В очікуванні тепла: фоторепортаж з останнього зимового дня у Вінниці

В очікуванні тепла: фоторепортаж з останнього зимового дня у Вінниці
  • У Центральному парку зайняті майже всі лавочки, на Європейській площі гуляють десятки вінничан, а у повітрі вже відчувається весна. 
  • Прогулялись вулицями нашого міста в останній день цієї зими і пофотографували їх для вас. 

Останній зимовий день у цьому році припадає на неділю, а весна у нашому житті символічно розпочнеться з понеділка. І хоч 28 лютого на вулиці не було надто сонячно і тепло, але помітно, що вінничани вже у передчутті весни та сонця.

У Центрі — десятки людей вийшли прогулятися. Хтось — гуляє з собакою, дехто — п’є ароматну каву та повільно роздивляється все навколо, а дехто — зупинився послухати вуличних музикантів. 

Відео дня

Останні, до слова, вже теж пожвавішали і з різних сторін заполонили Європейську площу. Ближче до Соборної зайняв своє постійне місце відомий у місті незрячий скрипаль

Трішки ближче до Вежі гучно та весело грає баяніст, так, що скрипаля й не чутно. А вже біля самої Вежі виграє ще один баяніст, який вже теж став знаним у місті — Олександр Шамігов

Додає барв Європейській площі ятка, де продають повітряні кульки. Продавчиня кульок Аня каже, що вже дуже чекає на весну. Дівчина, каже, що весною більше часу хочеться проводити на вулиці, а також вона хоче вірити, що карантин якомога швидше закінчиться. 

Поруч з Вежею помічаємо двох дівчат, які тільки вийшли з торгового центру з кількома пакетами одягу і вирішили сфотографуватися. Дівчата розповідають нам, що вже хочуть змінити зимові речі на літні сукні та купальники. Кажуть, у травні збираються їхати в Єгипет, тому теж чекають на весну і закінчення холодів. 


У вінницькому сквері, що по вулиці Миколи Оводова, помічаємо хаскі, який активно грається та бігає з усіма дітьми, що проходять поруч. Собака грайливо вистрибує на перехожих та дає лапу. Його власник Меді переїхав у Вінницю сім років тому з Марокко. Каже, що зараз у його рідній країні +20, тож українська зима йому дуже сувора. 

Йдемо далі. У Центральному парку зайняті майже всі лавочки. У парку вирує життя і відчутно весну, хоч подекуди ще й помітно сніг. 

Там ми зустрічаємо і дівчину, яка ділиться своєю булочкою з голубами, і кілька компаній підлітків, і молодих татусів, які граються з синами машинками на пульті керування. 


Попри те, що наша область на порозі «червоної» зони люди не дотримуються соціальної дистанцій, гуляючи великими компаніями, а заклади заповнені відвідувачами. 
 

Читайте також: 

Вінниччина та ще шість областей на порозі «червоної» карантинної зони — Ляшко

Вінниця в Instagram. Кращі фото за останній тиждень зими

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Варвара Кутузова

    Не могу понять, чем автор статьи восхищается.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:58 На фронті відбулося понад сотню зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled 09:18 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:36 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up