За 11,5 мільйонів гривень запланували ремонт доріг у Вінниці. На яких вулицях?

За 11,5 мільйонів гривень запланували ремонт доріг у Вінниці. На яких вулицях?
  • Департамент комунального господарства та благоустрою нещодавно оголосив два тендери на капремонт доріг у місті. 
  • Загалом, готові витратити на роботи та матеріали 11,5 мільйона гривень. Що треба зробити і про які вулиці йде мова?

У першому тендері замовили капремонт дороги із розширенням по вулицях Костянтина Василенка та Пирогова. Припускаємо, що йдеться про перехрестя вказаних вулиць, де навпроти цього літа робили ремонт дороги на Зодчих.

Не повинні перекривати рух

Майбутньому підряднику доручать розлогі демонтажні роботи, які крім асфальту, включають перенесення усіх комунікацій, що під дорогою (каналізація, Інтернет, електрика, світлофори тощо).

Крім того, деякий час на цій ділянці, ймовірно, не їздитимуть тролейбуси. Адже підряднику доручають заміну контактної мережі на перетині вулиць Пирогова-Василенка. 

Відео дня

Попередньо, що ми побачили в технічному завданні для підрядника, рух іншого транспорту не перекриватимуть: дорогу ремонтуватимуть по смугах — поки одна буде розкопана, по іншій зможуть їздити авто.

Для розширення дороги на Василенка перенесуть вглиб світлофори. Очікується, що під цей тендер не будуть купувати нові світлофори: використають ті, що зараз. 

Тротуари також заасфальтують і влаштують огородження від дороги.

Наостанок запланували відновити дорожню розмітку, озеленення та установити нову зупинку громадського транспорту. Ймовірно, вглибині вулиці Василенка, біля магазину «Ковбаскофф».

Кошторисна ціна проєкту капремонту — 5 мільйонів 115 тисяч гривень. Нині триває пошук підрядника, який візьметься за цю роботу. Строк на виконання робіт розрахували аж до 30 жовтня 2024 року.

Втім, уже є звернення до Держаудитслужби:

«Ремонт доріг не на часі», — зауважила під цим тендером користувачка Наливайська.

Запланували ремонт на Вишеньці

Другою закупівлею запланували капремонт дороги та тротуару по вулиці Трамвайна. Йдеться про дві ділянки: від вулиці Агатангела Кримського до вулиці Академіка Заболотного (196 метрів) та від перехрестя з вулицею Кримського до Лялі Ратушної, 77 (134 метри).

У технічному завданні вказали, що підряднику доведеться виконати демонтажні роботи: зняти старий асфальт, викопати дорожні корита, зрізати старі сухостійні дерева та кущі, замінити старі оглядові колодязі каналізації тощо.

Під оновлене дорожнє покриття також запланували влаштувати зливову каналізацію, зробити тротуари, висадити десять платанів і газони, оновити дорожню розмітку та, ймовірно, на перехрестях або біля пішохідних переходів поставити перильне огородження. Крім того, на цих ділянках Трамвайної замінять вуличне освітлення.

Загалом, роботи та матеріали оцінили у 6 мільйонів 386 тисяч гривень. Аналогічно до попереднього тендеру, зараз триває пошук генпідрядника і йому дадуть термін до виконання робіт до 30 жовтня 2024 року.

На ніч перекривають перехрестя Коцюбинського-Нансена

На перехресті проспекту Коцюбинського з вулицею Нансена триває капремонт колій. Через це тимчасово не їздять трамваї за маршрутом №1, 4 та 6 і тролейбуси за маршрутом №2, 4, 5, 7, 10, 11, 14.

«Але! Такі обмеження діють лише у нічний час, починаючи з 22.30, до 12 жовтня», — зазначили на facebook-сторінці департаменту транспорту та міської мобільності Вінницької міськради.

— Зранку громадський транспорт у повному складі виїжджає на лінії, — підкреслив заступник директора департаменту транспорту та міської мобільності Сергій Бузниковатий.

 

Читайте також:

«Допоможіть залатати ці ями»: поранені військові просять відремонтувати дорогу біля лікарні

Наслідки ДТП на Немирівському шосе і Пирогова: як почуваються покалічені дівчатка?

Зупинка за мільйон гривень. Аудиторів зацікавив тендер, який провела вінницька влада

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (23)
  • Римский Александр

    Дороги делать надо, но по нормальным ценам, а не по раздутым в три раза. И приоритетность определять правильно. Просто сейчас это не очень актуально в военное время. Но на чём тогда зарабатывать мэрам и их подельникам?)
  • Люба Фірманюк Мороз

    У нас що уже закінчилася війна??? Що ремонтують дороги.
  • Елена Назаренко

    Ще в Авдіївці дороги треба зробити...
  • Мария Марусич

    Як можна достукатися до керівників,НЕ ПОТРІБНІ НА ДАНИЙ ЧАС ,НІ ДОРОГИ ,НІ ЗУПИНКИ І ВЗАГАЛІ НІЧОГО ТАКОГО,БЕЗ ЧОГО МОЖНА ПОКИ ЩО ОБІЙТИСЯ, ДОПОМОЖІТЬ  ВІЙСЬКОВИМ ЗАКІНЧИТИ ,ЦЮ КЛЯТУ ВІЙНУ, ТАМ КОЖНА КОПІЙКА НА РАХУНКУ , НЕ ВИТРАЧАЙТЕ ГРОШІ,ЯКІ ТАК ПОТРІБНІ НАШИМ ВІЙСЬКОВИМ

keyboard_arrow_up