У Вінниці знову працюють фонтани. Фоторепортаж з наших водограїв

У Вінниці знову працюють фонтани. Фоторепортаж з наших водограїв
Пішохідний фонтан біля літака на площі Могилка зібрав біля себе найбільше відвідувачів. Діти пробігають крізь струмені води по пішохідному водограю
  • Від сьогодні, 1 серпня, в місті увімкнули міські фонтани. Поки не працює лише фонтан «Рошен», запуск якого анонсували на 8 серпня.
  • Прогулялися містом, щоб подивитися, як запрацювали вінницькі водограї та як реагують на них вінничани.

Міські фонтани планували запустити з весни, однак пандемія коронавірусу внесла свої корективи і тут. Влада побоялася запускати водограї, щоб не створювати скупчення людей. Тож місто фонтанів, як часто називають Вінницю, півроку було без них.

Усе змінилося сьогодні, 1 серпня, коли міська влада під «натиском» звернень від вінничан і гостей міста все ж включила фонтани. Подивилися чи справді всі вони працюють і попрямували з Центру на Вишеньку, де найбільше водограїв у місті.

Відео дня

Найголовніший фонтан міста вже давно підняли з води, але він поки «спить». Міський голова Сергій Моргунов говорив, що його запустять через тиждень. Тобто, 8 серпня. І зараз насолоджуються краєвидами річки Буг місцеві рибалки та пересічні вінничани, що катаються на катамаранах чи сидять на набережній.

Поблизу будівлі міської ради, на Соборній, 59, увімкнули всі фонтани.

Це два водограї, які знаходяться паралельно будинку влади. Тут стали знов проводити весільні фотосесії, де фотографи обирають вдалі ракурси молодят під струмені води.

Ще один фонтан, розташований в колишньому сквері преси, також вже працює. За свою форму він отримав ім’я «Мушля».

Далі прямуємо на Європейську площу, де є два фонтани. Один біля башти. На його кам’яній кулі призвичаїлися сидіти голуби.

А інший біля дитячого кафе, що знаходиться впритул до міського суду. Фігурки дівчинки і хлопця стоять під парасолею, з якої крапає дощ.

На Майдані Небесної сотні також відновили роботу фонтану з двома чашами. Примітно, що поки від води відчувається суміш ароматів хлору та водоростей.

І якщо біля вищеперерахованих водограїв людей було небагато, то фонтан в Центральному парку зібрав біля себе «аншлаг» — люди фотографувалися на фоні струменів, діти гралися з водою в чаші водограю.

Подекуди кидали всередину дріб’язок — чи то на щастя, чи для того, щоб невдовзі повернутися.

Поки без уваги залишається невеликий фонтан, який зробили до минулого Дня міста біля Арки Центрального парку.

Далі йдемо на вулицю Пирогова, де посередині пішохідної алеї поставили фонтан з гранітним каменем в чаші. Він також запрацював від 1 серпня. А оскільки місце тут прохідне, то біля нього рідко зупиняються сфотографуватися дорослі, чи побавитися діти.

Але «родзинкою» програми Вінниці - міста фонтанів беззаперечно є водограї на проспекті Космонавтів.

Фонтан «Сонячна система» потроху притягує до себе родини з дітьми. Діти разом з фігурою Атланта обливаються струменями води. І якби сьогодні було спекотніше (а на вулиці доволі прохолодно), то вже б давно малеча сиділа на планетах.

Пішохідний фонтан на площі Могилка заполонили діти, які пробігають крізь струмені води, катаються на роликах і велосипедах. Поки батьки з усмішкою на обличчях фотографують своїх малих.

На вінницьких пляжах, нагадаємо, знов працюють рятувальники.

 

Читайте також:

Транспорт, дитсадки і «Велика Вінниця». Моргунов розповів про проблеми і виклики для міста

Е-квиток у Вінниці не скасують. Пільговики програли справу в суді

Трамвай №7 замість тролейбусу №5. Німецькі фахівці схвалили план зміни транспорту Вінниці

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up