Вінницька окрема бригада Сил ТрО ЗСУ відзначила п'яту річницю з дня заснування

Вінницька окрема бригада Сил ТрО ЗСУ відзначила п'яту річницю з дня заснування
  • Вчора, 30 червня, 120-та окрема Вінницька бригада Сил територіальної оборони ЗСУ відзначила п'яту річницю з дня заснування.
  • З перших днів повномасштабного вторгнення особовий склад бригади та підпорядкованих підрозділів сумлінно виконують бойові завдання.
  • За пʼять років існування 120-та довела, що виконує значну функцію в наближенні Перемоги.

Історія бригади Сил територіальної оборони Вінниччини розпочалась у травні 2018 року. Про це розповідають на Фейсбук-сторінці 120 бригади.

Тоді до складу військової частини входило управління бригади та шість окремих батальйонів (168, 169, 170, 171, 172, 173). Особовий склад бригади формувався з військовослужбовців за контрактом, резервістів та мобілізаційного ресурсу.

Відео дня

З ухваленням Закону України «Про основи національного спротиву» у 2021 році штат було змінено. Склад підпорядкованих підрозділів бригади збільшився до семи батальйонів (увійшов до складу бригади 210 окремий батальйон територіальної оборони).

З січня 2022 року бригада перейшла в підпорядкування командування щойно сформованих Сил територіальної оборони Збройних Сил України.

З початком російської агресії 24 лютого 2022 року та введенням воєнного стану на всій території України  120 бригада була переведена на штат воєнного стану. Підпорядковані підрозділи бригади виконують бойові завдання на різних напрямках, зокрема: Слов’янському, Донецькому, Харківському, Ізюмському.

Окремі батальйони виконують завдання з оборони північного кордону, спільно з підрозділами Сухопутних військ ЗСУ, ДПСУ та ІВФ, в тому числі завдання з оборони міста Києва.

Як невід’ємна частина ЗСУ 120 окрема бригада Сил ТрО виконуватиме поставлені завдання до звільнення усіх окупованих територій.

«Сьогодні, в день заснування частини, від командування бригади маємо за честь привітати весь особовий склад кожного батальйону, — йдеться на офіційній сторінці 120 бригади ТрО. —Особлива вдячність за витримку та мужність підрозділам 169 батальйону, які зараз виконують бойові завдання на Бахмутському напрямку.

Низько схиляємо голови перед світлою пам’яттю військовослужбовців, які загинули під час виконання бойових завдань. Сердечно дякуємо їм за подвиг заради свободи та незалежності української держави. Не забудемо!

Впродовж пʼяти років ми готувалися до спротиву і тепер гідно даємо відсіч ворогам! Бо нам є що захищати і ми ніколи не здамося!»

 

Читайте також:

«Волю гарнізону Маріуполя»: у Вінниці відбулася фотовиставка на підтримку полонених захисників

Поранений з Оленівки: дружина азовця досі не знає, де знаходиться її полонений чоловік

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up