На Вінниччині сьогодні застосують планові відключення світла. Чи буде блекаут?

На Вінниччині сьогодні застосують планові відключення світла. Чи буде блекаут?
В «Укренерго» заявили, що готуються до можливого блекауту
  • В «Укренерго» розповіли про обмеження споживання світла на 21 листопада.
  • Також попередили про можливий блекаут.

Сьогодні, 21 листопада, з 00.00 до 24.00 у всіх регіонах України будуть застосовані планові відключення, повідомляє «Укренерго».

— Протягом вихідних днів нам вдалося дещо пом’якшити обмеження споживання, незважаючи на різке похолодання. На понеділок, 21 листопада, додаткові аварійні відключення також не прогнозуються, — йдеться у повідомленні. —  Ми продовжуємо робимо все можливе для повернення світла у ваші домівки.

Відео дня

Укренерго не відключає конкретні будинки, вулиці чи міста, а надає обленерго лише обсяги (мегавати), на які треба зменшити споживання.

Блекаут

Блекаут в Україні можливий, але не обовʼязково, що він відбудеться цього сезону, однак навіть повне відключення від електроенергії на деякий час не потрібно вважати «кінцем світу». Про це в ефірі телемарафону заявив голова «Укренерго» Володимир Кудрицький.

Він зазначив, що одразу після блекауту, якщо він станеться, почнуться відновлювальні роботи, щоб повернути електропостачання споживачам.

Кульчицький заявив, що він не може спрогнозувати, яка буде тривалість блекауту, якщо він станеться. Все буде залежати від характеру та ступеня пошкодження інфраструктури.

«Це може бути тривалість, порівнянна з останньою масованою атакою, може бути довшою, може бути коротшою», — наголосив глава Укренерго.

Він підкреслив, що з фахівцями провели навчання, тому вони знають, як діяти у випадку блекауту, щоб якнайшвидше все відновити.

Голова Укренерго додав, що особисто він не вважає, що цього сезону станеться блекаут.

Тим часом у МОЗ заявили, що усі лікарні України підготують до роботи в умовах блекауту.

«Ми маємо бути готовими до найгірших сценаріїв, коли світла може не бути по кілька днів», — сказав міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко. 

За його словами, уже всі заклади, які надають стаціонарну та екстрену допомогу, забезпечені генераторами. Але Світовий банк допоможе купити додатково 1100, а ВООЗ надасть ще 170.

Довідка

Графіки планових відключень складають та застосовують обленерго, перелік яких можна знайти за посиланням https://bit.ly/3EGx3np

«Укренерго» не відключає конкретні будинки, вулиці чи міста, а надає обленерго лише обсяги (мегавати), на які треба зменшити споживання. 

Інформацію про відключення послуги на Вінниччині можна перевірити:

Нагадаємо, з 10 жовтня, Україна знаходилася під атаками російських терористів. російські війська бомблять Україну. Енергетичні цілі на Вінниччині потрапили під обстріл ворога 

15 листопада, нагадаємо, була масштабна ракетна атака по Україні. На Вінниччині є влучання. У матеріалі зібрана вся актуальна інформація від початку до закінчення тривоги. А також розповідаємо, як правильно зробити запас води та зберігати продукти при знеструмленні.

 

Читайте також: 

Вінницькі військові підняли синьо-жовтий прапор у Благодатному на Херсонщині

На Вінниччині вводять погодинні відключення світла. Що відомо?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Читач99

    Козли ви кончені, до яких пір будете дурити українців і обдирати їх як липку
  • Next

    Офіційний сайт АТ «Вінницяобленерго», БРЕШЕ, той графік умовний, ніким НЕ контрольований і нахабно порушується безграмотними диспетчерами.

keyboard_arrow_up