«Він був найкращим батьком, якого можна тільки бажати». У Вінниці попрощалися з Сергієм Гайструком

«Він був найкращим батьком, якого можна тільки бажати». У Вінниці попрощалися з Сергієм Гайструком
  • Від тяжкої хвороби, у віці 62 роки, помер Сергій Гайструк. Відомий у Вінниці лікар пішов до війська з перших днів повномасштабного вторгнення росії.
  • Для сім’ї він був люблячим батьком, для друзів та знайомих — чудовою, чуйною людиною, яка завжди прийде на допомогу. Сьогодні його провели в останню путь.

Сергій Гайструк, попри непризовний вік, за кілька днів до широкомасштабного вторгнення росіян пішов добровольцем до Вінницької тероборони.

Згодом його призначили командиром медичної частини батальйону «Дністер», де він відповідав за матеріальне забезпечення, командував евакуацією наших поранених захисників, допомагав зберегти їм життя.

На превеликий жаль, його здолала важка хвороба. Він помер у віці 62 років й сьогодні Вінниця провела капітана ЗСУ в останню путь.

Відео дня

«Він був чудовим лікарем»

Біля «Реквієму», де відбувалася панахида 25 березня, було людно. Вінничани — друзі, знайомі, рідні та побратими Сергія — прийшли востаннє побачитись та попрощатися з воїном.

— Я познайомився із Сергієм через спорт. Він дуже спортивна людина. Він прекрасний друг. Він чудова людина, життєлюб. Він гарний лікар. Про цю людину можна говорити тільки усе добре. З перших днів війни він пішов на фронт, що говорить про його великий патріотизм, — згадує Микола Табак.

Сергій Гайструк був рекордсменом України з паверліфтингу серед ветеранів. У вправі станова тяга він підняв штангу вагою 165 кілограмів у ваговій категорії до 83 кг.

Певний час вінничанин працював головним лікарем у приватному підприємстві «Медитекс».

— Я з ним працював у ті часи, коли він був акушером-гінекологом в другому пологовому будинку. Він був чудовим лікарем та й такою людиною, яка готова була прийти на допомогу в будь-який момент, — каже Сергій, який був колегою свого тезки.

«Ця людина побудувала структуру медслужби в батальйоні»

У приміщенні ритуальної служби стояла домовина з тілом воїна, до якої не припинявся потік людей. Покладали квіти, ледь стримували сльози, читали молитви, висловлювали співчуття рідним Сергія Гайструка.

— Він найкращий батько, якого можна тільки бажати. Людина з добрим серцем, який завжди діяв за покликом душі у всіх своїх справах. Любив всіх та усе живе. І усі, хто з ним мав контакти — відчували це. Я впевнений, що його пам'ятатимуть за його добрі дії, — сказав журналісту син покійного Дмитро.

Але найбільше часу за останній рік Сергій Гайструк присвятив медичній службі на фронті. Його побратим та заступник в медичній частині батальйону «Дністер» Дмитро відгукується про Сергія Анатолійовича, як «таку людину, що збудувала структуру медслужби в батальйоні, фактично з нуля».

— І це не якісь високі слова — він займався усім: сформував команду, організував роботу медичного пункту, організував роботу бойових медиків підрозділу, — каже Дмитро. — Та матеріально-технічна база, яка була сформована, це все його заслуга. Зокрема, евакуаційні автомобілі, на яких ми працюємо, з'явилися завдяки його зусиллям, його родині та волонтерам. 

— На мій погляд, він був взірцем того медика, який має бути. Я, як його заступник, виконувач обов'язків, сподіваюсь, що ми не підвели Сергія Анатолійовича, — сказав наостанок військовий медик.

Висловлюємо співчуття рідним та близьким Героя! Вічна пам'ять!

Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися! 

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

 

Читайте також:

«Дівчинку з косичками ви вже не побачите», — у Вінниці попрощалися з парамедикинею Яною Рихлицькою

«Материнський біль краяв серце». У Ладижині в останню путь провели визволителя Херсону

«Маємо виконати його обіцянку — здобути перемогу». У Вінниці попрощалися з Віктором Стасюком

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (40)
  • Олена Цюкевич

    Щирі співчуття рідним...і вічна добра пам'ять...
  • Катерина Зінич

    Вічна пам'ять!!! Співчуття рідним!
  • Валентина Лысяк

    ВІЧНА  ТА  СВІТЛА  ПАМ'ЯТЬ  ГЕРОЮ  УКРАЇНИ!!!  ЩИРІ  СПІВЧУТТЯ  РІДНИМ!!!
  • Nadiia Zotko

    Вічна пам'ять!

keyboard_arrow_up