Вінницькі волонтери придбали костюм для сапера та ударний дрон

Вінницькі волонтери придбали костюм для сапера та ударний дрон
  • Два місяці у Вінниці збирали кошти на необхідні речі для наших захисників. Це ударний дрон та костюм для розмінування. 
  • Вчора, 2 грудня, все передали новим власникам. До збору коштів долучилися також діти.

Безпілотник вартує 1,3 мільйона гривень. Це «Матрікс» 300 з камерою 20х, із зарядною станцією і комплектами акумуляторів.

Як каже голова ОДА Сергій Борзов, донатили на дрон і діти — назбирані гроші для ЗСУ вони передали у «Ветеранський простір».

Відео дня

Найбільші внески:

  • ІТ асоціація Вінниці — 517 тисяч грн.
  • Рада фермерів (Красюк Віталій Михайлович) — 500 тисяч грн.
  • Компанія «RIA.com Marketplaces OU» — 156 тисяч грн.
  • ГО «Координаційна рада ветеранів АТО/ООС та волонтерів м. Вінниці «Ветеранський простір» — 128 тисяч грн.

Другий костюм розмінування для саперів передали від «RIA.com Marketplaces OU». Це українська розробка із врахованими побажаннями вінницьких саперів.

— Це легкий костюм-трансформер для розмінування на основі бронежилета «Оберіг-6» шостого класу захисту з захисним шоломом та балістичними протиосколковими пластинами, — каже Борзов. — Американський аналог коштує у рази дорожче, український костюм сапера коштує 190 тисяч грн. Це саме те, що рятує життя нашим захисникам. Сучасне і потрібне для Перемоги!

Три автомобілі гуманітарної допомоги, нагадаємо, завезла ГО «Шаргород оперативний» на деокуповану Херсонщину. Волонтерів вразила  не тільки розруха, яку залишили по собі російські окупанти — здивував інформаційний вакуум.

«Як ви про нас дізналися», «Що це за допомога? Від кого?» — запитували люди у херсонських селах. Детальніше у матеріалі.

 

Читайте також:

Чи варто святкувати зимові свята під час війни: поради психологів (ОПИТУВАННЯ)

П'ять років в'язниці за пост у «Вконтакте»: у Вінниці судили пропагандиста війни

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up