Вивезли за місто і вимагали вигаданий борг. Подробиці розбійного нападу з поліцейським

Вивезли за місто і вимагали вигаданий борг. Подробиці розбійного нападу з поліцейським
Нападників поліція затримала за містом, куди вони силою вивезли двох чоловіків
  • Сьогодні, 8 травня, обиратимуть запобіжний захід чотирьом підозрюваним за розбійний напад на двох вінничан.
  • Затримано чотирьох молодиків, один з яких поліцейський.
  • Окремі подробиці справи розповів заступник прокурора області.

— Поки що можу говорити тільки те, що дозволено у межах розслідування, — одразу зазначив журналісту заступник прокурора області Антон Ковальський. — Підозрювані затримані. Вчора їм оголосили про підозру. Сьогодні обиратимуть запобіжний захід. Зробить це суд у Хмельницькому, за місцем розташування територіальне управління ДБР. Слідчі названого управління здійснюють досудове розслідування за процесуальним керівництвом обласної прокуратури. На суді представник прокуратури клопотатиме про застосування такого заходу, як тримання під вартою.

Пляшкою з-під води зачепив «Лексус»

За словами заступника прокурора, підозрювані не вінничани. Проживають у районах області. Одному 30 років, другому 31, ще двоє трохи старші. Постраждалих двоє — господар будинку і сусід, який зайшов у той час, коли зловмисники вчинили напад на будинок. Напад здійснено на вінничанина.

За попередньою інформацією, розшукати його місце проживання нападникам допоміг працівник поліції. Для цього використав свої службові можливості. Як пояснив заступник прокурора, почалося все, за словами підозрюваних, з автомобіля «Лексус». Саме на ньому приїхали зловмисники до будинку своєї жертви. Задовго до дня нападу, вони відпочивали на природі. В той час поруч проходив чоловік. Нібито пляшкою зачепив автівку. Слідів на машині не залишилося. На тому й розійшлися.

Відео дня

Після того інциденту сплив час. І ось компанія знову вибралася на природу. Під час розпиття спиртного один з компанії раптом згадав давній епізод з чоловіком, який посмів торкнутися «Лексуса».

Вирішили розшукати його і здерти грошей.За справу взявся поліцейський. У нього для цього є багато можливостей.

Врешті-решт, у компанії з’явилася адреса чоловіка.

Забрали телевізор, мікрохвильовку, годинник

До будинку своєї жертви зловмисники під’їхали на тому ж «Лексусі» і «Деу». Вимагали грошей. Не отримавши їх, стали вибивати силою.

— У цій справі є ще одна потерпіла особа, — уточнює Антон Ковальський. — Причому, випадково потерпіла. Це сусід. Він зайшов якраз у той момент, коли в будинку перебували нападники. Через те, що став на захист, також зазнав тілесних ушкоджень.

Як пояснив заступник прокурора, зловмисники забрали з приміщення телевізор, мікрохвильову піч, годинник.

На цьому їхні дії не закінчилися.

Обох чоловіків силою завели в автомобіль і вивезли за місто і продовжили знущання. Як уточнив співрозмовник, від господаря будинку вимагали підписати боргові зобов’язання. Нібито він винен кошти за пошкодження автомобіля «Лексус».

Поліція спрацювала оперативно і професійно

Антон Ковальський не пояснив, яким чином одному з постраждалих вдалося повідомити поліцію про їх примусове утримання.

Зазначив тільки, що поліція спрацювали оперативно і професійно. Нападників затримали там же, за містом.

В їхніх авто вилучено деякі знаряддя, з якими вчинили напад на будинок, а також викрадені речі.  Вилучено автомобілі до прийняття рішення суду.

Важких тілесних ушкоджень на тілі постраждалих не зафіксовано.

До речі, підозрюваних також конвоювали на засідання суду у Хмельницький.

Антон Ковальський уточнив, що розслідування проводиться за частиною третьою статті 187 Кримінального кодексу України («Напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для здоров’я особи, яка зазнала нападу, поєднаний з проникненням у житло»). За такі дії передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до 12 років із конфіскацією майна. 


Читайте також:

Побили, викрали та обібрали. Затримали чотирьох розбійників, серед яких «коп»

Засудили вінничанина, який на новорічні свята «замінував» відділ поліції 

Ламали все на своєму шляху та погрожували ножами. У Козятині затримали трьох неадекватів 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Женя Шаройко

    Полиция и ОПГ всегда сотрудничали.
  • Александр Мороз

    Достали своєю авторизацією
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up