Ягуар-переселенець, олені, ведмеді та інші жителі звіринцю. Репортаж з Подільського зоопарку

Ягуар-переселенець, олені, ведмеді та інші жителі звіринцю. Репортаж з Подільського зоопарку
  • Подільський зоопарк під час війни тимчасово призупиняв свою роботу, але вже близько місяця тому знову відкрив свої двері для відвідувачів.
  • Сюди приходять люди з дітками, і не тільки, аби трішки відволіктися від суворої реальності воєнного часу. 
  • Платячи за квитки, вінничани не лише насолоджуються спілкування з тваринами, а й допомагають зоопарку дбати про підопічних та тварин-переселенців, які тут поселилися. 

Навіть у понеділок Подільський зоопарк не пустував без відвідувачів. Тут від одного вольєра до іншого радісно бігають дітки, даючи овочі тваринам. У зоопарку прогулюються молоді пари, пенсіонери та переселенці.

Перші, кого ви побачите у зоопарку, будуть ведмеді. Тут мешкають бурі та гімалайські ведмеді. Загалом їх нам вдалося нарахувати восьмеро, і частина з них — народилися лише рік тому.

Відео дня

У обідню пору, коли ми завітали в зоопарк, ведмеді ховалися у затінку, подалі від людей. Але, коли сонце заховалося за хмари, двійко гімалайських ведмедів демонстративно їли рибу, гралися між собою та вилежувалися. Ці хижаки збирають біля своєї домівки-вольєру багато відвідувачів, які можуть довгенько спостерігатися за грайливими ведмежатами та їхніми, на вигляд суворими, батьками. 

Подільський зоопарк під своєю опікою має понад сотню тварин та птахів. А цієї весни тут ще й справжній бейбі-бум. Є маленькі косулі, муфлони, вівці, дикі свині, камерунські кози, сурикати та угорська сіра корова. 

Тварини йдуть на контакт з людьми, і більшість з них можна годувати овочами. 

Мавпи у зоопарку, як зачасто, зайняті своїми важливими справами: шукають щось в шерсті один одного. Вони не особливо йдуть на контакт з відвідувачами, і на їхніх вольєрах навіть висить табличка, що мавпи можуть вкусити. Проте, як тільки їм хтось принесе банан, яблуко чи інший смаколик, то тварини наввипередки біжать до людей. 

Окремий відділ у зоопарку — «Світ птахів». Найбільше тут до себе приковують увагу птахи-хижаки та павичі, однак не пощастило побачити їхні розмаїті пір'я на хвостах у повній красі. 

Найбільше людей збирається біля вольєрів тварин-переселенців. Подільський зоопарк прихистив тигрицю уссурійську і ягуара з приватного зоопарку на Одещині. Тимчасово тварин розмістили у старих вольєрах. 

Однак Подільський зоопарк планує до кінця осені збудувати для тварин нові. 

«Для кошачих планується звести вольєр на дві секції під одним дахом. В новій оселі для ягуара буде збудовано ще й зимівник з опаленням. Аби тварина почувала себе комфортно, навіть взимку тут триматимуть температуру не нижче 10 градусів тепла», — кажуть в адміністрації зоопарку. 

На час нашого візиту котячі не хотіли показуватися людям, і ховалися від сонця у куточках своїх вольєрів. Тож, пропонуємо вам подивитися на їхні фото у перший день перебування в Подільському зоопарку від «Укрінформу»

Як розповідають працівники зоопарку, все ще триває адаптація тварин до нового оточення, клімату, кормів, води. В перший день тварини були дуже неспокійні, а нині вже розслабилися. 

На території зоопарку в різних кутках тривають роботи. Зокрема, як у Подільському зоопарку зводять вольєр для велетенських гризунів — патагонських мар. Загальна площа вольєру буде 680 квадратних метрів. 

Адреса, контакти та ціни

З 1 травня вартість вхідних квитків до Подільського зоопарку змінилася. Дорослим за відвідання зоопарку тепер доведеться сплатити 100 гривень, учням/студентам – 50 гривень, дітям віком від 3 до 6 років — 20 гривень. Вхід до зоопарку для найменших відвідувачів (від 0 до 3 років) залишається безплатний. 

Знаходиться зоопарк на вулиці Сергія Зулінського, 9. Контакти: 0432 619 255.

Працює заклад щоденно з 09.00 до 19.00. А також ви можете стежити за новинами зоопарку на їхній Facebook-сторінці.

Читайте також:

«У нас пташки співають, ми осторонь від бойових дій». Митці приймають переселенців у Буші

Кожна гривня наближає перемогу. Музикант збирає гроші для ЗСУ на онлайн-концертах

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up