Вінничанам покажуть фінальну концепцію нового парку «Хімік»

Вінничанам покажуть фінальну концепцію нового парку «Хімік»
  • З листопада 2018 року три команди урбаністів, дизайнерів та архітекторів працювали разом з жителями Замостя над новою концепцією парку «Хімік».
  • Вони розробили три пропозиції як змінити парк. І у суботу, 23 лютого, готові представити фінальну концепцію, яка включатиме найкращі ідеї з трьох пропозицій.
  • На перетворення парку запланували витратити 100 тисяч євро та два роки.

Команди з Києва, Одеси та Вінниці працювали над перевтіленням парку «Хімік». Вони розробляли передпроектні пропозиції — як виглядатиме парк і що там буде — які ляжуть в основу проектно-кошторисної документації для реконструкції «Хіміку».

Як раніше розповідали в «Інституті розвитку міст», яке керує цим дослідницьким проектом, найкращі ідеї з трьох концепцію зберуть в одну. І у суботу, 23 лютого, фінальну концепцію готові представити вінничанам.

Усі люди зможуть ознайомитися з результатами архітектурної майстерні «Створення парку «Хімік» та роздивитися і висловити свої зауваження / пропозиції до фінальної концепції парку.

Відео дня

Місце проведення події — хаб «Місто Змістів», що на Пушкіна, 11 (1 поверх).

Початок о 14:30. Сторінка події у фейсбуку

Після узгодження концепції парку «Хімік» чиновники почнуть робити проектно-кошторисну документацію. Початок реконструкції парку анонсували на літо-осінь 2019 року, і, ймовірно, її робитимуть у дві черги. Тобто, роботи продовжать реконструкцію і у 2020 році.

На оновлення парку дають кошти уряди Швейцарії, Німеччини (50 тисяч євро) та Вінницька міська рада (50 тисяч євро). У гривневому еквіваленті, це приблизно 3,1 мільйона гривень.

Читайте також:

Фото в матеріалі: архів «20хвилин», фб-сторінка дослідницького урбан-проекту «Хімік»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Олександр Ярославський

    Дороги у місті ніхто не хоче зробити?

    Soj Stein reply Олександр Ярославський

    взяти гроші, які дають на парк уряди інших країн, і витратити їх не за призначенням?

    Олег Кравчишин reply Олександр Ярославський

    Нее, нахрена
  • Поpошок

    Чудово це чути, добре що не втулили туди церкву. Подивимося на реалізацію, маю надію, що якість матеріалів, а особливо бруківка буде на висоті, а не дешманська плитка, яка буде грати під ногами через пів року

    Soj Stein reply Поpошок

    підтримую, але ще також залежить від тих, хто цю плитку кладе, чи будуть зроблені правильні ухили доріжок і яким розчином закріплять.
  • Кира Кирюшина

    Блина,это все отлично. А как насчёт привести в порядок больници,садики??обеспечить детей в интернатах памперсами! А не 2шт.в сутки???

    Soj Stein reply Кира Кирюшина

    наскільки я пам'ятаю, половину суми на парк дають уряди інших країн Європи, певно вони вибрали, куди ці гроші вкласти.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up