Від ракетного обстрілу загинули 23 людини. Сьогодні в області День жалоби

Від ракетного обстрілу загинули 23 людини. Сьогодні в області День жалоби
Вінниця 14 липня
  • Вінниця зазначала ракетного обстрілу. Є загиблі та поранені. У місті та області 15 липня оголосили Днем жалоби.

— День жалоби... День страшного болю і скорботи... 23 загинули... Троє дітей... Серед яких, 4-річна «сонячна» Ліза. Тіла двох дітей досі не ідентифіковані... Як і 11 дорослих... Мама Лізи жива. Вона прооперована. Стан важкий. У лікарнях — 73 постраждалих. 18 — у розшуку зниклих безвісти... Співчуття рідним і близьким загиблих, — написав голова ОДА Сергій Борзов.

— Серед загиблих та поранених є мої знайомі… Є знайомі, чиї квартири постраждали…Я не можу підібрати слів, щоб описати те, що я відчуваю… Усе місто у горі… із загиблими дітками, дорослими.. пораненими… Я вже мовчу про матеріальні збитки, чиє майно постраждало…В такі моменти точно думаєш тільки про життя. Все інше просто відходить кудись далеко…Ця рашистська ракетна атака торкнулась усіх вінничан. Бо так само як і в мене усі вінничани мають рідних, друзів, знайомих, хто живе чи працює в районі площі «Перемоги», — пише у фейсбук Ганна Давиденко. — Так, ці суки цинічно атакували вінничан… а потім так само цинічно писали різну хєрню в своїх пабліках. Особисто мені байдуже, що ті хворі терористи писали у своїх соцмережах про трагедію. Я знаю одне. Можна вдарити ракетами серед білого дня по «Перемозі», але Украіна все рівно Переможе тих під..сів… Нам боляче, ми в глибокій жалобі і шоці, але ми точно не здамося… Ми на своїй Батьківщині! І ми будемо боротися до Перемоги!

Відео дня

Вінниця в скорботі за загиблими від ракетного удару рашистів. Два «Калібри» принесли горе в десятки вінницьких родин, пише Вінницька міська рада.

— В день жалоби у Вінниці та Вінницькій області усі розважально-концертні заходи скасовані. 
Також — припинені трансляції комедійних фільмів, гумористичних, розважальних, музичних передач, — зазначають у повідомленні. — В усіх закладах міста не повинна лунати весела музика.
Сьогодні приспущені Державні Прапори України на будинках і спорудах органів державної влади, місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій..

Вчора, 14 липня, у Вінниці, нагадаємо, пролунали вибухи. Влучання ракет було в Замостянському районі міста. Там працювали надзвичайники, медики, правоохоронці. Деталі у матеріалах:



Після обстрілу у соцмережах поширюють інформацію про зниклих рідних. Прогляньте матеріал та додавайте у коментарі дані людей, яких ви також шукаєте:

Вони зникли після влучання ракет. Вінничани присилають фото рідних, з якими втратили зв'язок

 

Читайте також:

Не ігноруйте. Вінничанам нагадують про чотири види сигналу у разі екстрених ситуацій

Можливі ракетні удари. Що робити вінничанам після сигналу «Увага всім!»

Не нехтуйте власною безпекою. Правила безпечної поведінки у надзвичайних ситуаціях

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up