За 44 мільйони гривень хочуть побудувати укриття для ще одного вінницького ліцею

За 44 мільйони гривень хочуть побудувати укриття для ще одного вінницького ліцею
  • Департамент капітального будівництва міськради 20 вересня оголосив тендер на будівництво протирадіаційного укриття для ще одного вінницького ліцею.
  • Очікувана вартість закупівлі — 44,7 мільйона гривень. Для якого саме закладу побудують укриття? Що прописали в технічній документації? Та де ще побудують протирадіаційні укриття?

Тендер оголосили на будівництво укриття для ліцею №23, що на Космонавтів, 32. Із закупівлі дізналися, що доручають майбутньому підряднику.

Перелік робіт

На початку виконати демонтажні та земляні роботи: розібрати наявні споруди на території будмайданчика, вирити котлован. Далі треба буде братися до будівництва фундаменту майбутнього укриття — він буде з залізобетону. 

На сам фундамент варто викласти елементи стін, монолітне перекриття, улаштувати отвори під усі необхідні комунікації, в тому числі побудувати вентиляційну шахту. До укриття буде три входи із навісами.

Відео дня

Також для будівлі влаштують п’ять систем припливної вентиляції та сім витяжних систем. Укриття під'єднають до всіх основних комунікацій: холодна і гаряча вода, опалення, електроенергія, каналізація. Також влаштують пожежну сигналізацію та буде один підіймач для маломобільних груп населення.

Ще в укритті буде система відеоспостереження та система дистанційного відкриття дверей до приміщення. Наостанок підряднику треба буде відновити благоустрій довкола новозбудованого протирадіаційного укриття, засіяти газон, прокласти проїзди.

Кого обрали робити інші укриття

Раніше міська влада провела закупівлі для будівництва протирадіаційних укриттів ще в п’яти вінницьких ліцеях. Йдеться про заклади №11, 12, 13, 30, 33. По деяких закупівлях уже обрали виконавців.

Приватне підприємство «БМП Кентавр» хоче збудувати протирадіаційне укриття для ліцею №11 за 39,2 мільйона гривень. Очікує на підписання договору. 

Товариство «БК СТАМ» побудує укриття у школах №12 і №13 за 57,2 мільйона та 49,3 мільйона гривень відповідно. З фірмою підписали договори підряду та прописали терміни на виконання робіт: протирадіаційні укриття мають повністю побудувати до кінця грудня 2023 року.

Товариство «В-БІЛДІНГ ГРУП» будуватиме укриття для школи №30 за 40,9 мільйона гривень. Їм теж встановити термін будівництва до кінця грудня 2023 року.

А вінницька фірма «Гранд Буд Союз» зголосилася побудувати протирадіаційне укриття для ліцею №33 за 46,8 мільйона гривень. Наразі очікує на підписання договору.

Заступник міського голови Ігор Откидач раніше говорив, що усі протирадіаційні укриття будуть розраховані на 900-1000 людей, деякі з них будуть наземними, а деякі частково підземними. А от строк будівництва може бути подовжений, якщо середньодобова температура сягатиме нижче +5 градусів за Цельсієм.

 

Читайте також:

Для двох вінницьких шкіл побудують протирадіаційні укриття. Дізналися подробиці

Конфлікт через підвал: вінницька влада продала приміщення, якого «не існує»

Понад 63 тисячі дітей навчаються у закладах Вінниці. А скільки є укриттів?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (11)
  • Anna Rita

    Для чого зрозуміло, а ось на що саме витратять ці гроші? Чому ніхто не виставляє смету?
  • Аркадий Крысько

    Чергове безглуздя.
    Недолуга політика, роками, алчність людська і породжує отаке.
    Знову тендер, крадіжки ...
    Великий дур.дом.
  • Читач91

    Скажіть будьласка, а що з укриттями, які в громади були? Це  укриття по вул.Володарського біля прокуратури області і міськради, це поруч з лікарнею ім. Пирогова,  в "Книжці", обласна дитяча лікарня- вони можуть прийняти громадян і чи облаштовані необхідним обладненням та харчами з водою?
  • Таисия Зайчук

    Наша рідненька

keyboard_arrow_up