Важливе за вчора. Найцікавіші новини 9 березня, які ви могли пропустити

Важливе за вчора. Найцікавіші новини 9 березня, які ви могли пропустити
  • Зібрали цікаві та популярні матеріали, які ми написали протягом 9 березня. 
  • Щоб не пропустити важливе, прогляньте ТОП опублікованого на «20 хвилин» минулої доби.

Замість 27 районів — п’ять повітів: як може змінитися Вінницька область

На круглому столі у Мінрегіоні представили новий адміністративний поділ областей України. Серед них є й Вінниччина. У нашій області пропонують створити п’ять повітів або ж мегарайонів — Вінницький, Жмеринський, Ладижинський, Немирівський та Могилів-Подільський. Це потрібно, адже на думку експертів, надання послуг державою в нинішніх межах районів наразі є неефективним.

Замість 27 районів — п’ять повітів: як може змінитися Вінницька область

Петиція: просять облаштувати на Замості майданчик для вигулу собак

«П’ять років тому відкрили перший і єдиний у Вінниці майданчик, який знаходиться на території парку «Дружби народів». В той час було зареєстровано багато петицій про відкриття подібного майданчику і на Замості.Минуло чотири роки. Що змінилося? Нічого, — йдеться у тексті петиції. — Я, як власник домашньої тварини (собаки), проживаючий на Замості, вважаю це просто абсурдним».

Відео дня

«Він вивів з Іловайська 55 бійців». Народився в Грузії, проживав у Донецьку, поховали у Вінниці

Лейтенанта Дмитра Фірсова, який народився у Грузії, поховали у Вінниці на Алеї Слави на центральному кладовищі Торік командир взводу 93-ї бригади з позивним «Фірс» перевіз до нашого міста дружину й сина.

Йде похолодання: синоптики розповіли, що чекати від погоди на цьому тижні

За даними синоптиків, похолодання охопить усю країну. Місцями стовпчик термометра показуватиме +2 градуси. Також прогнозують дощі та мокрий сніг. Детальна карта погоди по 14 березня доступна у матеріалі.

Йде похолодання: синоптики розповіли, що чекати від погоди на цьому тижні

Історичний гід: скільки у Вінниці вулиць з жіночими іменами й на честь кого вони названі

До Міжнародного жіночого дня наочно показуємо гендерну нерівність на карті Вінниці та розповідаємо, ким були революціонерки, письменниці та інші представниці топонімічної меншості. 

Історичний гід: скільки у Вінниці вулиць з жіночими іменами й на честь кого вони названі

 

Читайте також:

Важливе за вчора. Найцікавіші новини 9 березня, які ви могли пропустити

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 22 по 29 квітня, які ви могли пропустити photo_camera 19:50 Сестри Тельнюк приїдуть у Сугаки. Коли і кого запрошують на зустріч з ними? 19:44 Магнітні бурі в травні-2024: коли очікувати на погіршення самопочуття 19:10 «Потрібна підтримка!» Зірка «Перелесника» з Вінниці братиме участь у новому проєкті Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:38 «Вінницький» ліфт встaновлять в одній із бaгaтоповерхівок містa 17:42 На Вінниччині до Реєстру корупціонерів за 2023 потрапили 169 осіб 17:07 П'ять вулиць у Вінниці назвуть іменами загиблих захисників 15:43 На фронті загинув Микола Калачик з Тульчинської громади 15:20 Втрачена історія: закинуті садиби та палаци Вінниччини 14:25 Під час пожежі на Вінниччині травмувався власник будинку photo_camera 13:07 Вербна неділя: традиції та заборони, куди поставити освячену вербу 11:50 Вінницька торгово-промислова палата працюватиме в оновленій будівлі Пошти photo_camera 10:38 Вночі сили ППО збили над Вінниччиною ворожий безпілотник 10:05 Швидкий рецепт сирної паски від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 10:00 Як ви ставитеся до норми про вилучення авто у законі про мобілізацію? Ми запитали вінничан 09:17 В Україні відзначають День працівників швидкої допомоги. Історія, заборони та прикмети 28 квітня 09:00 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up