У Вінницькій області минулої доби сталося 44 пожежі. В одній — загинули діти

У Вінницькій області минулої доби сталося 44 пожежі. В одній — загинули діти
  • Протягом 7 жовтня рятувальники Вінниччини приборкали 44 пожежі. Розповідаємо, що де горіло та які наслідки.

Вчора, 7 жовтня, рятувальники регіону ліквідували 22 пожежі сухої трави, очеретів, пожнивних залишків та сміття. Вогонь обпалив понад 12 га ґрунту.

Шість разів вогнеборці виїжджали на ліквідації пожеж на території приватних домоволодінь.

Відео дня

У ДСНС зазначають, що на території Тульчинського, Жмеринського та Могилів-Подільського районів області горіли господарчі споруди, а в Чернівецькій територіальній громаді — горів житловий будинок.

У селі Верхівка Жмеринського району під час займання однієї з квартир, загинули двоє малолітніх дітей: 2020 та 2023 р.н. Ймовірною причиною загоряння стали дитячі пустощі з вогнем.

Про цей трагічний випадок ми писали у матеріалах:

— Шановні батьки! Не залишайте дітей без нагляду! Дбайте про безпеку своїх дітей, дотримуючись правил безпечної поведінки в побуті. Виховуйте у дітей навички культури безпечної поведінки, демонструючи на власному прикладі обережність у поводженні з вогнем, газом, водою, побутовою хімією, ліками. Знайдіть декілька хвилин на відверту розмову з дітьми про це, — звертаються рятувальники до батьків. — Пам'ятайте, що вимірюватимуться ці хвилини ціною життя. А щоб неочікувана мить не стала початком великої біди — потрібно давати дітям чіткі знання і вміння, як діяти в тій чи іншій ситуації. Пам'ятайте, що життя наших дітей залежить тільки від нас самих!

Довідка

Відзначимо, що за випалювання сухої рослинності передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність. Штраф за спалювання трави та листя — від 3060 до 6120 гривень.

Однак, навряд чи цими грошима можна виміряти всю завдану шкоду. Детальніше у матеріалах: 

Якщо ви помітили загоряння в лісах та на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номером «101».

 

Читайте також:

На Пирогова горів балкон у багатоповерхівці

Пожежники та «швидка» на Келецькій: горів гіпермаркет Plaza Park

Пожежа на Юності: у квартирі загорілися холодильник та тостер

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up