Ця експозиція побувала навіть на полярній станції. Ажіотаж на виставці карикатур у Вінниці

Ця експозиція побувала навіть на полярній станції. Ажіотаж на виставці карикатур у Вінниці
  • У Вінниці пройшла виставка карикатур  «Російський військовий корабель, йди…!». Подивитися на роботи художників та ілюстраторів зібралося чимало людей.

У приміщенні креативного простору «Артинов» 28 липня презентували виставку робіт Міжнародного конкурсу карикатур «Російський військовий корабель, йди…!». Це понад дві сотні унікальних, гострих і сатиричних реакцій художників та ілюстраторів на тему російсько-української війни. Про це інформує офіційний туристичний сайт Вінниці.

Участь у конкурсі взяли 45 художників із 15 країн світу, які загалом подали до 500 робіт. До їх робіт у Вінниці долучилися також карикатури вінницького художника Олександра Никитюка, який з початку повномасштабного вторгнення рф творить у жанрі політичної сатири, висміюючи росіян.

Відео дня

— Експозиція вже побувала у багатьох містах України, у Словаччині і навіть на полярній станції «Академік Вернадський» в Антарктиді. А Вінниця стала 20-м містом, куди привезли частину робіт. Далі виставка поїде в інші міста України та ЄС, зокрема до Страсбургу, де базується Рада Європи, — зазначають організатори заходу. — На карикатурах можна побачити російського диктатора у вигляді скорпіона з ракетою-жалом чи курки з ядерною кнопкою, кровожерних і потворних російських солдат, недолугість і небезпеку російської пропаганди, заклик бойкотувати РФ і підтримувати Україну, наші символи (привид Києва, конотопські відьми, бойові фермери…), героїчний опір українців, віру в перемогу України і відсутність майбутнього у росіян.

До речі, перед виставкою відбулася урочиста церемонія погашення спеціальним штемпелем поштових марок і конвертів з сюжетами карикатур відомих українських художників: Віктора Джевага «Ассоль вже не та…» та Юрія Журавля «Святий Миколай рятує Миколаїв».

Після церемонії погашення всі присутні мали унікальну можливість придбати до своїх колекцій лімітовані марки, конверти, пам’ятні жетони і навіть презентовані на виставці репродукції робіт карикатуристів.

Усі зібрані кошти передадуть шпиталю міста Миколаїв на придбання медичного обладнання.

 

Читайте також:

На Замковій горі урочисто відзначили День Української Державності. РЕПОРТАЖ

Полк Нацгвардії з Вінниччини отримав почесну відзнаку «За мужність та відвагу»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Евгения Мороз

    Креативно та цікаво 👍
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    ❗️ Коротко про головне — долучайся до нашого Telegram-каналу: https://t.me/vn20minut

keyboard_arrow_up