Як у Вінниці закрили сезон фонтану «Рошен»

Як у Вінниці закрили сезон фонтану «Рошен»
Гурт «СКАЙ» були хедлайнерами на цьогорічному закритті фонтану. Хлопці виконали як нові пісні, так і добре відомі «Best Друг», «Подаруй мені світло»
  • На набережній «Рошен» в суботу ввечері розпочався концерт до закриття сезону фонтан Roshen.
  • На сцені для городян виступили гурти "СКАЙ", "Плач Єремії", ХАС.
  • А разом з вінничанами їх слухали міські, обласні посадовці та перша леді України Марина Порошенко.

Закриття сезону фонтану Рошен розпочалося не з виступу чиновників. На початку ведучі привітали військових з Днем захисника України, увімкнули короткий відеоролик з ще одним вітанням. А далі почав свій виступ репер ХАС.

— Дай Боже здоров'я вам, шановне панство! — привітався репер. І кілька разів разом з аудиторією вигукував Слава Україні! Героям Слава!

Відео дня

Почав він з пісні: «Наш світ не зупинити». А далі він переспівав один з творів... Тараса Шевченка. На сучасний біт лунали слова «Кохайтесь, чорнобриві».

І знов грав зі слухачами - хитав руками під гучну музику. Взагалі ХАС часто взаємодіяв з глядачами та пропонував різні танцювальні флешмоби.

Остання пісня цього хлопця на сцені біля фонтану — «Вірні собі». Лірична пісня про те, що повертатись додому з будь-яких місць та обставин потрібно вірним собі.

— Настав час покликати господарів цього свята, — казали ведучі та запросили на сцену чиновників.

Перша леді України Марина Порошенко сказала, що День захисника України - це свято, яке об'єднує всіх українців. 

— Ми низько вкланяємося нашим патріотам, які своїми подвигами зупинили наступ ворога. Ми пам'ятаємо кожного Героя, який віддав своє життя за Україну! Велика шана кожній матері, кожній дружині та кожній родині, яка береже пам'ять про них, — сказала Порошенко.

Після неї з промовою виступила представник Президента України Ірина Луценко. Вона казала, що Порошенко відродив армію України, як дипломат - згуртував світове суспільство, аби зупинити Росію санкціями. Та сказала, що ми не маємо бути лінивими, якщо будуємо європейську Україну.

Далі очільник ОДА Валерій Коровій побажав гарного... сонячного вечора та нагадав, що потрібно пам'ятати про учасників АТО, які зазищали та продовжують захищати Україну від ворога. Голова облради Анатолій Олійник привітав вінничан на березі... Дністра. А потім виправив себе, сказав на березі Південного Бугу. Подякував організаторам та привітав військових зі святом. 

Останній серед чиновників привітав воїнів захисників та подякував міський голова Сергій Моргунов. 

— Впевнений, що в Україні скоро буде мир. Наша мета — стати повноправним членом європейської родини. Насолоджуйтесь українською музикою! 

Далі свій виступ почав Тарас Чубай та «Плач Єремії». Чоловік розігрів натовп драйвовою рок-піснею. А потім виконав «візитівку» гурту — пісню «Вона». Чоловік співав, а йому підспівували вінничани. Він їх закликав співати гучніше, бо «нечутно зі сцени».

— Гей, Вінниця, ви тут є? — казав Тарас.

У відповідь йому дівочий писк.

— З Днем захисника Вітчизни! — сказав чоловік та почав співати композицію, яку написав військовий ще за часів Другої світової війни.

— Дай Боже щастя воїнам, які повертаються додому! — сказав Чубай та почав співати ліричну пісню. Після заспівав разом з вінничанами про українських повстанців. Співав доти, поки увесь натовп не вивчив строфи:

«Лента за лентою набої подавай!

Український повстанче, в бою не відступай!»

А потім Чубай, буквально, змусив співати ВІП-трибуну, де були військові, їх родини та чиновники. Співали про полонини, гори та про дівчину з каріми очима.

Цим він закінчив свій виступ, після «Плачу Єремії» на сцену вийшов гурт «СКАЙ». Тернопіляни почали свій виступ, мабуть, з найвідомішої пісні — Best Друг. Приспів підспівували всі, хто був на концерті.

Як і всі артисти, що вже «відстрілялися» на сцені — співак активно «зігравав» з аудиторією та закликав «Прокинься, Вінниця». Між піснями фронтмен гурту Олег Собчук не робив довгих пауз, і композиції йшли одна з одною. Та співав вінничанам «Давай втечемо далеко!» — таку назву має одна з його пісень.

— Ще не змерзли? Танцювати будем? — казав хлопець. Отримавши гучне «Так» чоловік заграв драйвову рок-пісню, де на приспів була потужна барабанна партія. А після запальної пісні музиканти почали грати спокійну мелодію. Вінничани її одразу впізнали та в натовпі лунало задоволене «ООО, нарешті!». Така реакція у вінничан була на пісню «Тебе це може вбити».

— Ще раз хочу привітати з днем козацтва, Покрови та з Днем захисника України. Низький вам уклін! Увімкніть свої телефони, не кажіть, що сіла батарейка! — казав вокаліст та далі з динаміків почала лунати пісня «Подаруй світло».

І потім виконав кавер на пісню Тараса Петриненка «Україна», яка наче гімн нашої країни. Нею гурт «СКАЙ» і завершив свій виступ на сцені.

Ведучі почали рахувати «10,9,8,7,6...» і коли відлік сплив увімкнули фонтан «Roshen». Востаннє в 2018 році. І знов заграла «Хвилі рідної душі», нової програми на кінець вже восьмого сезону світломузичного фонтану так і немає.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • З.А.Глядач

    "Лента за лентою набої подавай"

    Коли вже ця мавпа зрозуміє,що слово "лєнта"-російське? І навіть зміна літери Є на Е нічого не міняє.

    Вася reply З.А.Глядач

    Ну чого придиратися? Нехай буде стрічка... В ті славетні часи  повстанці були неграмотні. Та й гімн співали не кожен час.

    Не ті, побратимим, що відстояли Іловайськ...

    З.А.Глядач reply Вася

    Навіть неграмотний повстанець не назве стрічку-лентою. Якщо він українець. До речі,в тих краях,де виник повстанський рух люди були набагато грамотніші,ніж на лівому березі Збруча.
  • Наталка

    а Бабаяґа яким боком до фонтану?
  • Задунайский Торонтуй

    Пипл хавает...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:37 Сьогодні вітаємо Дарію та Дмитра. Історія, заборони та прикмети 19 березня 21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден Від читача 18:58 смс для Анечки 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ 13:55 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:53 У Козятині нетверезий водій пропонував поліцейським 20 тисяч гривень 12:50 Вже можна записуватись на безоплатну комп’ютерну томографію в онкоцентр 12:23 Вінничанин дерев'яною палкою побив знайомого. Потерпілий в лікарні 11:26 На території Кунківської сільської ради виявили 10 стихійних сміттєзвалищ photo_camera 11:05 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up