«Я не вірю в самогубство». Розслідують смертельне поранення Василя Шевчука у військовій частині

«Я не вірю в самогубство». Розслідують смертельне поранення Василя  Шевчука у військовій частині
Військовий Василь Шевчук з дружиною та сином
  • Два місяці тому, 15 квітня 2023 року, загинув військовий Василь Шевчук із Кирнасівки Тульчинського району.
  • Чоловік пішов з життя не на передовій, а від вогнепального поранення в серце на території військової частини на Вінниччині, де проходив службу.
  • Що кажуть у прокуратурі, яка версія трагедії дружини загиблого?

Василю Шевчуку, що із Кирнасівки Тульчинського району, було 48 років. У нього була чудова сім'я, двоє синів, меншому виповнилося 10 років. Чоловіка мобілізували 17 травня 2022 року, він був командиром відділення в одній з військових частин на Вінниччині. Мав авторитет серед колег і плани на життя. 

16 квітня військовий збирався до рідних на Великдень, а 15 квітня сталася трагедія — він загинув від вогнепального поранення у серце. Дружина загиблого військового Наталія Соколовська не вірить у самогубство. Журналісту «20 хвилин» переповіла деталі того трагічного дня.

Причин позбавити життя себе не було

Військовий Василь Шевчук 15 квітня о дев'ятій ранку зателефонував до дружини Наталії Соколовської і попросив, щоб забрали додому буса, який був біля магазину у селі Верхівка Гайсинського району.

Відео дня

— Ми із сином поїхали до нього в частину за ключами. Він про це знав, — розповідає Наталія Соколовська. — Дорогою ми не раз говорили телефоном. Василь спокійно розмовляв з старшим сином, запитував, де ми, зорієнтував мене і сина, куди потрібно їхати. Але, коли під'їхали до КП-2, я його не побачила, хоч він був на посту. Це було 10.27 ранку. Зателефонувала. Виклик пішов, але слухавку він не підняв. Майже до 11 години ми перебували в частині. Солдати обіцяли покликати чоловіка, казали, що скоро прийде. Але він так і не вийшов. При цьому виглядали дуже здивованими, що я приїхала.

 Аж потім у  військовій частині сказали рідним, що сталася надзвичайна ситуація із чоловіком, і його повезли у Тростянецьку лікарню. 

— Ми поїхали слідом, продовжує жінка. — Під лікарнею до припаркованої машини, в якій він перебував, мене не пустили. При цьому, при нас ніхто з лікарів до нього не виходив. І його також у приміщення не забирали.

Згодом Наталії повідомили, що її чоловік Василь Шевчук загинув від вогнепального поранення у серце — вчинив самогубство.

— Як свідок, я була присутня на всіх допитах, — каже дружина загиблого. — Не вірю у слова очевидців, які стверджують, що сталося самогубство. Адже жодних причин позбавити себе життя у чоловіка не було. У нас було все добре. Він майже рік прослужив. Наступного дня мав їхати додому, на Великдень. 30 квітня мали відзначати 10-річчя сина.

Крім того, за показами свідків, які я чула, подія трапилася в той час, коли я була присутня біля частини й могла бачити місце загибелі. Але я там нічого не бачила, та не чула звуків пострілу. Не чули пострілу і сини. Також свідки плутаються в показах. Кожен розповідає свою версію, в якій позі лежав чоловік, в якому місці. За їхніми словами, Василь помер ще дорогою у машині. Медексперт повідомив, що він помер одразу після вистрілу — куля пройшла крізь серце, вийшла через печінку...

І по сімейних обставиинах він не міг вчинити самогубство: ми не сварилися, і кредити ми не брали, це все легко можна перевірити, і наші телефонні розмови теж... Ще й таке клеймо самогубця на чоловікові залишилось — ні поховати його нормально, не відспівати.

Розслідує спеціалізована прокуратура

Керівники військової частини, в якій сталася трагедія, повідомили, що поки триває слідство коментувати інцидент не можуть.

Слідчі поліції Вінницької області теж не можуть коментувати ситуацію, адже процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Вінницька спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону.Наразі розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 115 КК України. Досліджуються різні версії події. 

Журналісти «20 хвилин» запит керівництву прокуратури, очікуємо коментарів по даній справі. Чим завершиться слідство — читайте у наших наступних публікаціях

 

Читайте також:
Врятований на війні боєць стік кров'ю у вінницькій лікарні. Розслідують халатність медиків

«Поцілував ще сплячого сина і поїхав». Вдова офіцера Дмитра Лізавенка просить підписати петицію

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    Завжди свіжа та перевірена інформація на нашому Телеграм-каналі 👉 https://t.me/+i-ok5yoWHO0xNTQ6

keyboard_arrow_up