Власник «Лексуса» в СІЗО, а офіцера поліції відпустили. Продовження історії вибивання боргів

Власник «Лексуса» в СІЗО, а офіцера поліції відпустили. Продовження історії вибивання боргів
Так відбувалося затримання власника «Лексуса». Фото обласної поліції
  • Апеляційний суд Хмельницького не задовольнив скаргу мешканця Хмільника, затриманого за підозрою у вибиванні боргів.
  • Офіцера поліції і ще одного його спільника відпустили під домашній арешт.
  • Сьогодні, 4 серпня, засідання відбувалося у режимі відео конференції з Вінницького апеляційного суду.
  • Справу розслідує ДБР, його підрозділ знаходиться у Хмельницькому, за місцем розташування передали в суд.
  • Всі аргументи підозрюваного суд відхилив.

Сьогоднішнє засідання відбувалося в режимі відеоконференції. Судді перебували в залі засідань у Хмельницькому, прокурор і адвокат підозрюваного — в апеляційному суді у Вінниці, а затриманий у слідчому ізоляторі №1 на Брацлавській. Зв'язок не заладився з самого початку. Він був настільки нечіткий, що зачитане суддею рішення не можна було розібрати.

Адвокат підозрюваного Інна Станіславська попросила суддю ще раз повторити хоча б суть зачитаного рішення.

— Отримаєте копію на електронну пошту, — відповіла суддя.

Відео дня

— Хоча б головне скажіть: задовольнили апеляційну скаргу чи ні? — наполягала адвокат.

— Ні! — відповіла суддя.

Перед тим суд заслухав усі сторони процесу. Першій надали слово адвокату Станіславській. Вона просила змінити запобіжний захід з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт. При цьому уточнила — з носінням електронного браслета. Назвала адресу, де перебуватиме під час домашнього арешту її підзахисний.

Суддя у Хмельницькому попросила повторити місце перебування під домашнім арештом.

Адвокат це зробила. Знову назвала місто й адресу.

— Раніше підозрюваний не притягувався до відповідальності, — зазначила адвокат. — Іншим трьом змінили запобіжний захід, вони перебувають під домашнім арештом. В ізоляторі залишається тільки мій підзахисний. Тримання під вартою  це найсуворіший захід. Прошу скасувати рішення суду першої інстанції, замість тримання під вартою застосувати цілодобовий домашній арешт з носінням електронного браслета.

«Ми з потерпілими з різних міст»

Прокурор Анатолій Швець мав іншу думку. На його переконання, суд має залишити обраний запобіжний захід до підозрюваного — тримання під вартою до завершення досудового розслідування.

Підозрюваний зазначив, що він з потерпілими з різних міст: вони з Вінниці, він — з Хмільника.

— Як я зможу на них впливати, якщо цілодобово буду під домашнім арештом? — з таким риторичним запитанням звернувся затриманий.

Потім додав: 

— Двоє з тих, кого вже відпустили з-під варти, проживають у сусідніх будинках з потерпілими, їм же простіше знайти можливість впливу. Бо ж сусіди. Але їх відпустили. А я з іншого міста, але залишаюся в ізоляторі під вартою.

Він також сказав, що не має ніякого наміру тікати, чи переховуватися. Його документи під арештом. Машина також на штрафмайданчику у поліції.

Аргументи чоловіка і його адвоката не переконали суд. Його апеляційну скаргу про зміну запобіжного заходу не змінили. Чоловік й надалі залишатиметься під вартою.

За що заарештували?

Затриманого чоловіка з Хмільника підозрюють у нападі з метою заволодіння чужим майном, поєднаним з насильством та проникненням у чуже житло (частина третя статті 187 Кримінального кодексу України). За такі дії передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до 12 років із конфіскацією майна. 

Нагадаємо, все почалося з того, що чоловіку пошкодили його дорогий автомобіль «Лексус». Сталося це біля під’їзду одного з житлових будинків на Порика у Вінниці. Коли він підвозив додому дівчину, один з п’яної компанії, кинув плішку  в автомобіль. Так стверджував на суді власник автівки.

Він викликав поліцію. Наступного дня став шукати винуватця. Розшукав. Каже, у тій квартирі постійно збирається п’яна компанія.

Як пояснював він на суді, дільничний порадив йому підійти до винуватця і домовитися про вирішення питання, якщо не вдасться, тоді звертатися до суду.

Знайомий офіцер поліції виявився однокласником того, хто пошкодив автомобіль.  Як з’ясувалося під час розмови, перед тим компанія у такий само спосіб побила автомобіль «Ланос» біля сусіднього будинку.

Відшкодовувати збитки ніхто не збирався. Одного дня власник «Лексуса» разом з поліцейським, а також власником «Ланоса» і ще одним їхнім спільним знайомим навідалися в гості до винуватців. Поліцейський у квартиру не заходив.

Ніхто до квартири не вривався

Що було далі, пояснення власника «Ланоса» і поліції не співпадають. У прокуратурі області так описали ситуацію:  четверо зловмисників вимагали у вінничанина вигаданий ними борг.

Спершу увірвалися у помешкання своєї жертви. Чоловіка побили. Забрали з будинку побутову техніку, телевізор, годинник. Коли на захист господаря став сусід, який у той момент зайшов до квартири, його також побили.

Потім обох чоловіків силою вивезли за місто і там продовжували вимагати грошей.

Поліцейські спрацювали оперативно і професійно. Зловмисників затримали на тому місці, куди вони вивезли двох постраждалих чоловіків.

Трьох його компаньйонів взяли під варту без права застави.

У кожного були проблеми із законом

— Насправді до квартири ніхто не вривався, — пояснював на суді власник «Лексуса». — Я зайшов разом з товаришем і чоловіком, якому побили «Ланос». Той, хто це зробив, сказав, що грошей нема, погодився віддати побутову техніку. Разом зі своїми дружками, виносили її. В цей час сусід, який все це бачив, повернувся у свою квартиру і подзвонив у поліцію.

Власник «Лексуса» також говорив на суді, що затримали його за містом. Зробили це люди в цивільному. «Підрізали» авто на простому «Ланосі», вибігли з машини…

— Звичайно, я закрився в салоні свого автомобіля, — розповідав він суддям.  — Звідки було знати, хто ті люди? Потім з’явився поліцейський автомобіль. При затриманні били. Це видно на фото і відео, яке поширила поліція.

Ще про один факт повідомив на суді затриманий мешканець Хмільника. Каже, що дізнався, що кожен з тієї п’яної компанії, яка пошкодила йому машину, раніше мав проблеми із законом. Чув від мешканців будинку, що чрез пиятику ті не дають їм спокою.

— Вийшло так, що не вони, а я опинився винним, — говорив чоловік.


Читайте також:

Вивезли за місто і вимагали вигаданий борг. Подробиці розбійного нападу з поліцейським

«Власники квартир винні нам гроші». Продовження історії зі скандальним ЖК на Стрілецькій

«Знайдіть нам цю людину!» Вночі у трамваї №4 молодий чоловік побився з пенсіонером

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • И.С.

    ох уж этот бедный владелец лексуса, стоимостью как трехкомнатная квартира:)
    Кстати, если верить статье, то виновник дільничний, который сам намекнул , что с жильца можно денег выбить.

    Антон reply И.С.

    Та то старый Лексус, тысяч 12-15
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:23 Внаслідок нічної атаки на Вінниччині є пошкодження енергетичної інфраструктури 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 30 та 31 березня 15:19 Вінничанину загрожує штраф за засмічення берега річки Дьогтянець play_circle_filled 15:15 Porsche, Mercedes, Range Rover: як виглядають та скільки коштують найдорожчі автівки Вінниці photo_camera Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up