Як подали, так і відключать. Конфлікт через світло на Бучми досі вирішується

Як подали, так і відключать. Конфлікт через світло на Бучми досі вирішується
  • В мікрорайоні Бучми кілька сотень будинків відключили від електрики.
  • Люди сім днів сиділи без світла та не витримали — перекрили Соборну.
  • Електроенергію їм все ж повернули, але дане питання ще вирішуватимуть.

Причина конфлікту

В мікрорайоні Бучми, нагадаємо, кілька сотень будинків відключили від електрики. Причина у заборгованості. Жителі готові платити, тільки не знають як, адже електропостачальні компанії не поспішають укладати з ними договори. Люди намагаються рятуватися генераторами, але через невміння користуватися двоє з них вже отруїлися чадним газом. Мешканці рішуче налаштовані перекривати Соборну і вимагають втручання у ситуацію мера Вінниці.

Про цю історію ми писали у матеріалі: «Живемо в Середньовіччі»: в районі Бучми жителі 22 вулиць вже шість днів сидять без світла

Відео дня

Сьогодні, 26 серпня, у центрі міста зібралися жителі даного дачного масиву. Протестувальники вимагають якнайшвидше подати до їх осель електроенергію. Люди перекривали Соборну та просили зустрічі з Моргуновим. Про це детальніше у матеріалі: Протест на Соборній: жителі Бучми перекривають дорогу та вимагають включити їм світло.

Такі радикальні дії зрушили з місця проблему. Світло протестувальникам уже подали.

Електроенергію повернули

— Першочергово потрібно вирішити питання стабільного електрозабезпечення та розрахунків за електроенергію. Потім визначити оптимально можливий шлях, який в результаті допоможе людям оформити прямі договори, — каже міський голова Сергій Моргунов.

Пропозиції, які розглянули на зустрічі, будуть доопрацьовувати. Для цього створена робоча група.  

Позиція обленерго

Про події у фейсбук написало Вінницяобленерго. Зазначають, що хоча світло вони на Бучми повернули, але можуть його і відключити знову.

— Це не вирішить питання остаточно. Відтепер необхідно буде вирішувати його індивідуально з власниками кожної садиби, які знаходяться в районі дачного масиву. Аби укласти з ними прямі договори, то це поки не представляється можливим, оскільки ми не маємо технічних можливостей їх обслуговувати, як садове Товариство, що офіційно ліквідоване з 2019 року. Якщо не буде кардинально вирішено питання щодо постачання електроенергії, то відключення від електропостачання буде знову, — прокоментував ситуацію директор комерційний обленерго Олексій Тарарака. — Щоб цього не сталося, садове Товариство повинно, насамперед відновити свою діяльність, як юридичної особи. Це найпростіший шлях. Або вони можуть організувати спілку ОСББ, яка б виконувала функцію обслуговування ліній електромереж, підстанцій і самостійно робила розрахунки з селянами за спожиту електроенергію. Це найпростіший шлях.

 

Читайте також:

Протест на Соборній: жителі Бучми перекривають дорогу та вимагають включити їм світло

«Живемо в Середньовіччі»: в районі Бучми жителі 22 вулиць вже шість днів сидять без світла

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Станіслав Федченко

    це спроба перекласти свої обов'язки на інших!!! Гроші вони готові брати, в от обслуговувати не хочуть!!! Нонсенс!!!

    AK reply Станіслав Федченко

    У таких ситуаціях все не так однозначно, із досвіду у іншому садово дачному товаристві: Є гнилий трансформатор 10/0,4 (незрозуміло чий), обслуговував і доливав масло умовний електрик Іван, розведені як небудь лінії повітряні між садовими будинками. Частина без лічильників, частина з совковими лічильниками, причому, встановленими всередині і не факт, що вони там облік хоч якийсь ведуть, частина ліній взагалі у деревах іде, частину власників знайти нереально. Поки не жили люди, платили із членських внесків без обліку. Коли почали жити — все це розгрібали і приводили до ладу пару років нові молоді сім'ї, які поселились на куплених дачах. До цього там порою по пів-року світла не було. Енергопостачальник не може просто так прийти на чуже майно і там наводити порядки, зрозумійте ж, у них є мінімальні вимоги до мережі, яку вони можуть взяти на баланс і тільки тоді підписати договір з кожним окремо.
  • Владимир Вовна

    Які селяни в межах міста??? Ви там що подуріли від відкатів та схем, чи вам гроші розум та очі замилили??? Кому вигідний той тариф (2 грн.)  по якому збирають, чия в цьому зацікавленість? Гарно "дбаєте" за народ.
  • Tramp

    спали спали и проснулись
  • Nom

    Виявляється що проблематику можна вирішити тільки спочатку потрібно людей довести до відчаю! А в  «Вінницяобленерго» непробували змусити своїх працівників працювати біль сумлінно та відповідально? Тоді і мітингів булоб меньше...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up