Наслідки ДТП на Немирівському шосе і вулиці Пирогова: як почуваються покалічені дівчатка?

Наслідки ДТП на Немирівському шосе і вулиці Пирогова: як почуваються покалічені дівчатка?
  • Позаминулого тижня у Вінниці трапилося дві резонансні автоаварії.
  • 20 вересня на Немирівському шосе в ДТП постраждали двоє дорослих та троє дітей. Дев’ятирічна дівчинка потрапила в реанімацію. 
  • 24 вересня на вулиці Пирогова в аварії загинув 36-річний мотоцикліст, його 14-річну доньку забрали до лікарні.
  • Дізналися, в якому стані дівчата і на якому етапі слідство.

ДТП на Немирівському шосе: Настя два тижні без свідомості

Перша дорожньо-транспортна пригода сталася 20 вересня. О 07.40 камери відеоспостереження Ситуаційного центру зафільмували автотрощу на Немирівському шосе. Відбулось зіткнення між двома транспортними засобами — автобусом Isuzu та автомобілем Skoda. Легковик на швидкості протаранив автобус, коли той йшов на розворот. 

За даними поліції, у ДТП постраждали п'ятеро людей: 41-річний водій легковика та його троє пасажирів, діти віком 9-ти та 12-ти років. Крім того, травми отримав 45-річний кермувальник автобуса. Усіх постраждалих госпіталізовано до лікарні. 

Відео дня

Журналісти «20 хвилин» дізналися, що один із учасників аварії, 45-річний Євгеній, в той ранок лише виїхав на автобусі Isuzu на роботу, тому в салоні знаходився один.

Раніше чоловік працював на маршруті, нині займався розвозкою робітників на підприємство. Під час зіткнення з легковиком, від удару він вилетів через лобове скло на проїжджу частину. За словами рідних, чоловік лише дивом не потрапив під колеса Skoda. Він отримав множинні переломи ребер, осколковий перелом шийки стегна, забої тіла, струс головного мозку. 

Кермувальник легковика Олександр, який віз дітей до школи, найменше постраждав в аварії. На жаль, серйозно постраждали в ДТП троє неповнолітніх пасажирів автомобіля Skoda, двоє хлопчиків і дівчинка, в тому числі і син водія.

У важкому стані й дотепер знаходиться 9-річна школярка Анастасія Захарчук. Дівчинка два тижні лежить в реанімації дитячої обласної лікарні.

— Через важку черепно-мозкову травму дівчинка і дотепер без свідомості. Все інше у неї скореговано. Вже відключена від апарату ШВЛ, дихає сама, але ще досі у комі, — говорить медична директорка лікарні Оксана Моравська. — Хлопчики знаходились в травматології, але їх вже виписали з лікарні. 

За даним фактом відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії. Причини та обставини аварії встановлюють слідчі. Призначили ряд експертиз.

ДТП на вулиці Пирогова: Каріна через днів десять буде вдома

Через кілька днів, в неділю 24 вересня, Вінницю знову облетіли жахливі відеокадри смертельної аварії: близько 16 години, на перехресті вулиць Пирогова та Заболотного мотоцикл зіткнувся з автомобілем Toyota, коли останній робив розворот. Удар був таким, що водія і пасажирку двоколісного відкинуло на кілька метрів.

Внаслідок ДТП 36-річний керманич мотоциклу Дмитро Зінько отримав перелом шиї, від чого загинув на місці. Його 14-річна донька Каріна знаходиться у Вінницькій обласній дитячій клінічній лікарні.

— Дівчинка потрапила до нас з політравмами, — розповідає Оксана Моравська, медична директорка дитячої лікарні. — Вона перенесла операції на кистях двох рук. Зараз її життю нічого не загрожує. В неї стан середньої важкості, через днів десять буде вдома. Але процес затягується через перелом кісток тазу. Після виписки буде тривала реабілітація.

Раніше ми розповідали, що у той вечір батько на мотоциклі віз доньку на змагання у школу. 73-річний водій автомобіля Toyota, що опинився на їх шляху, на момент аварії був тверезим. Про допомогу до медиків він не звертався. 

— Водій позашляховика після ДТП був затриманий та перебував в ізоляторі тримання, — коментує подію речниця поліцейського главку Заріна Маєвська. — На третій день його суд випустив під заставу у 200 тисяч гривень. Обидва транспортні засоби поміщені на арештмайданчик.

За даним фактом розслідується кримінальне провадження, передбачене частиною другою статті 286 Кримінального кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило смерть потерпілого). За таке правопорушення передбачено до восьми років позбавлення волі.

 

Читайте також:

Найважчою залишається 9-річна дівчинка. Дізнались нові деталі ДТП на Немирівському шосе

«Лежить синій і на очах сльози». Дізналися деталі смертельної ДТП на Пирогова

Задіяна поліція, кінологи, спецпризначенці та рятувальники. Другий тиждень шукають Юрія Шаталюка

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Инна Корсун

    Хто вам дав право писати не пррвірену інформацію???!!!

    Ви будете нести відповідальність

    за  неправдиву статтю,якуВи поширюєте.

    Читач85 reply Инна Корсун

    Зараз війна, так що гроші не допоможуть. Винен - здохне на зоні

keyboard_arrow_up