Вінницькі бійці на підступах до Херсону відвойовують захоплені території

Вінницькі бійці на підступах до Херсону відвойовують захоплені території
  • 59-та окрема мотопіхотна бригада імені Якова Гандзюка знаходиться в районі інтенсивних бойових дій.
  • На початок широкомасштабного вторгнення бригада обороняла Херсон, зараз йде його звільняти.

Воїни 59-ої окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка на передовій облаштували позиції. Вони готуються до зими та подальшого звільнення окупованих територій. 

Пережили вісім місяців війни

Військові 59-ї бригади за вісім місяців повномасштабної війни пережили чимало, за їх плечима важкі бої і втрата побратимів. Зараз вони б’ються із ворогом за один із стратегічно важливих шляхів.

«Зараз стратегічно ця дорога для них важлива, через це вони за неї так вперто тримаються. Але… відвинуться», — каже військовослужбовець бригади.

Відео дня

Наразі бійці знаходяться на підступах до Херсону, де ведуть оперативне бойове чергування.

Як повідомляє ОК «Південь», на Херсонщині сили оборони звільнили вже 90 населених пунктів, в яких мешкають понад 12 тисяч людей. В звільнених селах реалізується комплекси стабілізаційних заходів.

Обстріл тривав дві години

Тим часом окупанти безжально обстрілюють з артилерії прилеглі населені пункти, і намагаються залякувати бійців. Бійці згадують про обстріл, який тривав понад дві години,

Але наші військові налаштовані рішуче, тож швидко реагують на дії окупантів та дають прицільну відповідь.

Українські армійці заздалегідь потурбувались і про облаштування позицій. Готували їх довго і ретельно, укріпили міцними конструкціями, щоб рятували від ворожих прильотів. Теплий одяг, термобілизна, буржуйки, дрова, світло, продукти — тут є все для того, щоб військові мали змогу і відпочити коли є можливість, і ефективно нести службу.

Нам є ким пишатися і за що боротися! Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися!

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

Відео Телерадіостудія МО України Бриз

 

Читайте також:

Жмеринка зустрічає Героя. На Донеччині загинув військовий Роман Буран

Диво під час війни: Іван Болюбаш, якого вважали загиблим, виявився живим

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up