У Вінниці жінка знову оголосила голодування. Виступає проти домашнього насильства та бездіяльності влади

У Вінниці жінка знову оголосила голодування. Виступає проти домашнього насильства та бездіяльності влади
  • Жителька Вороновиці Валентина Григоренко 1 червня оголосила повторну акцію голодування. Вона крокуватиме від прокуратури до поліції з плакатом про те, що були порушені її права.
  • Попереднє голодування в неї було 18 травня. Після цього у владних кабінетах пообіцяли їй допомогти. Але, як каже жінка, ситуація не змінилася, через що вона тепер голодуватиме безстроково.

Валентина Григоренко знову вийшла на голодування у Вінниці. Про це вона повідомила телефоном журналісту.

— Мої проблеми вкотре не вирішуються. Всюди я отримую обіцянки, що все «на контролі», але на правду нічого не міняється, — каже 56-річна мешканка Вороновиці.

Попереднє голодування Валентина Григоренко провела 18 травня. 

Відео дня

Причиною є сварки з родичами через поділ спадщини — будинку та землі у Вороновиці. Нерідко конфлікти переростали в домашнє насильство з застосуванням образ та фізичної сили.

Валентина Григоренко розповідала, що її родина — вона, донька та онука — роками страждали від насильства з боку племінника Ігоря Свентуха. 

У поліції розповідали журналісту, що ситуація на особистому контролі в начальника Вінницького районного управління. 

— 29 травня був перехресний допит у поліції, де заслухали мене та мого племінника, з яким у нас конфлікти та суд. Просто в поліції він заявив, що я ледача, намалювала собі хвороби (у жінки є інвалідність - авт.), і місяця не пропрацювала ніде. І що моя донька така ж як і я. Тобто, відбулося продовження психологічного тиску та насилля над моєю родиною, — розповіла Валентина.

Крім того, через суд, племінник Валентини домігся компенсації за порушення ідеальних часток поділу спадщини.

— Єдине, що я змогла домогтись, це скасування арешту моїх банківських карток, — розповіла Валентина. — Кримінальні провадження через домашнє насилля знову відкрили, але я не знаю, в якому вони зараз статусі. Касаційна скарга на рішення суду щодо спадщини мною була подана, але коли суд її розгляне, я не знаю. Тобто, нічого не рухається, тому я оголосила про своє безстрокове голодування.

У Вінниці жінка голодуватиме до 14.00. Каже, що «гулятиме» із плакатом від прокуратури до поліції.

— А далі я продовжу голодування вже у Вороновиці, про що попередила свого сімейного лікаря. Звісно, що лікар був не радий такій новині, адже це негативно вплине на моє здоров’я, — додала Валентина Григоренко.

 

Читайте також:

У Вінниці жінка оголосила голодування — причина

У вінницькому ОСББ замінили ліфт. Заплатили тільки 30% від вартості робіт та матеріалів

Укриття побудують у чотирьох ліцеях Вінниці. Чи встигнуть до вересня?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Валентина Панчук

    Допоможіть цій бідні жінці.Будьте людьми а не ....

    Foo CaCa reply Валентина Панчук

    .

keyboard_arrow_up