«Забезпечена леді буде рада зустрічі з джентльменом»: як вінничани знайомилися у 2000-му році

«Забезпечена леді буде рада зустрічі з джентльменом»: як вінничани знайомилися у 2000-му році
  • Понад двадцять років тому не було смартфонів і соцмереж, але були газети і оголошення.
  • Зібрали понад 50 коротких прикладів зі старих міських видань, які пояснюють, як і навіщо одні вінничани шукали інших.

Впродовж усієї своєї історії люди використовують найсучасніші та найпростіші засоби для знайомства одне з одним. Сьогодні це соціальні мережі та спеціальні застосунки. Однак ще 20 років тому популярним способом для пошуку потенційних чоловіка, дружину чи то просто коханців було газетне оголошення. Якщо зазирнути в архіви, виявиться, що серед вінничан таке знайомство було досить популярним. 

Раніше ми розповідали, кого й для чого шукали вінничани у середині 1990-х: для переїзду на постійне місце проживання в інші країни, для надання / отримання сексуальних послуг в обмін на фінансову підтримку, побудови родин. 

Одним з найважливіших критеріїв пошуку партнерів для тогочасних містян був знак гороскопа. Чоловіки надавали перевагу не схильним до набору надлишкової ваги жінкам, а жінки — матеріально забезпеченим військовим. 

Відео дня

З приходом нового тисячоліття пошукові запити вінничан дещо змінилися. Ми переглянули сотні газетних оголошень з пропозицією про знайомство. Якщо раніше люди зазвичай вказували поштову адресу відділення або, рідше, номер стаціонарного телефону, то у 2000-му з’явилися адреси електронної пошти. 

У порівнянні з 90-ми, з’явилося більше оголошень від нібито забезпечених іноземців. Якщо раніше більше писали про виїзд на ПМП до Німеччини та Ізраїлю, то у 2000-му в оголошеннях частіше зустрічалися США, Канада, Велика Британія, Ірландія та навіть Австралія. 

Суттєво зросла кількість оголошень про надання секс-послуг. Якщо у середині 90-х подібні пропозиції підписувалися кимось персонально, то у 2000 році чимала частина таких адресантів перетворилася на дома розпусти й так звані «масажні салони».

На знак гороскопа майже перестали звертати увагу. Зменшилася кількість адресантів віком до 25 років та після 50. Однак чомусь збільшилася кількість охочих познайомитися з жінками чоловіків з місць позбавлення волі. Зазвичай вони характеризували себе добрими, порядними, обіцяли піклуватися, писали, що не проти дітей, і хотіли створити міцну родину. 

Більшість газетних оголошень друкувалися російською. Ми переклали їх на українську:

«Швейцарець, лікар, серйозно налаштований на шлюб з привабливою жінкою 23-33 років, без дітей. Німецька та англійська мови. Надішліть 2 фото та анкету про себе».

«Чоловік хоче познайомитися зі стрункою, симпатичною, самотньою жінкою 33-37 років для створення родини». 

«Знайомство під час подорожі Бугом на катері зі стрункою дівчиною / жінкою до 30 років. Для перспективних та серйозних стосунків». 

«Одружуся з жінкою, яка виїжджає на ПМП до Німеччини». 

«Втомлений від самотності чоловік познайомиться з дівчиною (бажано вірянкою) для серйозних стосунків з метою створення родини». 

«Молодий чоловік шукає жінку, яка виїжджає на ПМП до Німеччини. Шлюб на її умовах». 

«Сучасна жінка, струнка, забезпечена житлом та матеріально, познайомиться з рівноцінною партією для дружби. Можливий шлюб». 

«Молода жінка познайомиться для інтимних зустрічей за винагороду. Від вас 5 гривень на поштові витрати». 

«Познайомлюсь з чоловіком до 57 років, забезпеченим житлом, для створення сім’ї. Про себе: симпатична». 

«Познайомлюсь з добрим, орієнтованим на сім’ю чоловіком, без проблем. Мені 42». 

«Самотня жінка, середньої повноти і зовнішності, познайомиться з самотнім чоловіком до 55 років, зростом не нижче 175 см, середньої повноти, розумним, добрим, забезпеченим житлом і матеріально. Засуджених і п’яниць прошу не писати». 

«Сексуальна блондинка за 30. Запрошу до себе забезпеченого чоловіка». 

«Хлопець познайомиться для дружніх стосунків з молодим хлопцем». 

«Молодий чоловік познайомиться з цікавим другом для спільного відпочинку». 

«Юнак бісексуал хоче великої, але чистої любові». 

«Симпатична сімейна пара (нудисти) шукає однодумців серед пар». 

«Молода людина познайомиться з дівчиною єврейської національності». 

«Американець, Джеймс Белл. Я «величезна людина» з великим серцем. Мені подобаються романтичні прогулянки пляжем, поїздки у гори або лісу. Я дуже хотів би подорожувати, якщо поряд буде хороший супутник. Я шукаю чесну, щиру жінку, яка знає, як спілкуватися з чоловіками».

«Студент-іноземець познайомиться з дівчиною 18-25 років для інтимно-дружніх стосунків. Допоможу матеріально». 

«Шукаю дівчину до 26 років, для листування з серйозними намірами. Леонід 74 р.н. У чудовій формі, обожнюю спорт, захоплююся настільним тенісом, футболом, люблю природу. Покарання — 4 роки. Не одружений, наркоманок прошу не писати».

«Для створення сім’ї познайомлюся з красивою вінничанкою (можна з дитиною). Симпатичний, самостійний». 

«Чоловік. Стрілець, спортивної тілобудови, до спиртного байдужий, палю. Але є одне маленьке «але»: знаходжуся у місцях позбавлення свободи, куди потрапив за власною дурістю. До кінця терміну залишилося 10 місяців. Сподіваюся, що є жінка, якій моя доля небайдужа. Дитина не стане на заваді». 

«Інтелігентна, елегантна, забезпечена леді з приємною зовнішністю буде рада зустрічі з джентльменом». 

«Дуже цікава дівчина познайомиться з серйозним, охайним чоловіком до 32 років». 

«Американець, чорношкірий, розведений, бажає познайомитися з російською жінкою. Будь ласка, фото».

«Французькі чоловіки бажають познайомитися з жінками України для шлюбу. Від вас: два фото (портрет та в повний зріст) й короткий лист про себе російською».

«Шановні чоловіки! Якщо вам набридла самотність і вам потрібен родинний затишок — на вас чекає молода душею, приваблива вдова. Гарна господиня». 

«Симпатична жінка 33 років для створення родини познайомиться з чоловіком до 40 років, можна з дитиною». 

«Ігоре! Згадай острів Фестивальний, Івана Купала та відгукнися!»

«Познайомлюся з тямучим чоловіком до 30 років, для серйозних стосунків». 

«Лікар, медик австралійський, християнин, який досяг шлюбного віку, познайомиться з жінкою 24-30 років».

«Шукаю надійного друга та коханця без матеріальних, житлових проблем. Для серйозних стосунків». 

«Якщо ти, як і я, остаточно вирішила, що тобі потрібна жінка, а не чоловік, напиши. Можливо, я — твоя жінка? Ти знайдеш у мені майстерну коханку й надійного друга». 

«Милі дами, жінки, дівчата та леді! Якщо вам 23-30 років і ви самотні, хочу привернути вашу увагу з серйозними намірами. Але наразі знаходжуся у місцях позбавлення волі. До кінця терміну залишилося 9 місяців. Ваша дитина не буде завадою». 

«Без дітей (своїх заведемо). Освіта, зріст та інше — не мають для мене значення. Як кажуть: «Краще срібне весілля зустріти з повагою і любов’ю, ніж золоте з муками». Я знаю, що ти є — сидиш тихенько і чекаєш на мене. Відкладати немає куди, і я кличу тебе, красуне, і прошу відгукнутися. Моя майбутня дружинонька, чи ти з міста, чи з села, якщо ти хочеш мати міцну, надійну сім’ю, відгукнися і не пожалкуєш». 

«Українець, незаможний, але необхідне маю. Познайомлюся з метою різнобічного спілкування (бажано шлюб) з розумною, стрункою, не схильною до повноти, не обтяженою проблемами слов’янкою. Вік у межах розумного». 

«Хлопець спортивної статури познайомиться з жінкою, яка допоможе матеріально».

«Чоловік познайомиться з дівчиною або жінкою для створення родини, бажано з медичною освітою».

«Симпатичний молодий хлопець шукає не жадібну хазяйку. Буду відданим другом та рабом у ліжку. Таємницю гарантую».

«Молодий симпатичний хлопець виконає всі бажання самотньої дами за символічну плату». 

«Жіночна, віддана, ніжна, струнка, ділова жінка шукає друга, який не знайшов взаєморозуміння, поваги, любові, інтересу до себе, своєї діяльності, а в душі все ще романтика, але з твердими переконаннями. Я тебе зрозумію. Дай Боже, і ти зрозумієш мене. Тобі за 45. Колір очей, волосся, національність — не має значення. Інтуїція, мудрість, чутливість — так». 

«Ваш відпочинок залежить від оплати. Якість гарантується».

«Молода жінка виконає всі бажання щедрого чоловіка».

«Відпочиньте у компанії найчарівніших дівчат міста Вінниці. У нас райське задоволення за мінімальними цінами».

«Шукаю інтелігентного, надійного супутника життя, чоловіка-лицаря. Про себе: приємна зовнішність, 44 роки, терези, двоє дітей». 

«Директор підприємства. Розлучений, симпатичний. Для створення сім’ї зустрінусь із самотньою жінкою з житлом».

«Бельгієць для одруження шукає чарівну жінку 27-32 років, з блакитними або зеленими очима. Не нижче 168 см, можна з дитиною. Мені 39, забезпечений матеріально». 

«Чоловік 25 років познайомиться з дівчиною. Лише з області (українкою). Гнилих інтелігенток і шизофренічок прошу не писати. Надам відповідь серйозним людям». 

«Молодий чоловік, 24 роки, за характером спокійний, товариський, не п’ю, люблю дітей. Познайомлюся з жінкою 16-25 років, можна з дитиною, для створення сім’ї. Зовнішність та походження не мають значення. Скоро звільняюсь. Відповім усім». 

«Розлучений. Буду радий стрункій жінці, якій потрібен коханець, чоловік, друг, а не матеріальна вигода». 

«Познайомлюся з симпатичною ризикованою дівчиною для нечастих інтимних зустрічей вдень у мене. За умови взаєморозуміння — матеріальна допомога».

«Ми дуже гарні, ви самотні. Ми можемо скласти вам компанію за винагороду».

«Дві цікаві дівчини 18-19 років познайомляться з молодими людьми для створення дружніх стосунків».

«Два приятелі, які знаходяться у місцях позбавлення волі, хочуть знайти супутниць життя. Обом по 30 років. До кінця терміну залишилося 1-1,5 року».

«Цікава молода людина обслужить заможних жінок».

 

Читайте також:

Чудодійні рецепти, обмін квартирами, вербування в легіон. Послуги, які пропонували у Вінниці в 90-х

Закупляють амуніцію й тепловізори. Вінничани на книжкових аукціонах зібрали понад мільйон для ЗСУ

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • _Центр_Вінниця_78

    «Шукаю дівчину до 26 років, для листування з серйозними намірами. Леонід 74 р.н. У чудовій формі, обожнюю спорт, захоплююся настільним тенісом, футболом, люблю природу. Покарання — 4 роки. Не одружений, наркоманок прошу не писати».   🤯🤯🤯 а чому одразу не до 16 років🤣🤣🤣🤣
  • Читач68

    в хвори  держави  хвори  люди.до якои  ще приплюсувадась вийна цины  тарифи и прочи "радости"видключень по  пивдня.а всього  би цього не  було якби  ци придурки  не крали  бы а купили на кожну  область так як  це вимагаеться по  5-7 машин  ПВО.але им  було николы..красти от их  идеология.я добре  помню  ти часы  тоди було  модно  замиж вийти  за  бандита  чи мусора.помню рожы цих  "женихив."половина  з них  зараз  у властии.от вся видповидь чого ми так  живем и чого у нас вийна.

    Читач68 reply Читач68

    У нас війна через те, що москаль на нас напав а не через геїв чи проституток. Не так страшні геї як московські підараси, а особливо ті, що у рясах
  • Ірина

    Нічого не змінилось , геї, проститутки  і тд.

keyboard_arrow_up