Ярмарок-фестиваль «Тарасова смачна країна» на підтримку ЗСУ: 27-й ліцей зібрав рекордну суму

Ярмарок-фестиваль «Тарасова смачна країна» на підтримку ЗСУ: 27-й ліцей зібрав рекордну суму
  • Вінницький ліцей №27 втретє проводить благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ. Родзинкою заходу були традиційні страви автентичної української кухні з усіх куточків країни.
  • Результат роботи приголомшливий: зібрали 258 тисяч 200 гривень. Шкільна родина планує придбати вже п’ятий Mavic для наших захисників.

Сонячного недільного дня, 10 березня, на подвір’ї Вінницького ліцею №27 вирував третій, традиційний благодійний ярмарок-фестиваль «Тарасова смачна країна» на підтримку українських військових.

На заході можна було відправитись в гастротур Україною, скуштувати автентичні страви з усіх регіонів України: улюблений борщ Шевченка на карасях, кашу князів Острозьких, кифлики, кремзлики, банош, бограч, мазурики, баба-шарпанина, львівські андрути, закарпатська піца з парадичками, голубці, вареники, пиріжки, юшка, солодощі.

Відео дня

Різноманітність традиційної кухні різних регіонів України, тематичні локації, страви й напої на вибір дійсно вражали неймовірним смаком і спокусливим ароматом. У меню ярмарку було більше півсотні страв.

Смачний привіт від спільноти Вінницького ліцею №27 надійшов і нашим пораненим воїнам, які одужують у Вінницькому військово-медичному клінічному центрі Центрального регіону.

Окрім автентичних страв з усіх куточків України, дивували гостей і патріотичним мистецтвом: військові гільзи та ящики з-під снарядів перетворились у руках мисткинь у художні шедеври, які охоче купували наші гості на аукціоні. Військові артефакти завдяки талановитим художницям і художникам з ліцейної родини принесли на благодійному аукціоні понад 10 тисяч гривень.

Патріотичне «Караоке у ліцеї» також стало потужним мотиватором для донатів: понад 3 тисячі гривень звідти пішли у скарбничку на дрон.

— Дух патріотизму об‘єднав учнів, батьків, педагогів і гостей фестивалю, — зауважив директор ліцею №27 Олексій Терновой. — В цьому і є наша сила, і ніхто не здолає нас, поки ми, українці, невтомно прагнемо бути разом. Дякуємо всім і кожному особисто, хто долучився до цього заходу, за активність, ініціативність, небайдужість і підтримку наших Збройних Сил.

За підрахунками адміністрації ліцею, на гостини завітали понад три тисячі відвідувачів, серед яких наші захисники, родини загиблих Героїв, депутати міськради, партнери з громадської організації «Загартовані Серця», ліцеїсти, їхні родини, педагоги, мешканці Тяжилова і не тільки.

Інна Улиська дізналася про ярмарок з Фейсбуку і приїхала з родиною в Тяжилів аж із Писарівки.

— В інших школах я бачила набагато скромніші ярмарки, а тут цілий фестиваль, — говорить жінка. — З задоволенням відвідала захід, дуже багато позитивних вражень. Сподобалось караоке на майдані, навіть мій син поспівав. Було дуже багато різноманітних страв, деякі скуштувала вперше, очі розбігалися. Ліцей, батьки і діти постаралися на славу. Із задоволенням ще раз відвідаємо такий ярмарок.

Ксенія Бражнікова неодноразово чула про фестиваль, який проводить 27-а школа в Тяжилові. Цього разу вирішила з родиною завітати сюди, запросили з собою і сусідів. Кажуть, усі були приємно вражені. Зустріли тут знайомих з усіх куточків Вінниці.

— В нас на Антонова багато хто знав, що буде ярмарок, чули багато позитивних відгуків,— розповідає Ксенія.—  Дуже все смачно було, програма свята була цікавою, всі люди привітні. Дітям сподобались смаколики, для дорослих меню теж було різноманітним. І перші страви, і другі, навіть шашлик був. Бануш я скуштувала вдруге, мені дуже сподобався, смачніше ніж в ресторані. Приємно вразило різноманіття страв, про деякі я вперше чула. Нажаль, не встигла скуштувати, оскільки все продали. Ми з користю провели час, задонатили на ЗСУ. Сподіваємось, такий чудовий захід стане традицією, і ми його будемо відвідувати.

Шкільна родина активно готувалась, хвилювалась і радо зустрічала усіх гостей, оскільки мали шляхетну мету: зібрати кошти на дрон DJI Mavic 3T версії Thermal для 472-го батальйону 144-ї бригади. Це вже буде п'ятий безпілотник, який ліцей №27 передасть для наших захисників.

— Сума, яку задонатили друзі Вінницького ліцею №27, складає 258 тисяч 200 гривень, — підсумувала заступниця директора з виховної роботи Богдана Лютюк. — Всі виручені кошти підуть на закупівлю тепловізора і дрона помсти за загиблих випускників ліцею, за полеглих Героїв України. Підрахунок коштів, які здійснювали учні та батьки, приємно здивував та додав впевненості, що все буде добре та Україна переможе.

 

Читайте також:

«Я все життя мріяв про великого білого кота». Офіцер Підлісний розповідає про улюбленця мейн-куна

З ведучої у наречену «Металіста»: вінничанка Дар'я Лелюк отримала пропозицію від футболіста

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Michel Aguilas

    Greeting  from  France   👍💃👍
    Amour de Paris    de   Michel
  • Ольга Ободянська

    Організатори -вчителі, учні та їх батьки які приймали участь мають ВЕЛИКЕ серце ❤️❤️❤️,і це не просто слова!!!!!
  • Світлана Тимошенко

    Молодці діти 💓
  • Світлана Тимошенко

    Зате наші корупціонери не дуже достають з карманів награбоване на зсу.

keyboard_arrow_up