«Нас не впізнати!» У сукні, подарованій мамою, прийшла на службу лейтенант Нацгвардії

«Нас не впізнати!» У сукні, подарованій мамою, прийшла на службу лейтенант Нацгвардії
Декого з гвардійців в/ч 3008 вишиванки змінили до невпізнаності!
  • У Всесвітній день вишиванки командування частини 3008 дозволило військовим прийти на службу у національному вбранні.
  • Яскравий одяг змінив декого з військових до непізнаваності.
  • Як їм служилося у вишиванках?

— Служба відбувалася, як завжди, за планом, — розповіла 20minut.ua прес-офіцер частини Анна Лазуренко. — У традиційних військових одностроях. Тільки вранці ті, хто прийшов у вишитому вбранні, похизувалися ним, зробили на згадку фотографії, а тоді перевдягнулися у військовий одяг.

Журналіст поспілкувався з психологом частини лейтенантом Наталією Москалюк (на фото праворуч).

Відео дня

На ній була елегантна сукня з яскравими червоними квітами. Їх доповнювали зелені листочки.

Один ряд квітів вишитий в нижній частині сукні, ще один — на рівні поясу. Ще по три квітки, одна над одною, розташовані на рукавах. Найбільше квіткових узорів на грудях.

— Це подарунок мами, — розповідає Наталія. — Якщо точніше, то цю сукню раніше вона носила. Саме тому вишите вбрання мені дороге по-особливому. Щоразу, одягаючи його, згадую про матусю. Думаю про те, що вона виходила в ньому на святкові події.

За словами співрозмовниці, сукня дуже зручна. Чула про це від мами. Так само почувається в ній донька.

Якщо одяг зручний, його хочеться одягати ще і ще.

Йдеться не тільки про зручність. Барвиста сукня стала для них уже сімейною реліквією.

— Мама вишиває і я вишиваю, — усміхається Наталія Москалюк. — Щоправда, у мене на це менше часу. Багато служба забирає.

Маму співрозмовниці звати Анна. Як стверджує донька. Її мама вишила сорочки для батька, а також для сина.

— І весільні рушники вона мережила своїми руками, — продовжує розповідати про маму пані Наталія. — Один з них зберігає у своїй сім’ї мій брат. Коли одружувався, отримав у подарунок від мами. Ставав на матусин рушничок разом з нареченою.

— А що ви особисто вишиваєте? — запитую співрозмовницю.

— Мені більше подобаються відтворювати на полотні постаті людей,  — каже Наталія. — Такі вишивки схожі на картини. Маю їх у себе вдома. Вишиваю у подарунок для близьких людей. Недавно подрузі подарувала зображення матері з дитиною. Одне шкода — часу ніколи не вистачає.

Наталія Москалюк вишиває у класичному стилі — хрестиком. Підбирає яскраві кольори ниток. До речі, вміє працювати не тільки з нитками, а й з бісером.

Доповненням до сукні стала захисна маска. Її Наталія виготовила з фрагментами таких само узорів, які бачимо на її сукні.

До Дня вишиванки підготувалися працівники бібліотеки військової частини. Лариса Колісниченко організувала виставку. У ній привертають увагу зразки вишивки. Тут є чоловіча сорочка, оздоблена орнаментом синього кольору. Поруч — жіноча блуза. На білому кольорі барвисті червоні квіти. Серветки, рушник з узорами.

В експозиції представлено книги, в яких розповідається про мистецтво вишивки. У них вміщено малюнки із зображенням вишитого одягу минулих часів.  

— Незважаючи на нинішній складний час, на мою думку, все одно потрібно привертати увагу військових до традицій нашого народу, — говорить Анна Лазуренко. — Гвардійці повинні знати їх, знати історію, бо все це формує патріотизм, любов до рідної землі.


Читайте також:

День вишиванки у карантинному стилі. Народний репортаж із соцмереж 

Гвардієць вишив герб Вінниці. Чому він відрізняється від справжнього?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Скепс

    Ще кожному шаровари,віслюка -і скачіть Кремль брати)))
  • Наталія

    Молодці! Здоров"я та миру всім.
  • Ols Kat

    о боже

    Торон Туй reply Ols Kat

    )))))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera Від читача 13:38 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися? 10:27 У Бершаді попрощалися із загиблим від бандитської кулі поліцейським Максимом Зарецьким photo_camera 09:33 Ліквідували ще 800 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 23 квітня 09:00 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 08:44 Сьогодні вітаємо Юрія та Валерія. Історія та прикмети 23 квітня 08:00 Вакансії в Chopper, Green cool, Грош та 81 актуальна пропозиція роботи у Вінниці 21:12 Яку безкоштовну психологічну допомогу можуть надати сімейні лікарі? Ми дізналися 20:56 Вінничан закликають зменшити споживання електроенергії 20:18 «Вінницькі вовчиці» у Хорватії виграли престижний міжнародний турнір Adria Bowl photo_camera 20:04 У Вінниці затримали водія, який перевищував швидкість. А потім виявили підроблене посвідчення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up