Відключення світла не по графіку в Вінниці: як дізнатися причину

Відключення світла не по графіку в Вінниці: як дізнатися причину
  • Через постійні ракетні обстріли російської армії, у всіх регіонах України НЕК «Укренерго» застосовує стабілізаційні відключення світла згідно з графіками. Але іноді відбуваються екстренні відключення електроенергії, зокрема, через погодні умови.

Про це повідомляє на Facebook генеральний директор енергетичної компанії YASNO Сергій Коваленко.

«Зима, як ми вчора побачили в Києві, йде зі своїми сюрпризами. Дощ замерзав на деревах, дорогах і дротах. Така погода є небезпечною, стається чимало локальних аварій», — написав Коваленко.

Він надав декілька порад, як треба діяти, якщо у вас немає світла, а ви не знаєте причини:

Відео дня
  • Перевірити графіки відключення електроенергії за вашою адресою на сайті YASNO.
  • Перевірити на наявність локальної аварії. Якщо у вас локальна аварія, то після того, як ви введете свою адресу, над графіком ви побачите відповідне повідомлення та час орієнтовного відновлення постачання.
  • Якщо екстрене відключення — то над графіком буде повідомлення про нього і те, що графіки в цей час не застосовуються.
  • Якщо у вас відсутнє світло не по графіку і ніякого додаткового статусу нема — можливо, є проблема в межах будинку чи ЖК. Запитайте деталі у свого ОСББ або напишіть у соцмережі енергетичної компанії. Так ви зможете гарантовано отримати відповідь.

Завчасно підготуйтесь

Холод збільшує кількість та (інколи) тривалість відключень електроенергії.

На зображенні може бути: текст «завчасна пидготовка до выдключення світла освитлення лихтарик на батарейках тепло теплий одяг свчки та срники запасн батарейки термоблизна i̇жа термос жа, яку не треба готувати зв'язок запас води (питна технчна) радоприймач на батарейках пальник смартфон, планшет павербанк Yasno Yasno»

Як пояснюють енергетики, це відбувається з різних причин:

  • Люди масово вмикають кімнатні обігрівачі та інші енергоємні способи зігрітися
  • енергосистема не витримує навантаження;
  • виникає дефіцит або аварії;
  • оператор системи розподілу вимушений застосувати стабілізаційні відключення (за графіком) або аварійні (не за графіком, бо ніхто не може їх спрогнозувати).

— Ми не можемо вам радити не зігріватися, коли холодно. Але можемо порадити необхідні речі на випадок, якщо відключення таки будуть застосовані вашим оператором системи розподілу, —  йдеться у повідомленні.

Планові відключення світла

Інформацію щодо відключень із зазначеним часом початку та закінчення перерви електропостачання, а також назвами населених пунктів, вулиць, будинків і назв перерв (планова, аварійна, застосування графіків обмежень електроенергії) можна знайти на офіційному сайті «Вінницяобленерго» за посиланнями:

В області задіяли, як аварійні, так і погодинні відключення у три черги.

  • Перша черга. Години вимкнення 6.00-8.00; 12.00-14.00; 18.00-20.00.
  • Друга черга. Години вимкнення 8.00-10.00; 14.00-16.00; 20.00-22.00.
  • Третя черга. Години вимкнення 10.00-12.00; 16.00-18.00; 22.00-24.00.

Будь ласка, поділіться цією інформацією з тими, хто не користується соцмережами!

15 листопада, нагадаємо, була масштабна ракетна атака по Україні. На Вінниччині є влучання. У матеріалі зібрана вся актуальна інформація від початку до закінчення тривоги.

Також розповідаємо, як правильно зробити запас води та зберігати продукти при знеструмленні.

 

Читайте також:

На Вінниччині сьогодні застосують планові відключення світла. Чи буде блекаут?

Вінницькі військові підняли синьо-жовтий прапор у Благодатному на Херсонщині

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Людмила Левченко-Значковська

    Чому ваш графік не відповідає дійсності ?????Я проживаю на вулиці Петра Запорожця 26.І вже 3 день в нас світла немає з 10:00-14:00 18:00- 22:00 і з 24:00-2:00

    А повідомлення на вайбер від обленерго приходять кожні два години є світло а кожні дві години немає і ще ні разу в нас не виключили і включили по вашому графіку.Чому напроти дев'ятиповерховому будинку і на його лінії  чуть не цілий день є світло а на моїй лінії через чотири години включають і на дві години включають. І то не на рівно 2 год а на 1:45,1:50

    Чому так виборчого і не справедливо включають і виключають світло.

    В мене маленька дитина і опалення і готування їжі залежить від електрики.

    Я розумію в нас по всій Україні проблеми з електрикою але чому  на одній лінії йдуть відключення А на іншій лінії вони майже відсутні

    І чому  на цілодобову лінію неможна дозвонитись завжди зайнято
  • Читач00

    При чому тут Ваше посилання на сайт YASNO ,якщо він до Вінницької області не має ніякого відношення? Ви доносите до читачів неправдиву інформацію.Я розумію ,шо скопіювати у когось простіше,чим написати самій. І потрібно  спочатку перевіряти посилання на сайт Вам ,а не читачам.

keyboard_arrow_up