Вінницький зоопарк прихистив ще кількох тварин із зони бойових дій

Вінницький зоопарк прихистив ще кількох тварин із зони бойових дій
  • Рідкісні вінценосні журавлі і чорні білки стануть новими мешканцями Подільського зоопарку. Евакуювали тварин із зоопарків Харківщини та Запорізької області.

Евакуація тварин була складна. Очільник звіринцю розповів деякі деталі.

«Евакуацію довелось здійснювати в складних умовах. Займався цим я особисто. Тварин потрібно було якомога швидше вивезти з небезпечної території. Вони перебували у стресовому стані і могли травмуватись під час транспортування. Головним завданням було якомога швидше доправити їх до Подільського зоопарку», — розповів директор Подільського зоопарку Євген Ткачик.

Відео дня

Наразі журавлів з пухнастою рудою короною над головою можна побачити у відкритому вольєрі. Взимку — у теплому зимівнику.

Чорні білки холодів не бояться. Вони тимчасово поселилися у вольєрі поряд із декоративними свинями. Згодом їм зведуть окремий вольєр.

Історія зоопарку

Історія вінницького Подільського зоопарку розпочалася у 2005 році. Відтоді заклад постійно розвивається, вдосконалює свою територію та вольєри і регулярно поповнюється новими мешканцями.

Станом на жовтень 2022 року у колекції зоопарку — 138 звірів і 127 птахів. Серед них є й евакуйовані з інших регіонів через повномасштабну війну росії проти України: ягуар, рись, тигр, верблюд і чотири лемури.

Детальніше про звіринець можна дізнатися у матеріалі:

 

Читайте також:

У Подільському зоопарку все цвіте та буяє. ФОТО ДНЯ

ФОТО ДНЯ: зима панує в Подільському зоопарку

У Подільському зоопарку оселилась пара «гавкаючих» оленів

«Коли побачила її в руках неадекватного Паші, не витримала». В Аліни вже рік живе вухата сова

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up