Як вінничани ставляться до Росії й Америки? Результати опитування

Як вінничани ставляться до Росії й Америки? Результати опитування
51 відсоток вінничан негативно ставляться до Росії, натомість про негатвине ставлення до Америки сказали тільки 9 відсотків, а 42 відсотки прихильні до країни за океаном.
  • У 24 містах України запитали у 19 196 жителів про їхнє ставлення до двох держав — Росії й Америки. Вік опитуваних від 18 років і старше.
  • Опитування не телефонне, а особистісне, його проводили соціологічна група «Рейтинг» спільно з Міжнародним Республіканським Інститутом.
  • Як відповіли вінничани, а також жителі деяких інших міст?

Результати опитування оприлюднили тільки тепер, після детального опрацювання, проводили його з 12 травня по 3 червня нинішнього року.

Респондентам пропонували висловити свою думку не загалом, а в певній деталізації. Запитували, яким є їхнє ставлення до Росії й США: дуже теплим, теплим, нейтральним, холодним, дуже холодним, остання графа в опитуванні передбачалася для тих, хто тне міг визначитися з відповіддю.

Отож, як відповіли вінничани? Спочатку наводимо результати дослідження у ставленні до Росі.

Відео дня

У 26% вінничан дуже холодне ставлення до Росії, у 25% холодне, 31% нейтральне, 2% дуже тепле і 13% тепле.

Інші цифри у ставленні до Америки.

У 6% дуже тепле, 36% тепле, 44% нейтральне, 6% холодне, 3% дуже холодне.

Для порівняння наводимо результати деяких інших міст.

Найбільш негативно ставляться до Росії у Львові — 58% дуже холодно і 17% холодно. Хоча і там є один відсоток мешканців, які сказали, що у них ставлення дуже тепле, а у 8% тепле.

Щодо столиці, то там 32% киян мають дуже холодне ставлення до Росії, а 21% холодне, 28% нейтральне, 11% тепле і 3% дуже тепле.

До Америки найбільш прихильні в Івано-Франківську, у цьому прикарпатському місті 15% містян дуже тепло ставляться до заокеанської країни. У Львові цей показник становить 14%, у Тернополі 12, Ужгороді 11%, Хмельницькому, Луцьку й Чернівцях по 8 відсотків.

Якщо узагальнити цифри ставлення до Росії, то у 14 містах понад 50% їхніх жителів негативно ставляться до нинішньої країни-агресора.

Втім, у Маріуполі Донецької області мають іншу думку, там 52% городян тепло і дуже тепло ставляться до Росії, у Сєвєродонецьку Луганської області таких 47%, Одесі 40%, Харкові 39%.

Читайте також:

«Раніше хірурги тренувалися на… свинях». Першу операцію в наметі виконав вінничанин

Побачив — прибери. У Вінниці прибиратимуть біля Вишенського озера, як долучитися?
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (10)
  • Читач42

    миф  про справедливу  омерику луснув.в августи  2021 в  офганистани.колы америкосы тикалы с аеропорта  и залишили зброи. на милиарды а тупым  хохлам яки виддали им за  безцинь ядерну  зброю.до сих  пор  перед  очами стоить видео .як  кравчучка -зраднык  и агент цру бидит  до  бушыка с хлибом  соллю.яд.зброя-яка стоить трилионы. вони  дають подачку на 200 млн.долярив.и в тому роци коли деркач  опубликував  пливкы. с Пэтею  вампиром и  Бойдою.колы той настаивав  на пидв. торыфив .а все те що його синок  наркоман володие Буризмою  Байдон  це т акий  же  амер.хохол  як и  хохол  в украини-циничный  лживый и кровожадный. .из-за якоись омериканськои мормонськои  твари  и почався  цей  хаос и роттердам + .надиюсь ты  скоро  сдохнешь.мормон сатанист.а твий сынок  сяде  за педофилию .в украины  друзей стран ныма на востоки имперська  росия.на  юги имперськи туркы  фашисты.на  запади кровожадни венгрия и румыны. с польшою  зверху  лукашенка з його креветками.единый наш  друг и побротим  Гвинея бисао. и Вост.Тимор.

    alex sitnik reply Читач42

    Бот-яйцелиз знов повернувся на свій пост, і знов ганебно провокує. Затримки в оплаті були?

    Читач42 reply alex sitnik

    -

    Вадим Дмитриев reply Читач42

    Водки нет.
  • Вадим Дмитриев

    Короче, украинцы - это +-Львов, Ивано-Франковск, Тернополь, Луцк. И то на 2/3. Остальное двустульепопое, постсовковое нечто. Несмотря на тысячи убитых украинцев, миллионы измененных судеб, отжатые и разграбленные регионы добрая половина опрошенных в практически каждом городе по прежнему в танке. Как такие телята могут быть надежным союзником, как в такое можно вкладывать деньги. Я бы таким не доверил и 1$.
  • Как-то так

    Росію ототожнюють з совком.
    Зі мною поколінь цифри будуть змінюватись, хоча їх агенти впливу в соціальних мережах працюють над нашими дітьми, а середнім поколінням займається мп.

    Читач88 reply Как-то так

    короче, вымрут те, кто жил при СССР и помнит как там было - и тогда у нас настанет "светлое будущее"...

    Вадим Дмитриев reply Как-то так

    Коров доходно доить, баран стричь, но защищаться от конкурирующих прожектов, взращенных в шакалов, с таким ресурсом представляется сложным. Вековое колониальное положение, пропагандистское, а потом и пустое олигархическое тв сделали свое дело.
  • Николай Мациевский

    Опитування, звичайно, цікаве... але важливо розуміти який контекст вкладали у саме запитання. Є поняття "Країна", а є "Держава". І це абсолютно різні поняття. Може (і має) бути різне відношення до країни Росія і до держави РФ. Думаю, що автори опитування вкладали у запитання саме поняття відношення до держави, але тоді сформулювали його неправильно.

    Читач88 reply Николай Мациевский

    у нас понятие "Долой коммунизм!" - это переименование улиц Пушкина, Толстого, Гагарина - как ярых коммунистов. И даже это ничего, но улицы назвали в честь таких  людей, которых никто не знает и вся их заслуга в том, что они  когда-то родились на Украине....

keyboard_arrow_up