Шкода екології та кишені. Чому не варто палити сухостій та яка за це відповідальність?

Шкода екології та кишені. Чому не варто палити сухостій та яка за це відповідальність?
  • В Україні заборонено палити сухе листя, траву та сміття. Але на цю заборону та штраф мало хто зважає.
  • Вінницькі рятувальники нагадали про шкоду для довкілля та небезпеку від таких дій.

За порушення заборони та спалювання сухих відходів, листя чи трави, передбачений штраф від 340 до 1360 гривень для громадян і від 850 до 1700 гривень — для посадових осіб.

«Однак, навряд чи цими грошима можна виміряти всю завдану шкоду, — кажуть вінницькі рятувальники. — Чадний газ, окис азоту, діоксини — це далеко неповний перелік отруйних речовин, які разом із димом потрапляють у повітря. Вони забруднюють довкілля і негативно впливають на здоров’я людей. Такі дії горе-господарників неприпустимі завжди, а у воєнний час можуть прирівнюватися до диверсії. Тож, маємо відповідально ставитись до прибирання».

Бійці ДСНС нагадують, що нині в екосистемі достатньо однієї іскри, аби сталася масштабна пожежа. Вогонь нищить тварин, швидко може перейти на оселі людей та руйнує родючий шар грунту.

Відео дня

У лісових масивах та поруч категорично заборонено розкладати відкритий вогонь, залишати сірники чи недопалки на сухій трав’янистій підстилці, заїжджати автомобілем до лісу та залишати там просочене горючими речовинами ганчір’я, а також випалювати стерню та рослинні залишки.

Про усі випадки неправомірних дій та займань на відкритих територіях вінничан просять негайно повідомляти у Службу порятунку за номером 101.

 

Читайте також:

Як діяти та куди звертатися. У Вінниці розробили «Дорожню карту біженця»

Пам’ятка для батьків. Як допомогти дитині під час війни, щоб вберегти її емоційний стан

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Анастасія Левченко

    До наших людей не доходить ! Палять і до сьогодні ! Паління шкодить здоров'ю людини , ми дихаємо цим.  Тут слів буде мало.  Сьогодні сама спостерігала як палять листя в лісі коло свого гаражу , а далі теж повно листя і вітром всеодно поверне все назад.  Але їм це не цікаво , головне палити ! То сміття спалюють !
  • Руслана Кравченко

    Стаття 245 КК за умови загибелі людей чи тварин передбачено позбавлення волі від 5-10 років! А тварини гинуть завжди. Просто оркам наплювати, хіба що хата згорить, що буває не рідко
  • Руслана Кравченко

    Ви хоч вивчіть питання!!! Що за таке передбачено!! А саме кримінальна відповідальність, але і іього мало😡

keyboard_arrow_up