Відео мотоциклістки з Вінниці набрало 9 мільйонів переглядів у TikTok. Ми поговорили з нею

Відео мотоциклістки з Вінниці набрало 9 мільйонів переглядів у TikTok. Ми поговорили з нею
  • TikTok облетіло відео, яке зняла вінницька мотоциклістка. За тиждень після публікації ролик переглянули понад 9 мільйонів разів.
  • Авторкою відео є 28-річна Анна Череватова. Дівчина має свій бізнес та уже багато років керує двоколісним.
  • Ми поговорили з нею про ставлення до дівчат-мотоциклісток, вінницьку мотоспільноту і про те, що їм не вистачає у нашому місті.

На відео байкерку зупиняють на одному з блокпостів у Вінниці. Патрульний запитав, чи вона місцева, чи все в порядку з документами, а потім дізнався, чи не холодно їй їздити на мотоциклі. Документи перевіряти не став, і побажав щасливої дороги. Відео наразі набрало 9,1 мільйона переглядів у TikTok.

Згодом дівчина виставила ще один ролик, де її знову зупинили на тому ж місці, але цього разу документи таки перевірили. Наступне відео має уже 3,8 мільйона переглядів.

Ми поговорили з авторкою відео та дізналися, хто вона, чим займається та як бути мотоциклісткою у Вінниці.

За кермом уже 11 років

Рудоволосу дівчину на мотоциклу звати Анна Череватова. Їй 28 років, вона має власну справу: займається плетінням дредів, заплітає їх людям у студії в Вінниці. І також окремо вироблені дреди продає на міжнародному майданчику в Etsy.

Дівчина каже, що не мала планів знімати відео з патрульними на блокпосту. Того дня вона виїхала у місто просто покататися, а камеру вмикає постійно, бо на дорозі часто трапляються цікаві моменти.

— Плюс, це був перший день, коли в мене камера, що знімає на 360 градусів. І я хотіла подивитися, як вона працює. Тому ще від свого будинку їхала вже з увімкненою камерою, — каже Анна.

За кермом мотоцикла дівчина уже 11 років. Говорить, що це найзручніший засіб пересування Вінницею: місто компактне, і пробки стають дедалі частішими.

Зараз їздить на мотоциклі Honda CBR 600f4i. Розповіла, що це у неї вже третій мотоцикл. 

— Дорого чи ні зараз мати мотоцикл? Дивлячись який. У мене мотоцикл 2002 року, і по ринку він зараз коштує 4-4,5 тисячі доларів, — каже Анна Череватова. — Екіпірування у байкерів може вартувати так само як і мотоцикл. Усе залежить від фірми, від ступеня захисту і так далі. 

«Дівчата і хлопці на байках завжди привертають увагу»

Окремо питали й про вінницьку мотоспільноту, і про те, як інші водії сприймають дівчат на мотоциклах.

— Дівчина на мотоциклі — це досі сприймається як дивина? Чи люди, що оточують, уже не сильно звертають уваги?

— Люди завжди будуть дивитися як на хлопців, так і на дівчат, що їздять на мотоциклах. Бо у порівнянні з автотранспортом мотоциклів у Вінниці мало. А щодо прискіпливої уваги до дівчини на мотоциклі — то це ще залежить від того, у що одягнені: хлопчика від дівчинки, коли вони в повному екіпіруванні, майже не відрізнити, — відповіла Анна.

— А чи багато у Вінниці мотоциклісток знаєте? Маєте свою мотоспільноту?

— Сходу можу згадати чотирьох дівчат на мотоциклах. Знаю їх особисто. У нас є своя спільнота з чатами, де ми спілкуємося і домовляємося про виїзди, — відповіла Анна Череватова. — Але щоб прямо влаштовувати масові виїзди... У мене стосовно цього є власна думка: краще їздити вдвох-втрьох, аніж бандою. Бо якщо буде банда — то це безлад: у всіх різні мотоцикли, різний стиль їзди. А коли удвох-втрьох я можу хоча б зорієнтуватися, що будуть вони робити далі та підлаштуватися під них.

— А ваш стиль їзди який? Агресивний, помірний, обережний?

— Якби грубо це не звучало, я їжджу як сцикло (сміється). В одному з перших своїх мотосезонів потрапила в ДТП. Через технічну несправність мотоцикла. І добряче так гепнулася і після цього я їжджу обережно: не перевищую швидкості, не граю «в шашечки» на дорозі, — відповіла мотоциклістка.

«Через когось одного ненавидять усіх мотоциклістів»

Не обминули й те, що у вінничан з мотоциклістами доволі напружені стосунки. Через гучний звук байкери усім заважають. Про їх тотальну заборону їзди на певних ділянках у Вінниці пишуть петиції, звернення до мера тощо.

Анна Череватова вважає, що це все упереджене ставлення. Мовляв, через когось одного ненавидять усіх мотоциклістів.

— До того ж у Вінниці є багато автомобілів, які переобладнані на гучний звук. Люди не розбираються, що увечері їде, а сварять тільки мотоциклістів, — говорить вона.

Свою «Хонду» вона назвала голосною. І розповіла одну історію, коли до неї підходили сваритися.

— Але тоді це була невмотивована неадекватність, — каже дівчина. — О сьомій вечора я якраз заїжджала до свого гаража, щоб поставити байк. І нарвалася на конфлікт. Хоча взагалі не планувала увечері виїзд.

Запитали наостанок, чого мотоциклістам не вистачає у Вінниці.

Джимхани. Це техніка їзди на невеликій швидкості при високому рівні маневрування. У нас є немала група райдерів, які займалися цими тренуваннями біля аеропорту. Зараз це місце закрите для всіх. І нам не вистачає такого майданчика. А це було б корисно для мотоциклістів — вчитися краще маневрувати, краще керувати байком. Великих стоянок у місті трохи є, але там не дозволяють займатися джимханою, — відповіла Анна Череватова.

Щодо популярності у TikTok, то дівчина до цього ставиться доволі спокійно. Говорить, що введення акаунту в цій соцмережі для неї хобі. А своє майбутнє бачить у розвитку власної справи, у планах створити робочі місця, продовжувати допомагати армії.

 

Читайте також:

У Іллінцях вінничанин вирощує креветки — Його ферма діє під теплицею біля дому

Дрифтер з площі Ліверпуль уже два роки захищає Україну на фронті

Закрили кримінальне провадження? Дізнались продовження справи скандального сина екссудді Чезганової

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (19)
  • Ігор Гутей

    Я цілком з нею згоден,браво.
  • Peter

    Это Бобруха, по красным штанам узнал.
  • Світлана Семененко

    Достали
  • Дмитрий

    Реально - от треба читати, ну дуже цікаво! Про шо ж ше писати? Особливо як ці ідіоти гарчать своїми дирчиками, що оглохнути можна.

keyboard_arrow_up