Застосували аварійні відключення: як зберігати продукти у морозилці та холодильнику

Застосували аварійні відключення: як зберігати продукти у морозилці та холодильнику
  • Через масовані російські атаки та відключення електроенергії по всій Україні, продукти у холодильнику та морозилці можуть зіпсуватися.
  • Розповідаємо, як підготуватися до цього та безпечно зберегти харчові продукти.

Як інформує «Укренерго», росіяни знову намагаються вимкнути світло в країні. Під час нової масштабної ракетної атаки пошкоджені об’єкти енергетичної інфраструктури.  

— Атака ще триває, ми не можемо поки що назвати повні масштаби пошкоджень, є «прильоти» в нашу інфраструктуру в усіх регіонах країни, але найбільш складна ситуація в північних і центральних областях, — зазначають у повідомленні. — У зв’язку з цим там вводяться в повному обсязі аварійні відключення всіх категорій споживачів. 

Відео дня

Поради, як зберігати продукти у морозилці та холодильнику

Ніколи не пробуйте їжу на смак, щоб перевірити її безпечність, якщо маєте сумніви — викиньте її.

Викидайте з холодильника продукти, що швидко псуються (м’ясо, рибу, нарізані фрукти та овочі, молочні продукти та їх залишки) через чотири години без електроенергії або джерела холоду.

Викидайте будь-яку їжу з незвичним запахом, кольором чи текстурою.

Також на сайті Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області надали поради, які допоможуть зберегти вашу їжу безпечною для вживання:

  • Подбайте про безпечну температуру в холодильнику та морозильній камері: у холодильнику має бути температура 4°С або нижче, а у морозильній камері - 0°С або нижче.
  • Підготуйтеся до надзвичайної ситуації, заморозьте контейнери з водою, щоб мати змогу зберегти температуру вашої їжі за температури 4°С або нижче, якщо вам доведеться виймати продукти з холодильника. За можливості, придбайте сухий або блоковий лід.
  • Коли електроенергію вже відключили, тримайте дверцята холодильника та морозильної камери закритими, так продукти залишаються безпечними до 4 годин у холодильнику, 48 годин у повній морозилці, 24 годин у напівпорожній морозилці.
  • Перевіряйте температуру продуктів, що зберігаються в морозилці або в холодильнику з додатковим джерелом холоду. Викиньте їжу, якщо температура вище 4°С. Це можна перевірити за допомогою термометра в холодильнику чи морозилці.
  • Ви можете безпечно повторно заморозити або приготувати заморожені продукти, які все ще містять льодові кристали або мають температуру 4°С або нижче.

Триває, нагадаємо, масштабна ракетна атака по Україні. На Вінниччині є влучання.

Як правильно зробити запас води на випадок відключення водопостачання за посиланням.

 

Читайте також:

Як діяти, якщо ви виявили вибухонебезпечний предмет? Поради та рекомендації

Не ігноруйте. Вінничанам нагадують про чотири види сигналу у разі екстрених ситуацій

Можливі ракетні удари. Що робити вінничанам після сигналу «Увага всім!»

Не нехтуйте власною безпекою. Правила безпечної поведінки у надзвичайних ситуація

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up