Яким нині є укриття для ліцею №30? Його будівництво коштує понад 40 мільйонів гривень

Яким нині є укриття для ліцею №30? Його будівництво коштує понад 40 мільйонів гривень
  • У Вінниці показали, як наразі виглядає протирадіаційне укриття, яке зводять для потреб вінницького ліцею №30 імені Тараса Шевченка.
  • В міськраді зауважили, що тут буде все необхідне для перебування 850 людей. І ще що це укриття буде інклюзивним — на одному з входів, зокрема, встановлять два підйомники.
  • З «Прозорро» дізналися, що на будівництво цього сховку місто дає 40,9 мільйона гривень.

На базі шести ліцеїв та двох дитсадків триває будівництво протирадіаційних укриттів. Нещодавно показали, яким нині є укриття для ліцею №30 імені Тараса Шевченка.

«Роботи тривають досить швидко навіть з огляду на те, що для громади це новий формат об'єкта, який потребує особливого підходу до будівництва»,— повідомляють на facebook-сторінці Департаменту капітального будівництва міськради.

Відео дня

За словами директора департаменту Дениса Мазуренка, площа протирадіаційного укриття складає майже 900 кв.метрів, воно розраховане на перебування 850 людей, а 200 з них — це діти до 12 років. 

«В цьому укритті передбачені всі приміщення – технічного характеру та безпосередньо для укриття», — наголосив він.

У приміщенні, яке будують за монолітною технологією, будуть зали для переховування, санвузол, теплопункт, вентиляція та приміщення для зберігання та розігріву їжі.

Важливою особливістю приміщення є й інклюзивність, додала заступниця міського голови Галина Якубович.

Вона каже, що в укритті все облаштоване під потреби дітей з особливими освітніми потребами – приміщення, санвузли тощо. А на одному з трьох входів на цьому об’єкті укритті передбачені два підйомники. 

«Ми також плануємо, що це приміщення буде подвійного призначення. Все розраховано таким чином, що тут буде можливість організовувати різні гуртки та спортивні секції. А з часом, якщо буде така потреба, – зможемо зробити надбудову», — сказала заступниця мера Галина Якубович.

Для будівництва цього протирадіаційного укриття, нагадаємо, міська влада оголошувала тендер. Очікувана вартість — 41 мільйон 137 тисяч гривень. 

Єдиний учасник, а відтак переможець закупівлі — «В-Білдінг Груп» — запропонував ціну 40 мільйонів 927 тисяч гривень. Відтак, місто зекономило на будівництві укриття всього 210 тисяч гривень.

За календарним графіком, який був погоджений між департаментом капбуду і підрядником, усі роботи зі зведення сховища для ліцею №30 мають бути завершені в серпні 2024 року. Тобто, в новий навчальний рік ліцеїсти підуть з власним бомбосховищем.

 

Читайте також:

На місці колишнього готелю «Південний Буг» поновили будівельні роботи

«Відібрали у нас місце для відпочинку» — На ВПЗ скаржаться на дії футбольного клуба «Нива-В»

У Вінниці будують четвертий McDonald`s — Поряд ще зводять п’ятиповерхівку

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Таня Шевчук

    Чому тільки зараз починають строїти сховища????????
  • Олександр Дмитрук

    Це ж скільки можнакупити безпілотників????????

    Валерія Андріївна reply Олександр Дмитрук

    Олександр Дмитрук погоджуюсь, але безпека дітей теж важлива. Чому держава ніхріна не дає все за рахунок волонтерів.
  • Георгій

    Сховище має мати кілька входів - виходів з протилежних боків. А не так як в цьому ліцеї.

    Nadiia reply Георгій

    В статті написано що в укритті 3 входи, два з яких з підйомниками. Щодо різних боків не уточнюється, припускаю що малоймовірно що всі три з одного боку

    Георгій reply Nadiia

    Якщо це має бути протирадіаційне укриття то воно має мати герметичні двері та приточно-витяжну вентиляцію з відповідними фільтрами. І багато багато іншого. А от чи потрібно було вказувати в статті номер ліцею? Допомога ворогам.

keyboard_arrow_up