День вишиванки у карантинному стилі. Народний репортаж із соцмереж

День вишиванки у карантинному стилі. Народний репортаж із соцмереж
  • Всесвітній день вишиванки відзначається щороку у третій четвер травня.
  • Цьогоріч свято припадає на 21 травня. У цьому матеріалі ми зібрали дописи вінничан у вишиванках.

Свято було засноване в Чернівцях у 2006 році. Студенти Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича запропонували ідею акції «Всесвітній день вишиванки» та прийшли на заняття одного дня у традиційному українському одязі.

Спочатку акцію підтримали кілька десятків студентів та викладачів вишу, але згодом свято вийшло на всеукраїнський рівень, до нього приєдналася українська діаспора по всьому світу, а також охочі підтримати Україну.

— Вишиванка — наш генетичний код, — пише у фейсбук Юлія Мельник та публікує чудову сімейну світлину.

Відео дня

— Вишиванка — генетичний код українців, зв'язок поколінь, національний символ і наш оберіг. Долучайтесь до нашого флешмобу, — опублікувала допис Анна Олійник.

Поділилися своїми фото у вишиванках також інші вінничанин:

 

Привітала усіх зі святом і наша журналістка Ольга Бобрусь.

— Зі святом! Вишиванка — наш генетичний код, — написала у фейсбук Ольга.

— Всесвітній день вишиванки — міжнародне свято! І хоча цьогоріч через карантин масові заходи скасовані, будь-хто має право одягнути вишиванку, демонструючи цим свою національну ідентичність. Зберігаючи споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу, ми пишаємося тим, що ми українці, — пише ГУ ДСНС України у Вінницькій області та публікує душевне відео виступу оркестру ДСНС, приурочений Міжнародному дню вишиванки:

На ютуб Ольга Колосовська опублікувала відео привітання від вихованців місцевого дитсадочка:

Долучайтеся до відзначення Всесвітнього дня вишиванки та залишайте свої фото у коментарях.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (10)
  • Торон Туй

    День рубашки. Такого точно ни у кого нет.

    Эфраим Санкер reply Торон Туй

    ты точно не украинец убери флаг путиноид

    Торон Туй reply Эфраим Санкер

    Надо? Забирай. Мне он без надобности.

    Торон Туй reply Торон Туй

    РИА за все годы так и не научилась флаги клеить по айпи. У нее все украинцы.
  • Елена Саблина

    Моя мама вишила цю красу♥️🥰
  • Лора Дербеда

    1980рік моя донечка
  • Ols Kat

    Таке враження, що досi 2016-й рiк

    Эфраим Санкер reply Ols Kat

    и? вам не нравятся украинские традиции тогда уберите флаг

    Ols Kat reply Эфраим Санкер

    не хочу

    Скепс reply Ols Kat

    Нє,досі триває 17-те сторіччя і так вбралися гарненько на битву з татарами під Лопухами
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up