерево прикрашають кілька тисяч куль із глянцевого пластику, завитки, що зображають морозні візерунки та 50 великих куль.

«Зимове містечко» працюватиме

Новорічна ялинка погасила свою ілюмінацію, проте вогні «Зимового містечка» в парку ще горітимуть.

До 23 січня включно вінничани на ковзанах можуть покататися на льодовій ковзанці, спуститися з гірки на санчатах, розважитися на атракціонах луна-парку, поласувати смаколиками та придбати подарунки на новорічні свята рідним та близьким.

 

Читайте також:

П'ять смачних страв. Відомі вінничани діляться фірмовими рецептами до Різдва

Вдома чи за кордоном? Де знані вінничани зустріли 2022 рік

Покупатися в чані. Популярні місця для зимового релаксу в Вінниці та за містом

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up