Влада з мешканцями Академічного досі не вирішили долю кладовища

Влада з мешканцями Академічного досі не вирішили долю кладовища
Перша зустріч робочої групи по Академічному. В її склад увійшли представники кількох департаментів міськради, заступники мера та мешканці Академічного
Сьогодні, 19 квітня, відбулася перша зустріч робочої групи по розвитку мікрорайону “Академічний”. Чиновники з вінничанами розмовляли про гострі проблеми району - відсутність шкіл та дитсадків, зелених насаджень, транспорту. А питання щодо кладовища - відклали на потім.

- Але ми повинні були розмовляти про те, куди треба забрати майбутнє кладовище, - розповів перед зустріччю по телефону представник ініціативної групи Академічного Олександр Дроздик. - А нас, як кажуть, надурили. Будемо говорити про існуючі проблеми Академічного - відсутність шкіл та садочків, транспорту, розробка нового детального плану та інше.

Із забудовником треба укласти угоду

На зустрічі були присутні кілька заступників мера, разом з начальниками департаментів комунального господарства та архітектури. Від мікрорайону “Академічний” в робочій групі тільки п’ять людей. І на початку розмови знову “нагадували про забудовника”. Хоча через рішення міськради мешканці Академічного обіцяли заблокувати мерію.

Відео дня

- Міська влада повинна укласти договори з забудовником мікрорайону Гіренко, - каже заступник мера Сергій Матусяк. - Це треба зробити першочергово. А далі треба визначитися, що буде робити за детальним планом забудовник, а що - місто.

Коли будуть школи та дитсадки?

Представників з Академічного хвилювало те, що досі немає школи та дитсадку на районі.

- Через це нам приходиться возити дітей у різні куточки Вінниці, - каже Віталій Донець. - Бо в мікрорайоні тільки заклали фундамент дитсадка, а про школу взагалі поки що мовчать.

Читайте також:Мешканець Академічного: “Хто купує тут житло, отримує сертифікат у пологовий”

Заступник мера Ігор Корольчук розповів, що дитсадочок відкриють в 2017 році. А школу ще треба спроектувати та вирішити питання із забудовником.

Головний архітектор міста Олександр Рекута розповів про свої побоювання щодо плану розвитку Академічного

- Розумійте, цей план треба корегувати, - каже Рекута. - В цьому мікрорайоні буде більше 80 будинків, а це 9 тисяч квартир на 24 тисячі мешканців. І на цю велику кількість людей розраховано тільки два дитсадки та одна школа на 1200 місць?

Без транспортного зв’язку, але з кладовищем

Ще намагались розглянути питання створення нового маршруту громадського транспорту, який би зв’язував мікрорайон з іншими частинами Вінниці. Але його вирішили перекласти на наступну зустріч.

- Треба це питання ще розробити, довірте це Пидоченко Олексію Петровичу, - каже заступник мера Корольчук.

Питання кладовища, що найбільше турбувало вінничан з Академічного - так і не розглянули. І якось намагались швидко “втекти” від того, що найбільше цікавило містян. Мабуть, пам'ятають про мітинг мешканців Академічного, через який ледь не побилися вінничани

- Ми будемо працювати одразу в двох напрямках, - невпевнено відповіли чиновники. - Зараз вже надіслали запити на повторний розгляд санітарних норм та будемо шукати іншу територію. Тому давайте вирішувати питання загальні, що треба робити разом.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (11)
  • Анонім

    Не треба відволікатись ні на які школи та садочки. Вони там все-рівно повинні бути і так. А акцентувати всю увагу на основному питанні про кладовище.
  • Анонім

    Я перепрошую, якщо

    1) попередньо вирішено відсунути кладовище саме до Сабарова,

    2) в'їзд буде з Сабарова

    3) ми нічого не купували: це наше рідне село, в якому здавна жили наші батьки і діди, пізніше з'явилися дачники, які теж отримали землю безкоштовно за СРСР  і нам зовсім не заважають,

    то чому саме мешканцям Академічного, а не нам школи, садочки і додаткові автобуси?

    Анонім reply Анонім

    то чого ви до цього часу сиділи і вносі колупались?В
  • Муженко Дмитро

    Чому нiхто не пiднiмае питання про крематорiй ?. Iнвесторiв можна запросити iз закордону, будують жеш заводи закордоннi компанii

    Анонім reply Муженко Дмитро

    Прошу вас вивчити рідну мову або утриматися від написання коментарів. Не існує слів "піднімае", "жеш", за і кордону пишуть окремо, з-за пишуть через дефіс. Питання взагалі не підіймають, а (у даному випадку) ставлять. І не про крематорій, а щодо необхідності/доцільності крематорію. Після знаку питання крапку не ставлять.

    "Злива" помилок, одна на одній, що аж важко підрахувати точну їх кількість. Муженко, два! Киш звідси!

    Муженко Дмитро reply Анонім

    Коробку з попелом можна тримати в дома, або розвiяти ,як це роблять в Европi. Крiм того попiл навiть урожаi збiльшуе (хто читав той знае про що я)

    Муженко Дмитро reply Муженко Дмитро

    Здається я зрозумів :Ви боїтеся кремації, та нічого страшного не має, боляче не буде. Наприклад католикам ше в 60-х дозволили. В Європі наприклад кремація досить популярна

    Анонім reply Муженко Дмитро

    Навіщо мені читати, якщо я працюю на городі постійно, тому знаю, що таке попіль. Торкатися тільки у водонепроникних рукавичках! І про кладовища знаю не зі слів, а своїми очима.

    Буває, як сухе бадилля від малини спалиш, і на тому місці, де було згарище, роками нічого не росте.

    Коріння рослин "горить".

    Залізьте в мішок з попіллю і побачите, що буде через кілька хвилин з вашими руками.

    Анонім reply Муженко Дмитро

    Ага, коробку з попіллю вдома... А ще можна кому і свиню, як одна баба тримала у 80-ті.

    Анонім reply Муженко Дмитро

    Ви знаєте, там де є крематорії, кладовища теж є. Туди складають коробки з попіллю.

    До того ж попіль має дуже лужну реакцію (pH >15), тому говорити про те, що це не отруює землю, недоречно.

    Ну і що таке приходити до погосту, а що таке приходити до коробки з попіллю.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:39 Шляхом Наталі Добринської. Вінничани борються за путівки на чемпіонат світу з багатоборства 19:00 Втік з частини? Нові деталі мобілізації 21-річного хлопця з Тульчина 18:24 Вінничан попереджають про планове відключення газу на кількох вулицях міста 17:15 Чоловіки за кордоном: як новий закон про мобілізацію в Україні вплине на них? Від читача 16:40 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" 15:49 Безпека на Великдень: які заходи посилять в регіоні на свято та проводи 15:00 У пошуках школи англійської мови для своєї дитини? Зверніть увагу на огляд кращих шкіл Вінниці (партнерський проєкт) 14:59 «Невже не пустять на цвинтар?» - Що треба знати про обмеження в’їзду у прикордоння 14:23 Спомини про воїна, який отримав смертельні поранення, прикриваючи тил побратимам 13:21 Пожежа на Замостянській: загинула 71-річна жінка, трьох дітей госпіталізували photo_camera 12:50 Скільки заробляють вінницькі нардепи? Друга частина огляду декларацій за 2023 рік 12:15 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 12:12 Легковик зіткнувся з потягом: загинув начальник Хмільницького центру зайнятості Юрій Шевченко photo_camera 10:44 Без води та світла. Де у Вінниці 29 квітня відключають послуги 10:27 Оновити салон авто за 5000 грн - не просто, але реально! (Новини компаній) 09:37 На фронті відбулося понад 130 бойових зіткнень, найбільше — на Авдіївському напрямку 09:20 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:31 Сьогодні вітаємо Богдана та Артема. Історія та прикмети 29 квітня 21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 22 по 29 квітня, які ви могли пропустити photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up