П'ять років в'язниці за пост у «Вконтакте»: у Вінниці судили пропагандиста війни

П'ять років в'язниці за пост у «Вконтакте»: у Вінниці судили пропагандиста війни
  • Жителя Вінниччини обвинувачували у пропаганді війни та поширенні символіки комуністичного тоталітарного режиму.
  • Чоловік був з цим не згодний та оскаржував рішення першої інстанції в апеляційному суді. Апеляцію суд не підтримав.

Вінницький апеляційний суд залишив без змін вирок пропагандисту війни. Мова про 51-річного жителя області, який у забороненій соцмережі розмістив картинку із зображенням герба Радянського Союзу і написом «СССР, просыпайся!».

Перша інстанція суду призначила обвинуваченому покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі. 30 листопада в апеляційному суді розглядали позовну заяву звинуваченого, де він вимагав скасувати це рішення.

«На судовому засіданні просив скасувати вирок і закрити провадження у зв’язку із відсутністю у його діях складу кримінальних правопорушень, — зазначають у пресслужбі Вінницького апеляційного суду. — Пояснив, що картинку із зображенням герба Радянського Союзу і написом «СССР, просыпайся!» зберігав в особистій інтернет-колекції соцмережі «Вконтакте». Однак суд установив, що станом на 5 березня цього року публікація перебувала у вільному доступі на особистій сторінці соцмережі та мала 44 відмітки «Сподобалось» і три — «Поширити». Також співробітники Служби безпеки України виявили в акаунті обвинуваченого інформацію щодо схвалення комуністичного режиму, публічний заклик до війни РФ з Україною та листування антиукраїнського змісту».

Відео дня

Суд вислухав усі сторони та прийняв рішення. За пропаганду війни та поширення комуністичної символіки підсудному призначили три та п’ять років ув’язнення відповідно.

— Шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим чоловік отримав остаточне покарання — п’ять років позбавлення волі, — підкреслюють в апеляційному суді.

У вінницькому апеляційному суді у вересня 2022 року, нагадаємо, розглянули першу в цьому році справу про державну зраду. Подробиці за посиланням.

 

Читайте також:

На перетині Юності-Келецька автівка збила хлопця на самокаті

Потерпілих могло бути більше. На Келецькій не розминулися дві машини (ВІДЕО)

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Олександр Войтенко

    І чим ми кращі путенского режиму???

keyboard_arrow_up